Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J82i94r23i 59C78e26e

17. 12. 2018 23:09

"Já osobně se domnívám, že zatím stále nejsme v situaci, kdy tak zvané evropské právo automaticky nahrazuje právo národního státu."

To se domníváte špatně. Evropské právo má aplikační přednost. Pokud je v kolizi s národním právem, uplatní se právo evropské. Soudy jsou povinny dát přednost přímo použitelné normě EU před vnitrostátním pravidlem. Platí to jak v případě nařízení, tak v případě směrnic.

1 0
možnosti

Protože vzhledem k mému věku zapomínám a jsem rád, když mi kdokoliv něco připomene dovolím si autorovi článku připomenout nařízení pana Turnera, aby náhodou něco důležitého neprošvihl a nepřestal existovat.

"Žádávám vás tedy, abyste si pozorně přečetl , co jsem napsal já a to, co jste v tomto článku napsal vy, a dal to nějakou vhodnou formou do souladu. Pokud k tomu přistoupíte jako slušný člověk, za kterého vás stále ještě pokládám, očekávám i vaši omluvu. Pokud tak neučiníte, nestane se nic, pouze pro mě Jan Bartoň přestane existovat. JT "

0 0
možnosti

Víte z čeho jsem nesvůj? Proč naši europoslanci za tento názor nenavrhli vyloučení ze šengenu Belgie, ale iniciovali dehonestaci našeho premiéra.

2 0
možnosti

Dle vaší první části otázky by se chovali sebevědomí a nezávislí lidé, uvědomující si dopady jednotlivých událostí na svou zem, kterou milují. Připadá Vám některá s popsaných vlastností jako nezbytná vlastnost českého zástupce?

0 0
možnosti
Foto

J38i71ř74í 71K49i19n82d20l

17. 12. 2018 12:14

Já osobně jsem hrdý na Babiše. Který premiér a kterého státu je tak slavný, že byl v krátké době projednáván v Evropském soudu pro lidská práva, kde byl odmítnut, pak byl projednán Evropskou komisí a do třetice Evropským parlamentem;-D;-D;-D.

1 3
možnosti

P49e49t91r 44B94u84r54i27a93n

17. 12. 2018 12:32

A taky deník OLAF ho zmiňuje na titulní stránce. :-)

2 0
možnosti
Foto

Ve své polemice naprosto ignoroval podnět (solidarita s imigranty nebo jejich podpora) a naprosto mimo téma tam vtáhl euro udavačství.

1 4
možnosti

Je tady několik podobných autorů. Dle textů inteligentní lidé, kteří manipulují argumenty. Vědomě vynechají jednu z hlavních příčin nějakého jevu a emočně přetopeni reagují v následných diskusích. Citují jiné autory ne doslovně, ale výkladem údajných myšlenek atd. atd. Partička si navzájem boduje příspěvky. Buď jsou navedeni nebo je někdo platí a nebo je to diagnosa. Jinak si jejich tvorbu neodvedu vysvětlit.

4 0
možnosti
Foto

J92i14ř62í 69K61i58n32d52l

17. 12. 2018 11:22

;-D;-DČeská nezisková seskupení spolu s opozičními politiky dosáhla na půdě Evropského parlamentu-;-D Pane Bartoni opakujete slova svého guru. Nikdo jej neudal. Každému, kdo se podíval na to jak jsou využívané dotace z EU muselo být jasné, že nejvíce je stahuje Agrofert a to zejména v době, kdy Babiš byl ve vládě. Takže otázkou času bylo, kdy to začne EU projednávat. Také každému bylo jasné, že Babiš stále ovládá Agrofert a že svěřenecký fond byla finta Babiše na které je on machr.

6 5
možnosti

:-).....Pane Kindle, melete furt dokola stejné hlouposti! Většina dotací je nárokových, na hektar, zvíře, nebo produkt! Jak to může premiér ovlivni. Udělejte si konečně v hlavičce pořádek a nezaplevelujte to pořád dokola stejnou mantrou ! Rv;-D;-D;-D;-D;-D

8 1
možnosti
Foto

Ideálem velkých šéfů EUEU, (kteří si evidentně poslední 4 roky s migranty neví absolutně rady!), je situace, aby se z moře vylovení Plaváčci mohli volně a bez dokladů a peněz pohybovat po všech zemích unie (tedy přesně podle nezákonných pravidel, která panují v jejich domovských zemích). A aby se Plaváčci u každého, kdo se jim na ulici momentálně jen trochu zalíbí, mohli na neomezenou dobu se všemi službami zdarma /na účet toho sympatického občana/ ubytovat. ;-O8-o

9 0
možnosti
Foto

Mrzí mne, pane Bartoni, že i vy, kterého považuji za rozumného a korektního člověka jste se nechal ovlivnit hysterií, která se strhla kolem toho, že si někdo dovolil kritizovat náš přístup k našim závazkům a morálním povinnostem vyplývajícím z našeho členství a dává za pravdu našim kritikům.

V mnohém se asi názorově neshodneme, ale to není důvodem podsouvat mi názory a myšlenky, které jsem nikde neuvedl. Stejně jako diskutéři, kterými za jejich projevy pohrdám, jste začal polemizovat ne s mými názory vyjádřenými v článku, ale s tím, co si myslíte, že si asi myslím.

Začal jste tím, že název článku vyjadřuje moje přání, aby nás někdo vyloučil ze Schengenu, což je naprostý nesmysl. Dále v článku, byť jsem na to několikrát upozornil, nepíši nic o tom, že bychom měli začít přijímat nelegální migranty, změnit zásadně naši azylovou politiku a podobně. Nic takového jste v článku nemohl nalézt, protože to tam není, a není to tam proto, že si to nemyslím.

Ve svém článku jsem v obecné vyjádřil pouze to, že se naše politická reprezentace (a tím de facto náš stát) nechová jako zodpovědný člen společenství, do kterého jsme dobrovolně vstoupili, ale jako vyčůránek, který umí jen brát. Když je třeba projevit sounáležitost a určitou loajalitu, tak pokud to je nepopulární, dáváme ruce pryč a naopak okopáváme kotníky.

Máte-li na tyto mé názory jiný pohled, mohl jste je argumentačně zpochybnit a ke stejnému jste se mohl s pomocí svých argumentů vyjádřit. Udělal jste to? Bohužel ne. Naskládal jste v lepším případě různé spekulace ( v horším případě vědomé lži) , které nevyjadřují, co jsem napsal a bohužel ani to, co si myslím.

Žádávám vás tedy, abyste si pozorně přečetl , co jsem napsal já a to, co jste v tomto článku napsal vy, a dal to nějakou vhodnou formou do souladu. Pokud k tomu přistoupíte jako slušný člověk, za kterého vás stále ještě pokládám, očekávám i vaši omluvu. Pokud tak neučiníte, nestane se nic, pouze pro mě Jan Bartoň přestane existovat. JT

3 10
možnosti

P62e55t69r 85B42u69r13i16a20n

17. 12. 2018 9:57

...hysterií, která se strhla kolem toho, že si někdo dovolil kritizovat náš přístup k našim závazkům a morálním povinnostem vyplývajícím z našeho členství a dává za pravdu našim kritikům.

Žádná hysterie není a pokud ano, potom jenom ta vaše ohledně údajné masové celosvětové migrace vyvolané prý globálními změnami. Belgický premiér nás pouze nekritizoval, on nám veřejně vyhrožuje. A žádné morální povinnosti ve formě péče o nelegální migranty na území jiných států nám z členství v šengenském prostoru fakt nevyplývají. Přečtěte si už konečně, co je to schengenský prostor, když se k tomu chcete vyjadřovat!

15 0
možnosti

P29e30t10r 49B17u67r48i17a11n

17. 12. 2018 9:42

Souhlasím, karma.

7 0
možnosti

J40a13n 14B65u43r77d55a

17. 12. 2018 9:16

"Já osobně se domnívám, že zatím stále nejsme v situaci, kdy tak zvané evropské právo automaticky nahrazuje právo národního státu. Měl by tedy maximálně vyzvat k tomu, aby Česko přijalo tuto směrnici do svého právního rámce."

A toto je právě tragedie všech, co "mají vlastní názor." Desetiminutové studium je nad jejich síly, prostě se to nějak hodí od oka a podle citu; třeba to vyjde správně. Arogance hlouposti.

1 3
možnosti
Foto

Pane Burdo, uveďte laskavě v kterém dokumentu jsme se EU zavázali přijímat běžence bez dokladů, doložitelné identity, otevřeně nespolupracující a nedosti na tom, v časově a početně neohraničeném horizontu. Nic takového nikdo nikomu neslíbil, proto se dnes logicky necítíme být něčím takovým vázáni.

8 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články