Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pan Prezident Macron postupuje se svymi nazory jako by mu Evropa patrila. Jeste pred dvema lety, podobnou retoriku jsme slysely od pani Merklove. Oba zapomeli na politickou suverenitu i tech malych v Evrope. Je videt urcitou dnesni zdrzenlivost kanclerky. Zato Macronovi to jeste nedoslo. Obou dosazeni "pohunci" v Bruselu delaji "silnou kulisu" k jejim vymyslum. Jedinou svetlou stranku v jejich prospech je dnesni evropska ekonomie. Dokud slape, maji nadeji ve svych krocich postupovat.

Osobne jsem pro sjednocenou Evropu.na jinem zaklade.

Muj zivot ve Spojenych statech mi ukazuje, jak zde resi silne staty v Unii v souziti s temi slabsimi. Maji vytvorenu organizaci teto Unie, ktera se snazi nerovnosti ve velikosti a ekonomice vyrovnat politickym zakladem, aby se i ti slabsi vyrovnali tem silnejsim. Pro ceskeho ctenare ukazkou teto snahy politicky vyrovnat rozdil, je organizace volby prezidenta.. Posledni volba ukazala nutnost teto organizace. (Wikepedia da ctenarum presny vyklad)

Organizace EU musi mit podobnou organizaci ve vyrovnani politicke moci. Jjinak jeji spojenectvi statu se v dobrem konat nebude. Toto je moje osobni uvaha.

2 0
možnosti
Foto

Pokud by z Bruselu přicházely smysluplné vize a návrhy směřující k prosperitě a pokrokovému vývoji není o čem diskutovat. Jenomže z této "hutě" vytékají splašky a nesmysly, které z civilizované, kultivované Evropy udělají kontinent rozbrojů a postupného zaostávání.

6 0
možnosti
Foto

Nemáme rádi Němce, nemáme rádi Francouze, Britové odešli z EU kvůli východoevropským imigrantům, Skandinávcům vytýkáme neomezenou imigraci, jihu Evropy strašné zadlužování, Rusů se bojíme - není chyba nakonec v nás?

3 4
možnosti
SB

Nemáme prý rádi Němce a Francouze - to není u nás o nic silnější než u jiných národů. Zeptejte se třeba Italů.

Skandinávcům vytýkáme neomezenou imigraci - vyjadřujeme své názory.

Jihu Evropy vytýkáme strašné zadlužování - a kdo normální tleská, když se někdo strašně zadlužuje?

Rusů se bojíme - zrovna lidé Vašeho ražení nejvíce vyčítají Zemanovi, že se jich nebojí.

7 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články