Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mandelu a spol. podporovaly především Sovětský svaz a další socialistické státy, které doufaly, že se Jižní Afrika stane satelitem Moskvy. A pokud jde o levicové síly v Americe, tak za nimi také stál rudý Kreml.

1 0
možnosti
Foto

Takže evidentně přistěhovalci brali nejdříve půdu místním. A to jako bylo v pořádku? Teď si berou místní svou půdu zpět. A to má být v nepořádku? Co bylo ukradeno, musí být vráceno. Alespoň dle církevních restitucí.

0 4
možnosti

Pokud někdo někomu bral půdu, tak leda Britové Búrům. Černí, co je jich JAR plná, nemají s žádným původním obyvatelstvem nic společného.

0 1
možnosti

P51e83t73r 50B41u51r80i30a16n

30. 8. 2018 22:40

Naprostý souhlas. Karma.

3 0
možnosti
Foto

Tak zvaní neomarxisté mají s Marxem asi stejně tolik společného jako Žižkou vyhlazovaní adamité.

1 2
možnosti

Já jen doplním, u nás v bývalém Československu se podařilo negativní dopad vyvlastnění půdy při kolektivizaci nahradit už kolem roku 1975 - 80. To je až 25 - 30 let po vlastním vyvlastnění. ne až po roce 1989.

A to jen proto, že po původních excesech, kdy prvních cca 5 - 10 let byli do vedení družzstev dosazování lidi podle vlastnictví rudé knížky, se komunisti poučili a rozjeli rozsáhlý vzdělávací zemědělský program. V letech 1975 - 80 už ve většině zemědělských družstvech byla mladá vysokoškolky vzdělaná generace a v souvislosti s tím, že komunisti v té době začali rozsáhle investovat do zemědělství, do pořizování nových strojů a nových zařízení, se někdy v té době dostalo československé zemědělství na vyšší úroveň, než bylo zemědělství před kolektivizací a i na vyšší úroveň, než by jednotliví malí a střední zemědělci mohli dosáhnout samostatně, nebýt kolektivizace. Výjimkou by byly přirozeně velkostatky a obecně velcí zemdělci velikostí srovnatelní se socialsitickými družstvy, protože ti by měli podmínky k intenzifikaci stejné jako družstva a jakožto soukromníci by si vedli lépe.

Ale co je podstatné, naši komunisté se dokázali poučit a pochopit, komunisti ve Venezuele a zřejmě i v JAR to neumí.

2 0
možnosti
Foto

Během politiky apartheidu byla JAR zemí srovnatelnou prosperitou a bezpečností se zeměmi Evropy.

6 1
možnosti

Autore, nejste rasista?

Ti opálení chlapci, vyznavači sekty sv.Mandeli, jsou mírumilovní, pracovití, bažící po vzdělání a se srdcem na dlani.

A vynalézavý. Třeba jejích technologie recyklace pneumatik, co propagovala Mandelinka od Mandeli.

3 0
možnosti

J56i61ř33í 60H50o18r54á92k

30. 8. 2018 15:32

Africký národní kongres a Mandelu podporovaly hlavně USA, v naší televizi jsou oslavné seriály na černého teroristu pořád. Už v roce 1992 jsem potkal dva starší pány, kteří se vrátili z JARu: v roce 1948 jsme utíkali před českými komunisty a nyní zase utíkáme před černými komunisty. A popisovali tehdejší situaci, jak se s černými nedá žít, jak se jim nechce pracovat, vše jen ničí. Srovnávali to s jedním zdejším etnikem.

6 1
možnosti

Nejprve Rhodesii a pak JAR uskrtily sankcemi a medialni kampani "pokrokovych sil" Zapadni Demokracie. (Americke university, disinvestment ). Pri tom bylo bile mensine zarucena bezpecnost, pravo vlastnictvi pudy, atd.... tak aby se rasovemu "usmireni" nebrania se zbrani v ruce. Nakonec, kdo neuprchl, tomu slo doslova o zivot. Vysledkem je hospodarsky kolaps, hladomor a totalni destrukce fungujici spolecnosti. Priklad hodny k nasledovani. V Africe uz podobna zeme neni, zbyva tedy Evropa.

8 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články