Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V určitých amerických kruhoch sú už zvyknutí, že na ovplyvňovanie politiky kdekoľvek mimo územia USA stačí relatívne málo - pár miliónov dolárov na podporu malých aktivistických skupín a nejaká vhodná roznetka.

A potom v duchu videnia sveta "podľa seba súdim teba" logicky predpokladajú, že aj americké voľby, resp. ich "neočakávaný" výsledok, sú produktom presne takejto politiky.

Úprimne sa priznám, že by som si veľmi želal, aby Rusko bolo niečoho takého schopné - už len ako protiváha amerických aktivít kdekoľvek vo svete - stačí si len spomenúť na Sýriu, Ukrajinu či chaos v arabských krajinách. Ale som presvedčený, že ovplyvniť voľby v 300 miliónovom štáte pomocou facebooku je hlúposť na kvadrát.

Otázne je aj to, kto by Rusku v Bielom dome vyhovoval lepšie - či Hillary Clintonová, ktorá ako všetci demokrati veľa kecá, ale málo robí. alebo "akčný" Donald Trump, ktorý najskôr niečo urobí a až potom o tom rozpráva a rozmýšľa.

Rusko svoj svetový vplyv a medzinárodnú prestíž výrazne posilnilo práve za prezidenta Obamu. Či už to bolo v Sýrii, na Ukrajine, pripojením Krymu k Rusku alebo vplyvom na arabské krajiny.

Ale azda najkomickejším momentom je snaha dotlačiť Trumpa, ktorý vraj vyhral za pomoci Ruska, k tomu, aby sa za túto "pomoc" Rusku odvďačil uvalením ďalších sankcií a nepriateľských opatrení.

2 0
možnosti

Takze autor pripusta, ze k zmienenym ruskym aktivitam doslo (alebo aspon pravdepodobne doslo), tym padom musi pripustit aj to, ze kazda z nich viedla k obrovskej verejnej diskusii (okrem mnohych inych nasledkov s verejnym dopadom), ale zaroven spochybnuje, ze by to mohlo mat vplyv na konanie verejnosti? Nieco mi zjavne unika...

0 0
možnosti

Uniká Vám toho hodně.

0 0
možnosti

Ignác z Loyoly by vám pánové řekl – přestaňte prudit, protože abychom si ve všem správně počínali, musíme vždy držet, že o bílém, které já vidím, jest mi uvěřit, že je černé, pakli církev hierarchická tak rozhodne, neboť věříme. Tak i my držme se názorů těch, kteří námi vládnou, neboť oni drží opratě i bič!

3 0
možnosti

"To, že se „novičok“ povaloval někde v popelnici, ona dvojice ho našla a žena, která zemřela, si tímto jedem pomazala zápěstí (jak jsem se dočetl), je stěží k uvěření."

To jste se mohl dočíst leda tak v nějaké diskuzi, Britové nic o povalování v popelnici netvrdí. A na základě takových informací si lidé dělají názor :-(.

1 1
možnosti

J32a58n 63P24a49v18e38l

19. 7. 2018 18:07

Co se týče ovlivňování voleb či brexitu týče, já bych si tak jistý nebyl. Rusko má desítky let propracovaný desinformační systém. Je jasné, že Rusko není schopné vyvolat třeba Deutchxit, ale tam, kde je to nahnuté, desinformační kampaň dokáže přidat pár potřebných procent.

4 3
možnosti

Nepochybne maji vyspele USA mnohem propracovanejsi dezinformacni system nez zaostalejsi Rusko, tak je s podivem, ze volby tolik ovlivnili prave rusove. Zajimalo by asi dost lidi, jestli by v USA vladla takova hysterie, kdyby zvitezila Clintonova. Tu urcite nechteli vsichni americane.

3 0
možnosti

J89i73r93i 71B77o65r

19. 7. 2018 15:25

Tak teď nevím pane Hermánek,jestli jste únavnej nebo neúnavnej.

3 2
možnosti

Ja za to placenej.

3 1
možnosti
Foto

I když ten setřel letu MH17 byla obrovská tragédie, myslím si, že je v rámci útoků proti Rusku neustále přiživována. A nabízejí se dvě otázky:

1. Ten nizozemský film ukazoval záznamy ukrajinské rozvědky, která "sledovala" cestu BUK již od ruských hranic a možná ještě před nimi.

Pak se, ale, ptám: Pokud ukrajinské úřady věděly, že separatisté mají tuto velmi nebezpečnou a účinnou zbraň, proč a OKAMŽITOU PLATNOSTÍ nezastavily všechny lety přes to území.

2. A druhou otázkou je toto: Pokud by BUK byl z výzbroje ruské armády, tak, proč by ho na bojiště poslali nekompletní? Tedy, bez té části, která je schopna rozlišit civilní a vojenský letoun?

A doplňující otázka: Opravdu by vycvičení a ukáznění ruští vojáci stříleli na neidentifikovaný cíl?

7 9
možnosti
Foto

zkuste oprášit tu teorii Su 25

5 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS