Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevidím důvod proč by hlavním viníkem současného stavu byla vláda. Ta nějakou dohodu vyjednala, můžeme se tu dohadovat jestli dobrou nebo špatnou ale vyjednala. Problém je především vlastní ego opozičních politiků na čele s tím vousatým krakonošem při schvalování této dohody.

Mayová ovšem opravdu udělala jednu obrovskou chybu a tj. že vyhlásila před časem úplně nesmyslně předčasné volby. Nebýt jich, tak měla v parlamentu většinu a dohoda byla schválena už dávno.

2 0
možnosti

Terezka podělala na co sáhla, předčasnýma volbama počínaje. Opozici přece ke schválení té dohody vůbec nepotřebuje. Stačí, když pro ni budou hlasovat její poslanci a irští unionisté. Jenomže, takhle to dopadá, jak píše i autor, když někdo dělá něco, co sám nechce. Vyjednavač UK měl vstát od vyjednávacího stolu v okamžiku, kdy zaznělo něco jako Irská pojistka s tím, že se vrátí až EU vypustí tenhle nesmysl z hlavy. A od té doby se mohli připavovat na tvrdý Brexit, vyjednávat smlouvy atd.

1 0
možnosti

Referendum dalo T. May mandát vyčlenit VB z EU. To May dělá. EU samozřejmě dělá všechno pro to, aby ostatní státy nenapadlo vystoupit z tohoto uskupení, takže dělá potíže. Vstříc ji nejde ani parlament, má to děvče těžké, chce plnit vůli lidu a sklízí ponížení i od vlastní strany.

4 0
možnosti

Když někam vstupujete, tak je to většinou snažší než naopak. Nebýt problematického de Gaulla, tak tam VB vstoupila už v šedesátých letech. Srovnávat Thatcher a May je podle mne hodně problematické, svět, Evropa i Británie se od 70.-80.let podstatně změnily. Kdysi (1975?) bylo pro setrvání v tehdejším EU 67% voličů v referendu, 51 je to nejhorší a podle toho to také vypadá. Tenkrát třeba problém migrace včetně "milionu" Poláků nebyl tak významný.

3 1
možnosti
Foto

Tak ten tlak, který vydržela, by jiného politika přiměl ihned k tomu, aby hodil flintu do žita, protože by ho přestalo bavit. Měla spojit hned první hlasování o brexitu s hlasováním o důvěře.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS