Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Článek plně podepisuji... Britská ekonomika je natolik silná a stabilní, že jí Brexit rozhodně neublíží tak, jako to vykreslují ty zmíněné "ekonomické analýzy"...

Zamává to akciovým trhem? Samozřejmě... Jako každá politická nebo kulturní nebo ekonomická změna... Časem se vše vrátí do starých kolejí... EU Británii potřebuje, takže nakonec se dohody upraví ke všeobecné spokojenosti...

Troufám si říct, že Británie na odchodu neprodělá a pokud by se odchod měl rušit, tak by to byl podvod na těch voličích, kteří se vyjádřili pro Brexit v referendu...

Celý ten postoj EU mi připadá, jako nefunkční manželství... "Sice tě mlátím, jak nezralý žito, Británie, ale miluju tě, a když se rozhodneš vrátit, zkusíme to znovu..."

3 0
možnosti
JS

Pokud politicti zbabelci z vedeni GB couvnou pred natlakem Bruselu a odvolaji Brexit, bude to znamenat zradu na 17 milionech volicu, kteri hlasovali pro opusteni zbankrotovane, totalitni Unie. To znamena rozvrat britskeho politickeho systemu za ticheho smichu unijnich papalasu. At se v budoucnu nekdo o vystoupeni pokusi! Ale ono jak se rika, na kazdeho jednou dojde.

4 0
možnosti
Foto

J35a37n 11M32a36r16š57á74l

12. 12. 2018 15:44

Článek se ve spoustě, a to zásadních, věcí pokouší tvrdit něco, co ve skutečnosti není pravda. Respektive důkazy, které autor snáší, jsou typu "toto je bílé", přičemž ukazuje na kus uhlí. Příklady: 1) Neexistence klasické "irské" hranice, a to včetně neexistence celní hranice je v zájmu především Velké Británie, ne Evropské unie. Pro Severní Irsko je nutné využívat např. irské přístavy, protože od roku 1998 je ekonomická struktura Severního Irska budována, jako by bylo Irsko jedním státem (a v rámci Unie to tak do určité míry bylo). To by zavedením tvrdé hranice padlo, bito by na tom bylo více Severní Irsko. Oddělením Irska a Severního Irska by navíc mohlo dojít k radikalizaci severoirských katolíků, snad až k obnovení teroru IRA, což si Británie rozhodně také nepřeje. A protože není možné oddělit Irsko od Unie, jelikož si to nepřejí především sami Irové, kteří jaksi netouží vzdát se po necelých sto letech nezávislosti na Británii, je nutné oddělit Severní Irsko od Británie. A nebo musí holt Británie přijmout podmínky Unie jako celek. 2) Onen evropský soud rozhodl ne v žoldu Evropské unie, ale jako nezávislý soudní orgán na základě žádosti skotských poslanců. Tedy rozhodnutí soudu není nátlakem Unie na Británii, ale prostým konstatováním, právní analýzou. 3) Ony "analýzy" bolestného dopadu Brexitu na Británii nejsou dílem pouze "bruselské administrativy". O tom, že Brexit bude bolet hlavně Británii, hovořili i guvernér English Bank, britské ministerstvo financí či britská policie. Suma sumárum: Velká Británie se sama dotlačila tam, kde nechtěla být. Jedinou šancí brexitářů totiž bylo, že se po britském referendu Unie začne rozpadat, a Británie tak znovu získá postavení "mocnosti" (v zástupu trpaslíků). Protože k tomu ale nedošlo, mají smůlu.

2 0
možnosti
JR

J86a98n 80R19i29c20h61t64e11r

12. 12. 2018 12:50

Evropská unie je velkorysá. Britové mohou stáhnout rozhodnutí o brexitu, dál solit prachy do společného rozpočtu a dál si užívat mudrování Junckera, Mogheriniové a všech těch neomarxistů z EK, EP atd. To je nabídka, která se neodmítá!

11 1
možnosti
VV

Jiste. Mohou take odejit a prijit o vsechny vyhody kdyz nechteji plnit zavazky. jak byste se zachoval vy?

0 5
možnosti
VM

V69á93c97l52a52v 89M63a65c27h

12. 12. 2018 12:41

nechápu proč se Britové tak do toho brexitu vůbec pouštěli - to nemohli počkat jako mi až se ten absurdní eurosojuz za pár let rozpadne sám od sebe?

5 2
možnosti
DR

Už aby to bylo.

2 0
možnosti
JC

J89i15r29i 46C83e87r21n62y

12. 12. 2018 12:19

Nicméně, současné potíže Mayové jsou důsledkem její ochoty přistoupit na v zásadě diktát EU v otázce Severního Irska. Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=691715

Pry diktat - nesouhlasim. Britove se pokouseni o slouceni dvou nemoznych veci, kvadratura kruhu se tomu rika. Mohl by jste pane Bartos popsat, jak by jste si Vy predstavoval resit severoirskou hranici?

0 0
možnosti
JL

Nakonec bude nejlepší pro obě strany, když Velká Británie zůstane. Nejen pro nás.

Ale také pro Severní Irsko a Skotsko.

1 4
možnosti
KS

Proč by Unie neměla dotlačit Británii tam, kde ji chce mít? Británie je na odchodu a něco po nás chce, tak jsme dali nabídku. Takhle to vypadá, když silnější jedná se slabším. A stejně bude Británie narážet, až si začne vyjednávat obchodní smlouvy s jinými silnými státy.

5 1
možnosti
JH

J23a64n 41H37y27n63e34k

12. 12. 2018 11:55

Nechápu, proč představitelé EU se snaží stále více dělat problémy a to především ve vztazích Skotska, Irska a V.B. Proč by tam nemohly být otevřené hranice, když Schengen v Evropě je děravý jako ementál. Proč by V.B. nemohla jednat bilaterálně se členy Unie? V celých dějinách lidstva státy vznikaly a zanikaly a různé říše také. Tak v čem je problém, že V.-B. chce vystoupit z Unie? Asi je to doopravdy jen v těch příspěvcích do společné pokladny. Jiný důvod nevidím.

3 0
možnosti
KS

Schengen je děravý především na mořském pobřeží, které se uhlídat nedá. Ale aby si do Irska (EU) jezdily britské kamiony s neprocleným zbožím, na to ať zapomenou.

3 1
možnosti
Foto

EU Velkou Británii nikam nedotlačila. Britští politici si prostě kladli nereálné požadavky. Oni chtějí odejít z EU, kontrolovat své hranice, ale přitom se dožadují toho, aby mezi Irskem a Severním Irskem nevznikla žádná hranice - prostě kvadratura kruhu. Ať se tedy zeptají v referendu obyvatel Severního Irska, zda chtějí být s UK mimo EU nebo spolu s Irskem zůstat v EU.

Jinak Borisi Johnsonovi ležela po referendu konzervativní strana u nohou. Mohl se stát britským premiérem, ale on dostal strach a pár dní se zbaběle schovával. Theresa Mayová jej potom přizvala do své vlády, aby měl také nějakou odpovědnost. Johnson ale letos z vlády odešel a Mayové okopává kotníky stejně, jako to předtím dělal i Davidu Cameronovi.

13 0
možnosti
RS

R42u82d81a 65S21l25a54v24í76k

12. 12. 2018 11:48

Severní Irové chtějí být s UK ale bez hranice s Irskem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články