Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pekelné...všichni, kdo pracujeme, můžeme pracovat víc, aby se těm, kdo dělají dluhy mohlo snáze odpouštět...už jsem z toho nějaká posmutnělá.

7 0
možnosti
VF

Jako pracující rodič máte právo pouze na to makat a odvádět daně. Jako nepracující rodič máte právo na porodné, přídavky, příspěvek na bydlení a topení, obědy pro děti, proplacení kroužků, výletu, výbavy do školy atd. V době, kdy chybí pracovníci na trhu práce, je tento systém diskriminační pro pracující rodiče.

8 0
možnosti
Foto

jak odpouštění dluhů tak obědy zadarmo jsou podle mě nesmysl a v jistém smyslu demotivující-dávejme jen těm kteří to skutečně potřebují, tohle je populismu

8 0
možnosti
PB

Karma, souhlas. Sám jsem chtěl právě takový blog napsat a už jsem připravil odkazy. No nic, ještě to zvážím. :-)

2 0
možnosti
MK

Odpuštění dluhů do výše 100 000Kč se dle návrhu ČSSD samozřejmě bude týkat pouze fyzických osob.

Pro politické strany bude ten limit nastaven na hodnotu 338 milionů Kč. ;-)

13 0
možnosti
JK

To, že se Socialisti chovají přehnaně plošně sociálně je v pořádku je to jejich know-how. To že jim takové vyložené pitominy projdou u velkopodnikatele je nenormální, nebo vlastně, když na to půjdeme jeho úhlem pohledu tak:

1) Nejde to z peněz, které by bylo možné vyčerpat na dotace.

2) Lze se politicky přiživit, případně téma ukrást a prohlásit ho za své.

3) ČSSD bude mlčky souhlasit se zákony pro prospěch a moc důležitější.

4) Pokud se to nepovede a ukáže se, že je to už nebetyčná blbina, dají se lehce od toho dát ruce pryč.

Opozice momentálně nemá sílu fakticky to změnit, lze jen dokola opakovat že NIC NENÍ ZADARMO, dluh nezmizí administrativním opatřením, někdo to zaplatit musí, nejhorší varianta je, když platícím není dlužník.

10 0
možnosti
Foto

Si dělají legraci, asi.... Je to jako darovat někomu 100 000,-Kč (a ještě takovému, který to zřejmě rozfrcá)

5 0
možnosti
VM

Za mě. Dluhy se platit musí. Tedy to, co kdo dluží v žádném případě neodpouštět, dluhů by jenom přibylo. jediným řešením je omezit nehorázné navyšování vlastních dluhů za exekutorské poplatky, jak to navrhuje třeba SPD, ale vite současné vlády v projednávaném návrhu je spíše opačná.

No a ty obědy? Pominu-li, že se zase snaží zavádět něco pro někoho na úkor druhých, pak je to tak jako tak celé hloupost.

10 0
možnosti
DR

Oba návrhy jsou hloupost.

6 0
možnosti
PK

Tam , kde není co brát možná ano.

Obecně by mělo platiti .. zabránit obcházení zákona. Velice často se totiž stává, že banky i nebankovní instituce zesplatní úvěr či půjčku až po podání insolvenčního návrhu. Takovéto zesplatnění by vůbec nemělo být bráno na zřetel. Rovněž by pomohlo radikálně snížit výši úroků u všech druhů úvěrů s výjimkou hypoték a hlavně zabránit vysokým sankčním úrokům a řetězení úroků, pokut, penále, atd.

Řešením tedy není odpuštění dluhů (až na naprosté výjimky), ale jejich snižování na únosnou mez, zabránění jejich účelovému navyšování, zastropování úroků a sankčních úroků a zajištění včasného vstupu do insolvence.

3 0
možnosti
Foto

Kde není co brát musí být možné dluh odpracovat.

Ovšem dluh samotný, ne drakonická penále a poplatky exekutorům.

1 0
možnosti
Foto

Generální pardon chtěl na všechny dluhy již v roce 2015 udělit chudině, (která neumí pořádně číst a živoří v předražených ubytovnách a neustále si vesele bere lichvářské půjčky) - senátor ČSSD a exministr pro lidská práva Jiří Dienstbier - ale neuspěl. ;-( ;-O

5 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články