Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velice laciné nazývat jakékoli stávkující zaměstance vyděrači...

Tuhle nálepku si vysložili už učitelé, lékaři aj.

Demagogicky to otočím: vyděrači jsou naopak zaměstnavatelé tj. v tom případě stát, který jakýkoli pokus zaměstanců dobrat se zlepšení svého postavení označí za vydírání.

Až Vás bude ošetřovat přepracovaná sestra nebo lékař po 24 hodinách nepřetržité práce tak jim zkuste do očí říct, že jsou vyděrači a teroristé...

5 3
možnosti

Tento tlak odborů a socialistů patrně Babiš nemá šanci ustát...

0 0
možnosti

Šanci by měl. Jenže přece nechce naštvat své voliče. Taď, před krajskými (a senátními) volbami.

0 0
možnosti

V USA jsou pracovnici nekterych profesi nuceni odevzdavat odborove prispevky i kdyz NEJSOU cleny odborove organizace. Odbory jsou pak vyznamnym financnim sponzorem Demokratu a jakekoli nesmyslne levicove politiky. Nejvetsimi skudci v tomto smeru jsou odborove organizaace statnich zamestnancu, namatkou na pr. Teacher's Union.

3 0
možnosti

Nejsem členem žádné odborové organizace, a že mám v místě, kde pracuju, opravdu na výběr z mnohých. Nejsem členem z prostého důvodu. Nevěřím, že by se mezi pracujícími lidmi oblevil Mesiáš, jenž by šel své ovečky/kolegy před zaměstnavatelem spasit, a dělal to jenom pro jejich dobro. Vždycky jde pouze o zisk toho a toho jedince, a to žel na obou stranách. Jak na straně vysokých odborářů, tak v řadách jejích členů.

Někdo možná tvrdí, že Odbory jsou lanem mezi zaměstnavateli a jeho zaměstnanci, udržující komunikaci a spokojenost, jak já se přesvědčuji, jsou lanem se smyčkou, v níž se zaměstnanci škrtí a pomalu jim dochází kyslík.

6 0
možnosti
Foto

R^R^R^, jsme na tom naprosto stejně ;-)

2 7
možnosti

V rámci rozumu - nepopírám roli Odborů. V rámci rozumu - ovšem poukazuji, že se jedná o další politickou stranu. Má pak, všechny atributy. Opouští místo výroben - mluví celospolečensky za všechny a slouží i jako zdviž. Kdo si do kabinky nastoupí - nikdy nedojede do suterenu - Už jenom stoupá. Rozumím existenci ve Škodě Auto - nerozumím roli, ve státní správě. Dobrá odpověď kolegy z CK - "V našem kolektivu Odbory nemáme. Musíme makat a vydělat si na sebe. Ty blábolivé nemakačenky soudobí pracovnícvi vypudí sami - není čas na kraviny"... :-)

9 0
možnosti

Máte naprostou pravdu. Odbory v poslední době vystupují jako vyděračská organizace. Kolikpak je organizovaných pracujících v odborech, že mluví za celou naší společnost ? A samozřejmě, kdo by nechtěl stále přidávat plat ? Otázkou je, zda na to budou stačit naše daně ? Myslím, že těch odborů budou mít lidé brzy plné zuby.

11 0
možnosti
Foto

Jaképak v poslední době? Vždyť to dělají celou dobu, co se stávkovat smí, respektive co se stávkovat nebojí. Akorát, že když stávkovaly při pravicových vládách, tak to bylo "správné", a teď je to nesprávné.:-)

11 2
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články