Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak si můžeme oddechnout, čučkaři to nejsou. Vyhostili 3 ruské diplomaty, čímž rozbili zlolajnou výzvědnou síť.

Na cca 800 řádných zaměstnanců BISu za rok celkem slušný výkon.

2 1
možnosti
Foto

Pokud si promítnete chování Zemana od r. ́89, tak se dopracujete k žebříčku jeho hodnot:

1. Miloš Zeman - vynechám další následující pozice, kde by se vyskytoval zase jen on a blog mi tolik odstavců nedovolí

2. cigareta

3. alkohol

4. osoby a instituce, které mu umožní dostat se na výsluní a získat moc i k tomu, aby se pomstil těm, kteří se mu znelíbili

5. rodina, ale obávám se, že jsem přílišný optimista

6. osoby a instituce, které mu dokáží potěšit jeho ego různými vyznamenáními, pozváními a pod.

7. spolupracovníci, kteří mu odblokují realitu, aby mohl naplňovat své vyšší priority - zde nemá žádné obecně uznávané morální požadavky, spíše naopak, viz. např. Šlouf nebo stávající blízké okolí.

Na dalších stupních je to složitější, ale z reálných výroků a činů se obávám, že zájmy státu a jeho občanů nefigurují v první desítce.

Proto dokáže naprosto bezskrupulózně prohlásit takovou nehoráznost.

7 1
možnosti
Foto

To není problém, ale problém je, co to vypovídá o chování českých občanů ve volbách, už asi tak ve třech.

2 0
možnosti
Foto

Předpokládám, že prezident, premiér a několik dalších povolaných mají k dispozici poněkud podrobněší informace o výsledcích činnosti BIS než je ona vcelku neurčitá zpráva určená veřejnosti. Proto slova Zemana neberu na lehkou váhu.

5 3
možnosti
Foto

Zájem Zemana je Rusko a Čína. Ruská firma Lukoil mu zaplatila kampaň a jak se říká čí chleba papáš toho píseň zpívej.

6 1
možnosti
Foto

Důrazně nesouhlasím s vaší interpretací, viz můj vlastní text.

2 0
možnosti

Tak důrazně, říkáte:-)?!

3 2
možnosti

Pro mně je někdo jiný čučkař,.... jeden pomstychtivý, proruský dědek.

8 2
možnosti

Každá tajná služba za každého režimu se snaží zavděčit aktuálnímu establishmentu. V závěru studené války to například s ruskou KGB došlo tak daleko, že si vymýšlela falešná nebezpečí od imperialistů ze západu a tato paranoia se stupňovala do takové míry, že to samo o sobě hrozilo vyvoláním jaderného konfliktu.

Nyní se také neděje nic jiného, než že tajná služba odezírá ze rtů současnému establishmentu, přičemž pochopitelně BIS chápe, že velení establishmentu pro Českou republiku je mimo náš stát, ve strukturách EU a NATO.

Vskutku je možné, že Zeman je někdy lehkovážný ohledně ruských či čínských agentů, jejichž aktivity se dnes zvyšují - v logické reakci na stoupající mezinárodní napětí. Zároveň však ke schopnostem českých tajných služeb řekl jasnou věc: Ten z podpory terorismu už obžalovaný bývalý pražský imám BISce naprosto unikal a teď si tajné vymýšlejí ty ruské a čínské špióny přičemž nikdo není obžalován, jen se vaří z vody.

Závěrem bych chtěl podotknout, že je pitomost myslet si, že u nás šmejdí jen ruští a čínští špioni. Povinností každé země je sledovat agenty ze všech zemí, už jen proto, že ruský či čínský špion by mohl snáze plnit svoje úkoly s falešným krytím nějakého představitele spojenců z EU či NATO.

2 3
možnosti
Foto

To máte představu z nějakého filmu? Nebo to je záměrný trollig?

Ze zprávy BIS: "BIS nezaznamenala žádne, z hlediska působnosti, relevantní aktivity zpravodajských služeb dalších států." A víte proč? Protože jsou to spojenci a sdílíme s nimi veškeré podstatné informace. A jejich činnost neohrožuje ČR.

Jinak k důveryhodnosti BIS - řídi ji vláda, kontroluje sněmovní komise pro kontroli BIS a výbor pro bezpečnost. Všechny tři orgány vyjádřily BIS důvěru a poděkování za službu.

Oproti tomu stojí bláboly starce, který má mezi poradci ruského Nejedlého, jako poradce měl čínského podvodníka, který lže a vymýšlí si, kudy chodí.

Jo, a pak vaše dojmy.

9 3
možnosti
Foto

Jen pro upřesnění. Za dobu, kdy je Zeman prezidentem, došlo k vyhoštění nebo nevpuštění agentů zhruba v deseti případech. Více detailů zde: https://www.respekt.cz/tydenik/2015/12/do-pasti-se-chytil-cestovatel , bohužel celý článek je pouze pro předplatitele.

5 0
možnosti

Drtivé většině obyvatelstva osidlující území ČR jsou všechny zprávy o existenci nějaké BIS téměř ukradené. Mnozí ani neví, co to vlastně BIS znamená. Světy konspirátorů špionážních soubojů na všech stranách a úrovních jsou tak utajené a neprůhledné, že pro neznalého normálního občana jsou zprávy, které proniknou na veřejnost jako zprávy z jiného světa. V konečném hodnocení takové zprávy se pak lze jen domnívat, do jaké míry snad má ta či ona strana pravdu - možná. Sklouzne to na obyčjné tomu věřím - tomu nevěřím - nic jiného nezbývá. Můžeme si vybrat.

1 2
možnosti

Čtou noviny a skládají mozaiky. Vemte si kteroukoli výroční zprávu, nedívejte se na datum a určitě jste přečetli tu, co jste chtěli.

1 0
možnosti

Dávám vám za pravdu (pokud váš . Co si pamatuju, tak dle BIS roste aktivita ruských a čínských špionů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články