Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28i93r14i 40T53i73c31h91y

16. 8. 2018 17:33

Jde to jeste dale! Urciti uchylkari prohlasuji "kontinuitu pohlavi", kdo se proti nim postavi, je smeten bandou levicackych fasistu (profesor Pederson? z York University v Torontu). Sebemensi znalost statistiky jasne ukazuje, ze jsou dve pohlavi, muzske a zenske, s pomerne malymi odchylkami (zhruba 3%) pro homosexualy, lesbicky a jine devianty (statisticky).

1 0
možnosti

P42e88t43r 22M76u98n53z80a28r

16. 8. 2018 13:58

Stalo se tak proto, že si jistá žena stěžovala, že je považována za ženu a předložila test chromozomů, podle něhož nebyla ani mužem, ani ženou.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=675040

Takže je mutant? Moc si to nedokážu představit, co má s těmi chromozomy.

1 0
možnosti

Domnivam se pane Bartoni, ze jste spatne rozumel. Nemecka vlada ma totiz uz 14 prazdniny a posledni navrh padl 1.8.tr.

https://www.bundesregierung.de/Webs/Breg/DE/Aktuelles/Gesetze/_node.html

0 0
možnosti

To budou mit nemecke formulare na vyber anglicky vyraz?

Jaky prinos to LGBT... lidem pomuze, ze se muzou genderove identifikovat jako chteji? jak je to zrovnopravni? (tohle je opravdu konstruktivni dotaz bez sarkazmu)

Ja ted nevim, jestli jde o jekay prekladovy problem, ale v anglictine existuje vyraz sex prekladany jako pohlavi a tady az na extremne vzacne mutace existuji jenom dve moznosti, ktere maji jasnou anatomickou stavbu. Kdyz se vas doktor zepta na pohlavi, tak to neni proto ze je homofob, ale proto, ze to ovlvnuje zpusob lecby a vubec...

Pak je tady vyraz gender co se snad ani do cestiny prelozit neda, proto ho uzivame jako gender. Tohle je pak nejaky semanticky zvast, kde si muzete vytvorit desitky mutaci a identifikovat se jak je vam libo. Nevim jake pravni, nebo rovnopravni nasledky ma tenhle status a ani netusim nakolik to ma urady vubec zajimat.

Vim ze nektera povolani, nebo i zakonik prace dela rozdil mezi muzi a zenami, no to je znovu dano anatomickou podstatou a gender identifikace je i tu irelevantni.

1 0
možnosti

Extrémně vzácné modifikace? Můžete uvést, odkud tuto informaci čerpáte? Já četl, že se to vyskytuje cca v jednotkách procent. Jinak garance zákoníka práce o biologickém určení pohlaví, které se leckdy musí dělat analýzou buňek, je zábavná:-)

0 0
možnosti
Foto

Je to nezvyklé? Ano.

Je to ale nějaký problém?

Podle mě vůbec. Kdekdo se ptá, proč toto zavádět, k čemu je to dobré... A co naopak? Tedy – proč ne? Proč by nutně každý musel mít vyplněnou kolonku o tom, jestli je chlapeček nebo holčička? Je to k něčemu nutné? Nebo je to jen v tom, že se to tak dělalo vždycky?

3 3
možnosti

No já myslím, že to nutné je. Například pro doktora je dobré vědět jaké pohlaví má jeho pacient (někdy to není na první pohled poznat a nepochybně jsou problémy, které se u každého pohlaví dají vysvětlit jinak). A naše legislativa také v nejednom případě dělá rozdíly mezi pohlavími.

Ale kdybychom tedy uvažovali o zavedení třetího pohlaví, můžete mi definovat jak by takové pohlaví vypadalo? Myslím, že snad každý asi dokáže po důkladné prohlídce rozlišit mezi mužem a ženou, ale jak by tedy mělo vypadat to třetí pohlaví?

1 0
možnosti
Foto

Tak o třetím pohlaví mluví už i Platon,přímo z kolébky evropské civilizace.To není nic nového.A kdo byl tím třetím pohlavím ve starověkém Řecku?Chlapci....

0 0
možnosti

Karma za podstatu.

Lingvisticky drobná poznámka - jde o Německo a němčinu, slovo "divers" znamená v němčině "rozličný, různý" a s anglickým "diver" ve významu potápěč (sloveso "dive") to nemá nic společného a Němce tato spojitost vůbec nenapadne. Bratři Němci mají krásné německé slovo "Taucher". Oni vůbec i v případě obecně rozšířených mezinárodních podstatných jmen dávají přednost echt německým ekvivalentům - "kompjútr" je Rechner a třeba harddisk je Festplatte:-).

Česky by se ta třetí možnost asi nejlépe vyjádřila ostatní/nerozlišený.

3 0
možnosti

Bláznovství! Levicový liberalizmus trvale ustupuje od zásad zdravého rozumu, až bude možné úplně všechno: vrah bude vítěz, lenoch ten, kdo v tom umí chodit, lehká žena ta, která umí žít, politik - vzor mravnosti a zloděj šikovný přemísťovatel. Pak už bude jen otázka času, kdy dojde k Velkému třesku.

9 0
možnosti

Tak zákony a hodnoty se mění neustále, to je normální ne? Kdyby se nemělo měnit nic z toho, o čem je lidstvo přesvědčeno stovky nebo tisíce let, tak jsme pořád ve stavu, který v těch dobách panoval.

No a jaký je Váš návrh řešení problému onoho "třetího pohlaví"? Protože nic v přírodě není černobílé a ani pohlaví nemusí být zcela jasně vyhraněno. Lidé s neurčitým pohlavím - fyziologicky, nejen psychicky - se zkrátka v nějakém procentu rodí a vždy se rodili. Proč by měli být nuceni přijmout jedno pohlaví, když není žádná jednoznačnost, která by určila, k jakému pohlaví patří? Copak je nemůžeme jim prostě ponechat svobodu se nevyhrazovat? O žádnou devalvaci hodnot nejde, tělesný znak či pohlaví přece není žádná "hodnota".

2 3
možnosti

I způsob rozmnožování se stále mění, že? Už se těším na vyhřížená vnoučata;-D.

1 0
možnosti

Nový slovník naučný:

Divers může být žena uvězněná v těle slepice, za předpokladu že umí snášet vejce.

Divers může být muž uvězněný v těle ženy ovšem podíl muže musí být vetší než malé množství.

Divers může být též žena uvězněná v těle muže za předpokladu že používá vagisan.

Divers může být i muž uvězněný v těle holuba, musí ovšem dokázat že umí vrkat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články