Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na nebezpečí ze strany využití technologií firmy Huawei upzorňovala ve výroční zprávě BIS už v roce 2013. Takže ne, že si toho naše zpravodajské služby nevšimly. Kdo si přečte pozorně článek s expertem na mobilní telefony, na nějž blogger odkazuje, zjistí, že se tam nepíše, že nikdo nedokázal, že Huawei a jejich technologie, nejen mobily, ale i technologie 5G, představují nebezpečí z prolomení toku informací. U mobilů píše, že vyšetřování je tajné, autor článku nemá o něm dostatek informací a napíchnutí přímo od firmy Huawey je možné, ale že doposud že nic nebylo této firmě veřejně prokázáno. Před čínskými mobily navíc varuje už hezky dlouho i Putin. A sám mý určitě nějaký speciální nečřínský model s kryptováním. Když se mi aktualizovalo prostředí EMUI na mém Huawei, bylo tam výslovně napsáno, že veškeré operace prováděné na mém mobilu, včetně shromaždování dat, podléhají legislativě Čínské lidové republiky, což je zvláštní pro zboží, jež se prodává na českém trhu a trhu EU. Nejde o mobily ale o infrastrukturu, právě technolgie 5G, kde by mohli získávat více informací. Ale co s nimi? Kde je budou skladovat. Určitě už mají nějaké to centrum, jak NSA v Utahu. Informace se vždy hodí, ale jich tolik, že se v tom všichni namonec ztratí. Američané před Čínou varují v rámci obchodní války. Firma Huawei si pak zaplatila v rámci placené reklamy článek s odhalením, jak NSA sama poručila Microsoftu snížit úroveň kryptování mailů všech mimo USA, aby je mohla snadnějí číst a nedávno se prolomila do routerů od firmy CISCO. Atp. Pokud chcete být v bezpečí, aby vás nikdo neodposlouchával, používejte v mobilech ty kryptovací programy, hlavně ale nedávejte žádné fotky, zvláště ty intimní na Facebook, pokud se tímto neživíte, jinou radu vám asi nedám.

5 0
možnosti
AG

A47l68e16x 84G51r46e61g31o86r

19. 12. 2018 19:39

Tak kdo je dále v 5G technologiích,aby se dali Číňané nahradit? Asi nikdo, tak co s tím?

1 0
možnosti
Foto

Je to už velmi dávno, co proběhlo tiskem, že software MIcrosoft obsahuje řádek, který umožňuje ho použít pro potřeby vlády USA. Ze současné aféry mi plyne jediné, že použití hardware i software jakékoliv firmy v sobě skrývá jistá úskalí. A jak je to s tím stupňováním: 3 stupeń Nejhorší nepřítel = spojenec.

2 1
možnosti
ZD

Tiskárny velkých společností označují každé své tisky také jednoznačným kódem. Je to jedna a ta samá písnička.

0 0
možnosti
DR

„USA po znovuobnovení sankcí proti Íránu obviňují Čínu a speciálně společnost Huawei z toho, že porušuje sankce proti Íránu.“

Typičtí ušáci, nejraději by dirigovali celý svět. Co si nyní s Íránem na čele s tím komikem napáchali, ať si taky sežerou, ale sami. Doufám že Čína se jim za tenhle blábol vysměje.

A ta trapná šaškárna jménem Huawei? Nalijme si čistého vína, to je samozřejmě též jejich dílo.

1 6
možnosti

P77a75v37e77l 45Č96e82r82n43ý

19. 12. 2018 15:01

Jasně Rozsíval, ty máš speciální informace...co je to "ušák"?

2 0
možnosti

No jo, měli jsme "amerického brouka" a "vrahy z vólstrýtu", teď máme "zloducha Putina" a "čínské ďábly".Už aby konečně přistáli nějací ET...

3 2
možnosti
MB

Firma se do potíží dostala už v roce 2012, kdy zpráva tajných služeb pro americký Kongres ukázala, že čínské firmy jako Huawei a ZTE jsou úzce spojené s armádou, která koordinuje kybernetickou špionáž vůči USA.Před 4 lety - na riziko upozorňuje naše BIS. K tomu nyní Kanada, přidává se skupina Deutsche Telekom.

Jsou to Trotlové, zbytečně panikaří - Hrad v tom má jasno = Čučkaři. (Nejsem odborník, ani špion). Nicméně tak nějak, si představuji sofistikovanou expanzi, kterou Čína dělá. Zaplavit svět svými výrobky - s případnou možností využití dat. Žádná vojska a Novičok k tomu není zapotřebí. Řešení se ovšem nabízí samo - Vyházejme ty mobily - Čínské a zásobme se těmi - Ruskými ! ... :-)

1 0
možnosti
LS

"Čučkaři" u nás zřejmě nejsou jen v BIS...

2 1
možnosti
DR

Ano. A on nakonec i ten Miloš nebyl tak daleko od pravdy když vidím jednu tu frašku za druhou.

2 4
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články