Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Frontex se v minulých letech přesvědčivě ukázal jako naprosto bezzubá organizace, logika tedy velí ho spíše zlikvidovat a na národních státech nechat ostrahu svých hranic. Alespoň ty normální a zdravé jsou totiž dostatečně motivovány si své území hlídat a bránit. a nic jim nepřekáží spolu v tomto kooperovat.

3 0
možnosti

Jestliže něco a někdo může zastavit Africkou migraci přes Středozemní moře, tak je to dohoda Putina s Chalífou Haftarem a vybudování sítě ruských základen v Severní Africe. Ovšem pokud bude Putin chtít - protože v tom okamžiku už bude Evropa závislá na Rusku nejenom přes plyn, ale i přes bezpečnost a migrační proudy. Tato možnost už byla zmíněna a EK začala okamžitě kvičet, že to znemožní Afričanům uplatnit jejich lidské právo požádat o azyl v Evropě.

Takže učinit z jakékoli organizace EU ochránce hranic je učinění kozla zahradníkem, protože tato organizace je a bude politicky řízena EU vítači.

3 0
možnosti
Foto

Tohle je typická ukázka, jak probéhá diskuse ve veřejném prostoru. Nula znalostí o tom, jak FRONTEX funguje, ale zato jasný názor. A to je problém, problémy je třeba řešit na základ fakt a ne pocitů.

FRONTEX má něco málo přes 300 zaměstnanců, ti asi těžko budou někoho vracet, není to ani jejich funkce. Pokud má smysl nějakou jeho funkci zdůraznit, tak je to ta koordinační a v poskytování zdrojů.

Jinak státy samy evidentně v ochraně hranic selhávají, ne, opravdu to není tak, že by tu jejich funkci někdy FRONTEX přebíral. Navíc řešení opravdu není v tom, že bude jezdit víc lodí, ale v dohodě s tranzitními státy a zde má pochopitelně silnější slovo skupina než individuál.

Jinak alespoň základní informace o úkolech a fungování FRONTEXU jsou na https://europa.eu/european-union/about-eu/agencies/frontex_cs, popřípadě na https://en.wikipedia.org/wiki/European_Border_and_Coast_Guard_Agency

Takovéhle domněky a pocitovky jsou fakt k ničemu.

2 0
možnosti

Frontex má být do budoucna vybaven pravomocemi zadržovat a vracet migranty, příslušníci mají mít právo nosit zbraň. Pomoc by to byla. Otázka je, jestli těch 10 000 stačí a jestli se migrace opravdu utlumuje. Mám pocit, že migrace je vědomě řízená akce z nějvyšších míst.

7 0
možnosti

:-)......Roberte, tak to je! V politice se nic neděje náhodně! Všechno je naplánované, Evropa musí býti zničena! Nový ochotný "vůdce" se našel, ba i sekundant! R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články