Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O těch sociálních kreditech a z nich vyplývajících omezení jsem už četl na různých webech a řekl mi o tom též jeden přítel, který Čínu navštívil.

Je jasné, že AI systém může informace, které byly do systému zavedeny, dobře evidovat a z nich vyvozovat důsledky dle nastavených pravidel.

1. Zajímalo by mne však, jak fungují vstupy do těchto systému. Kdo a co se stará o to, že nějaká informace do systému bude zanesena. S tím asi bude největší práce.

Příklady:

Když někdo půjde na červenou, jak se to systém dozví? Pokud ho zachytí strážník a dá mu na jméno a sociální číslo pokutu, tak si to systém může vytáhnout z registru pokut.

Pokud někdo napíše protistátní blog, tak to někdo musí do systému nahlásit, že to udělal. Tito hlásiči budou něco jako dříve domovní důvěrníci a mohou získat dost moci. To je velmi ošemetné.

2. Další dotaz. Je v tom systému něco jako doba promlčení. Pokud se někdo v dávné minulosti nechoval "správně", ale v posledních pěti letech neudělal žádný přestupek, zlepší se mu sociální kredit?

3. Poznámka: Vlastně je to dobrý systém k výchově občanů. ;-) Problém je především v tom, že tam jsou ta politická hlediska. A asi nejen v tom.

0 0
možnosti
EB

propojení databází je úchvatná utopie...Stroj nás možná sleduje... ale kvůli stavebnímu povolení na zahradní chatku stejně musíte obíhat patero úřadů jako za časů mého dědečka :-P

1 0
možnosti
Foto

Bohužel jste nepochopila "účel" - účel není pomáhat, ale buzerovat. Když před pár lety firmy poskytující autonavigace v dobré víře předaly data pro zlepšení dopravy, výsledkem bylo umístění radarů na ty výnosnější pozice. V budoucnu, až budete obíhat stavební povolení, se úředník koukne do počítače a po lehkém pousmání Vám řekne, že chybí jedno razítko, ale z důvodu ochrany dat Vám nemůže říct které. ;-)

0 0
možnosti
Foto

no vidíte, a pan prezident tam opět jede se učit, jak stabilizovat společnost;-D

0 0
možnosti
DR

A někteří z toho zase mají vánoce že.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články