Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Akorát jde o odškodnění za ukradený majetek a ne o nějaké podnikání s nenormálními zdroji.

Děkujme za restituce. V souvislosti s nebezpečím plynoucím z militantního islámu je absurdní a nepochopitelné nepřátelství Čechů vůči církvi i nenávistné výlevy spojené s vracením jejího majetku. Vždyť si tím sami pod sebou podřezáváme větev.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523651

1 0
možnosti
MG

Podpora cirkvi nie je ziadnou protivahou k militantnemu islamu a mysliet si to je rovnako nebezpecne, ako chranit sa pred jednou diktaturou nastolenim inej. Nezabudajme na skoro dve tisicrocia despotickej vlady cirkvi v Europe vratane nabozenskych vojen, inkvizicnych procesov a genocid nekrestanskych narodov po celom svete. Jedine vdaka tomu, ze cirkev bola o cast svojich privilegii pripravena, sa tieto hrozy skoncili a nam nehrozi umucenie na smrt za to, ze tu vedieme taketo reci. A dodnes sa cirkev zo vsetkych sil snazi obnovit svoju nadradenost nad zakonmi. Islam sa ostatne prejavuje militantne tiez iba v tych krajinach, kde mu bolo umoznene podielat sa na statnej moci. Pretoze ta spolahlivo skorumpuje kazde nabozenstvo.

1 0
možnosti
MG

Protiustavne je to, ked ma cirkev inu uroven prav, nez akykolvek klub fanusikov fantasy literatutry.

A proti nauke cirkvi je zase to, ze cirkev akykolvek majetok vlastni...to som mimochodom nepovedal ja, ale ten chlapik co ma velku sochu na staromaku a vlastny statny sviatok, odkedy ho ta cirkev za tie vyroky upalila. Takze ak som nahodou prave nejakeho krestana poburil, nech si trufne spochybnovat moralnu autoritu toho pana...

0 0
možnosti
VS

To že byl všechen ten majetek nadhodnocen takže se jednalo o krádež za bílého dne a to je v pořádku? Toto je úplně stejné jako nynější prodej prasečáku v Letech. Jo církev v tom umí chodit že pane Hermann?

0 0
možnosti
JK

Jak víte, že byl "všechen" majetek nadhodnocen? Kusé informace v tisku vytržené z kontextu dokumentu rozhodně nejsou důkaz. Máte k dispozici kompletní sjetinu majetku, včetně ocenění? Pokud bylo skutečně něco nadhodnoceno, už by s tím komunisti a okamurovci mávali jak s červenými trenýrkami.

1 0
možnosti
Foto

Spíš byste měl extrapolovat postup státu u solárních baronů na korunové dluhopisy.

K tomu to má podstatně blíž, než k restitucím. ;-)

4 0
možnosti
VJ

V12í66t 83J10ů27z13a

23. 7. 2018 23:19

Autor má pravdu v tom, že v čemkoli stát zavede nějaká pravidla, vzbudí nějaká očekávání nebo něco slíbí, a pak to mění, je to špatné. Tím ale podobnost končí:

V jednom případě jde o zdaňování zisku z podnikání (jakože různé a různě se měnící zdaňování zisku je u nás zavedené), ve druhém o zdaňování ukradeného a vraceného (jakože takové zdaňování u nás zavedené není, a bylo by absurdní); v jednom o redukci příliš štědrého dárku, v druhém o pokus o redukci pouze částečné náhrady škod.

1 0
možnosti
Foto

Ne, tehdy ústavní soud argumentoval jinak, že nikdo, koho stát pustí na svobodu do kapitalistické džungle, tak musí dát věno, aby obstál. Nikoliv povinností vrátit ukradené. A byly určeny tak vysoké, že nás vracejí do poměrů před první pozemkovou reformou.

0 0
možnosti
RC

Vy nevidite rozdil mezi firemnimi zisky a restituci majetku?

Predstavte si, ze Vam nekdo zrusi auto, v servisu to opravi za 100 tisic, pojistovna vyplati servisu 100 tisic a stat Vam na to napali dan 15%, tedy budete skodny 15 tisici korunami?

10 0
možnosti
JC

Hned ve druhé větě Kalousek, již jste TRAPNÝ !!

10 1
možnosti
OS

Srovnal jste nesrovnatelné, ale to tak již bývá, když chce někdo oslím můstkem přejít k tomu co je jinak neobhajitelné. Jedna malá poznámka, z církvemi byly podepsány smlouvy, zákony se mohou měnit, ale k vypovědění smlouvy musí dát souhlas druhá strana.

14 2
možnosti
MD

Ak som pohcopil tak nikto nechce zmluvy vypovedat.

0 0
možnosti
Foto

Co vy dokážete smíchat dohromady, abyste se mohl zastat Babiše paktujiciho se s komunisty, je neuvěřitelně, vy rádobydemokrate. :-/

20 10
možnosti
DV

D29a53v46i54d 69V83á62v24r12a

23. 7. 2018 22:08

k církevním restitucím hlavně nikdy nemělo dojít

5 6
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články