Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J48i19r63i 39T65i22c60h92y

3. 1. 2019 17:58

V mnohem bych s vami souhlasil, az na tu poznamku o koloniich. Zejmena v anglickych koloniich byla zaveden poradek, zakonnost a rozrustajici obchod a hospodarstvi. Po osamostatneni si nemuzu vzpomenout na jediny africky stat, kde pracuje demokracie. Valky, korupce, vrazdeni, hospodarsky upadek, vzrustajici vliv a netolerance islamistu.

4 0
možnosti
VV

Ano, vzpominam si na fond solidarity. Kazdy mesic desetikorunu aby ti bojovnici za svobodu meli na nove samopaly.

1 0
možnosti
LJ

Já pamatuji 60. léta, kdy dekolonizace probíhala. Prvně však vzpomenu 50 léta, kdy komunisté na argument, že v kapitalistických státech je vyšší životní úroveň, často odpovídali, že tyjí z kolonií, kdyby je neměly, životní úroveň by měly nižší. V koloniích propukl národně-osvobozující boj. Zbraně a instruktory jim dodával tábor míru. Sovětský svaz soustavně podporoval program dekolonizace. Pod těmito dvěma tlaky kolonie dostávaly samostatnost. Každé osamostatnění kolonie náš tisk vítal a prorokoval zemi, která získala samostatnost, rychlý rozvoj. O zemi, která kolonii ztratila, napsal, že to pocítí. Automaticky se předpokládalo, že se osamostatněná země vydá socialistickou cestou. Jako obvykle, proroctví našeho tisku se nesplnilo. Místo blahobytu vypukla ve většině bývalých kolonií občanská válka. Ani v zemích, kde vzal do rukou vládu diktátor (zpravidla podporovaný Sovětským svazem) se blahobyt nedostavil. Naopak v bývalých metropolích životní úroveň trvala rostla.

3 0
možnosti
VV

Lide pane Bartoni neprchaji kvuli islamistum, ale kvuli mirovym bombam z RSFR.

0 2
možnosti
DR

Já jsem zvědav kvůli komu budou nyní prchat lidé ze syrského Idlíbu, kde včera vypukla válka mezi všemi teroristickými skupinami navzájem ale především samozřejmě mezi protureckou FSA a HTS, což je ale jinak přímo vynikající zpráva. Kvůli mírovým bombám to asi nebude. Až se vymydlí navzájem, tak syrská armáda už pak bude mít snadnou práci. R^;-D

1 0
možnosti
JC

J37i53r31i 78C81e15e

3. 1. 2019 15:08

Jistě jen nedopatřením z toho seznamu vypadly Francie, Británie a Belgie, odkud začali v posledních několika letech utíkat Židé.

5 0
možnosti
DR

Ano. A pak by to chtělo ještě zdůraznit zvlášť ty státy na jejímž rozvrácení a tudíž i migraci se podílel jeden nejmenovaný stát a jedna nejmenovaná "obranná" organizace.

1 1
možnosti
LB

Velmi dobře shrnuto, díky za příspěvek.

0 0
možnosti
JR

"

K dovršení utrpení tamních obyvatel byly tyto státy postiženy i neúrodou a hlad ohrožuje doslova miliony lidí"

To není úplně přesné - příčinou hladu je neúroda a příčinou neúrody skutečnost, že nikdo nic nepěstuje. A já se tomu nedivím. Proč se dřít na poli, když vám nějaká kolemjdoucí ozbrojená banda beztak všechno sebere.

1 0
možnosti
RE

A někteří prchají naopak do svých bývalých kolonií, neboť už jim tady ta konzumní hysterie a shon leze na nervy. Ale ti jsou zatím v řádu desítek až stovek:)

0 0
možnosti
Foto

Opravdu nevím, co si naivní vítači slibují právě od migrace z oblastí, kde "... trvá válečný konflikt řadu let, někde již desítky let. Mladí lidé z těchto zemí tudíž nepoznali už dvě generace normální podmínky."

Co si asi takoví lidé přinesou do Evropy s sebou?

9 0
možnosti
BH

Ta pomoc se prostě musí posílat aby se mohlo z uloupeného nakoupit lepší vybavení gerilových islamistyckých skupin a tím se uspíšil přerod kdy nám přijdou osobně poděkovat obě strany:-/

4 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články