Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma. K panu Lipavskému: po té, co se Piráti v EU parlamentu přicucli k zeleným, je každá další věta k nim zbytečná.

0 0
možnosti
MK

Nevím, proč se diskuse rozběhla do zbytečných zákrut; prostý fakt, že Německo nemá Mnichovskou dohodu neplatnou od samého počátku nebo v jiném nahlížení "nulitní", nedává žádný prostor k diskusi právě s těmi, kterých se to týká.

Z tohoto pohledu je konání a výroky Pirátů a některých Lidovců na hraně vlastizrady; minimálně hodno odsouzení, o morálce ani nemluvě.

Ano, lidé spolu mají diskutovat, je to nejlepší prostředek porozumění, ale z naší strany by měl být první výrok:"Co vy a Mnichovská dohoda?!" Dle následného vyjádření je možné v diskusi pokračovat a nebo ji rázně ukončit.

2 0
možnosti
JP

J17o96s84e68f 82P39o69t62r

10. 6. 2019 20:57

Ještě bych si dovolil připomenout z čeho, jakou optikou vidí svět drtivá většina českého národa. Po vítězství marxismu- leninismu v české kotlině a na moravských úvalech. bylo jejich prvořadým úkolem provést generální vymytí mozků ve smyslu "kupředu levá, zpátky ni krok", a to hlavně vymytí mozků mladé generaci.

Jednou ze základní mantrou vymývání bylo vštípit mladým koho musí milovat a kdo je jejich největší nepřítel, koho musí nenávidět.

Mladí tedy museli milovat :Stranu, Vládu, Sovětský svaz (toho na věčné časy) a pokroková revoluční hnutí ve světě. Úkol "koho milovat" se po 1989 rozplynul a byl odklizen na smetiště dějin.

Úkol koho nenávidět ale zůstal pevně zafixován v pamětích celých generací od 1950 až do 1989 ( to je 40 let) a výchovou (správně řečeno memy) se přenáší až do myšlení dnešních žáků základních škol.

Tedy koho nenávidět : Imperialisty z Wall Streetu, německé revanšisty, šlechtu, Vatikán a katolickou církev.

Tuto mantru museli znát všichni na učilištích, středních školách, na vojně, museli ji znát všichni členové SSM (Socialistického svazu mladých)

Třeba na vojně ta výuka probíhala tak, že v prvním PŠM (Politické školení mladých) se to nadiktovalo, za týden to museli vojáci umět přečíst, další týden přečíst bez koktání, a tak dlouho až se to stalo nedílnou součástí jejich myšlení.

2 0
možnosti
Foto

Jenom je třeba si připomínat neúprosná demografická fakta: I těm, kterým bylo v r. 1989 dvacet let, je jím dnes 50.

1 0
možnosti
JT

J13i35r91i 58T83i10c77h18y

10. 6. 2019 17:53

Proc ty stale diskuze se sudetaky? Chteli do rise, jsou tam, je to vyresene. Zajimalo by mne, jestli Polaci vedou diskuze s asi osmi miliony Nemcu, ktere odsunuli. Pochybovacum by jiste trepli po prstech.

6 1
možnosti
VV

Asi se Polaci te komunisticke propgandy na rozdil od Cechu uz dokazali zbavit. ;-D

1 3
možnosti
JP

J60o56s53e20f 60P64o86t12r

10. 6. 2019 17:11

Autor píše jen o jedné straně. Oni přišli na pozvání českých králů a z divokých, kamenitých a neúrodných hor vybudovali tvrdou prací jeden z nejbohatších a nejkrásnějších regionů v Evropě. Byl to tvrdou dřinou získaný jejich domov.

Po vzniku ČSR jim TGM a jeho vládnoucí klika upřela politická a kulturní práva. Stačí se podívat na prvorepublikovou desetikorunu. Velkým písmem nápis státoprávních národů - česky, slovensky a rusínsky, malé označení maďarsky, polsky, německy.

Pologramotný národ pasáků ovcí dostal přednost před bohatými, vzdělanými, pracovitými, početně je několikrát převyšujícími Němci.

Je také dostatečně známo jak TGM při jednání s US Wilsonem lhal, když jejich přítomnost v budoucí ČSR zapíral. Právě politický a kulturní útisk v ČSR byl velkým důvodem, že nejen oni, ale celá německá veřejnost s nadšením jako pravdivé přijala zrůdné idee A.H.

Kdyby TGM uskutečnil nějaké řešení které sliboval, třeba po švýcarském vzoru, rozhodně k WW II. by nedošlo.

7 7
možnosti

J17a11k24u13b 78Š75o38l57c

10. 6. 2019 17:12

Cesty osudu jsou nevyzpytatelné, ale vaše poslední věta je hodně "odvážná".

3 0
možnosti
Foto

J22a83k90u74b 55R47o58t40h

10. 6. 2019 16:12

Domníval jsem se, že válku s Německem a SdL vedou jen čeští nestoudní nacionalisté, nevzdělaní okamurovci a jurodiví komunisté. Vidím, že i Svědci Babišovi. Jsem rád, že jste se tak odkopal, ostatně jako vaším každým článkem víc a víc. :-/

7 8
možnosti
MK

Řekl bych, že to je psychologický problém u těchto lidí. Oni se nedokáží smířit s tím, že tito odsunutí SN de facto vybudovali silné ekonomické Bavorské.

Přitom by se měli zastřelit a skočit do řeky, protože se ukazuje, že jsme odsunuli nejen lidi, kteří při odsunu nic neměli, ale z toho nic vybudovali ekonomiku, která je nejsilnější v EU (myšleno na Bavorsko) , zatímco u nás komunisté z jejich majetku dokázali jen žít a udělali z kdysi osmé anebo deváté nejsilnější republiky něco co se ocitlo na pokraji rozvojových zemí

No a Babiš s ČSSD se úspěšně snaží, abychom v zadlužení předběhli Řecko, Itálii a Španělsko.

7 4
možnosti

Nevážíme si našeho národa,

nevážíme si naší historie, ani zkušeností našich otců.

Prodáváme půdu cizincům a pak se divíme, že si ji přivlastňují.

Kolaboranti a chudí duchem tady vládnou.

9 1
možnosti
MK

Právě proto, že si vážím našeho národa, tak jsem proti tomu, aby tento národ byl informován o historii ideologicky.

Protože si vážím historie, tak vím, že Němci byli součástí naší historie a podíleli se na rozkvětu našeho státu nejen ekonomicky, ale také sociálně a kulturně. Možná to nevíte, protože stejně by vám to hlava nepobrala. Ale například Schwarzenbergové se zasloužili o rozvoj venkova, o zefektivnění zemědělství, kdy kupovali technologie a pak je zadarmo poskytovali zemědělcům na svých panstvích. Stejně jako iniciovali vznik družstevního hospodaření ve smyslu ne společného vlastnictví půdy, ale strojů.

Nehledě na dalším aspektu, že ač to byli Němci, tak podporovali české umění, české umělce a stáli za tímto státem v dobrém i ve zlém. A nebyli jediní.

Pro Vás Němci, pro mě více občané tohoto státu než Vy. Protože pro tento stát něco udělali. Za tento stát bojovali

8 1
možnosti
AM

A59d75a29m 81M35a33l47ý

10. 6. 2019 15:52

Dnešní Německo je již dlouhou dobu demokratická a nám přátelská země, která se velmi dobře vypořádala se svou minulostí.

Jaký to kontrast s Ruskem, kde vedení země je stále v rukou bývalých komunistů a příslušníků KGB, kde je stále patrná silná nostalgie po dobách SSSR.

3 1
možnosti

J35a46k11u92b 52Š48o45l77c

10. 6. 2019 15:53

A že tedy neuznají neplatnost Mnichova?

1 1
možnosti
Foto

Úplně jste zapomněli, že 250.000 Němců tady zůstalo. Dílem proto, že Američané i Rusové už je nechtěli a nemohli brát. Pomřeli by hlady. Dílem proto, že české doly a průmysl potřebovaly bezplatnou a zdatnou pracovní sílu. Když mluvíte o našich Němcích, nezapomínejte na ty, kteří tu stále ještě jsou!

3 0
možnosti

J45a11k97u88b 78Š29o39l14c

10. 6. 2019 15:49

Nejste vy náhodou ten pseudonárodovec?

Jinak je to zbytečné otevírání starých a snad zahojených ran. Politici, kteří se na tom podílejí, dělají kontraproduktivní práci a v podstatě podněcují nenávist. To bychom mohli otevřít otázku reparací atd. Odsunutí Němci a jejich potomci, jsou pro nás dnes stejní Němci jako ostatní, žádní spoluobčané.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články