Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Oxid uhličitý, zkuste nepoužívat ten zastaralý název.

Biosféra ročně pohltí 210 miliard tun uhlíku, zpět vrátí 209,5 miliard tun. 0,5 miliard tun uhlíku natrvalo uloží pod zem nebo na dno oceánů. Lidstvo vyprodukuje 10,5 miliard tun fosilního uhlíku. Za rok spálí tolik fosilního paliva, kolik se ukládalo 2 miliony let. Já nechápu, proč pořád obhajujete uhelné a ropné magnáty. Tato skupina lobbuje proti rozvoji jádra a OZE.

0 0
možnosti
ZJ

Autore.

Mám pouze malou připomínku. Při pohledu na mapu ČR mně není jasné, jak mohl převládající SZ vítr odfouknout čmoudíky od Ústí nad Labem na Boží Dar.

0 0
možnosti
AM

Ano, Václav Klaus nikdy nepochopil, jaký je rozdíl mezi tím, když spálím dřevo ze stromu a tím, když z podzemí vykutám a spálím uhlí. Pravý konservativec fyziku ani klimatologii znát nemusí, aby o tom mohl psát...

1 1
možnosti
ZJ

A proto předělejme uhelné elektrárny na spalování dřeva. A za několik roků nebude tu krmení pro kůrovce.

To, co jste napsal, je z vaší hlavy?

1 0
možnosti
PA

No jo, jenže jakékoliv ekologické chování, které má na světovou produkci zněčištění vliv mají v rukou velké průmyslové podniky. A dokud budou snižování emisí řešit přesunem špinavé výroby do Číny a podobných destinací, nic se globálně nezmění. Emise zmizí jen papírově. IMHO dokud se nezmění přístup k ekonomice, kdy je růst a tedy i prodej většího a většího množství produktů na prvním místě, nemůže se změnit ekologie. Z tohoto úhlu pohledu je daleko ekologičtější mít 15 let staré smrdící auto, než každé tři roky kupovat nové a podporovat zněčišťování přírody emisemi z výroby nových.

1 0
možnosti
KP

Co taková fotosyntéza rostlin?

1 0
možnosti
Foto

Taky si říkám, co by taková Greta Th. dělala, kdyby musela strávit rok dejme tomu v Teplicích ze 70.let minulého století.

1 0
možnosti
PA

Co by, byla by zapálená pionýrka a později svazačka.

6 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články