Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

T47o82m14a86s 43V41r80l68i66k

23. 7. 2018 23:32

To je jak podepsat prodej vlastniho domu a potom maznelce vysvetlovat, ze to neni zavazne. "No tak proc jsi to ty ... podepisoval"?

0 0
možnosti
JM

Problém není v tom, že se obecně přizná takové právo. Problém je v tom, že se zapomíná na skutečnost, že k právu patří i povinnost. Stačí zabrousit na stránky Úřadu OSN pro uprchlíky - http://www.unhcr.org/cz/. Mezi "Základními informacemi" jsou pod "Úmluvami" i odkazy na mezinárodní úmluvy o uprchlících. A už ta z roku 1951 v článku 2 hovoří jasně:

"Každý uprchlík má povinnosti vůči zemi, ve které se nachází, což znamená v zásadě, že se musí podrobit zákonům a nařízením, jakož i předpisům týkajícím se udržování veřejného pořádku této země."

Na tohle ovšem "vítači" jaksi zapomněli ....

7 0
možnosti
PK

P28a86v64e20l 56K11a14r94a44s

19. 7. 2018 14:24

Já bych nikomu právo na migraci neupíral. Nikdo ale nesmí na oplátku upírat mně právo na to, pustit do svého domu, na svoji zahradu, do našeho města, na území našeho státu jen toho, koho tam budu/budeme opravdu chtít.

3 0
možnosti
JC

Nazývejme už i u nás konečně věci pravými jmény. Jinak se jen dále prohloubí propast mezi oficiální „korektní“ politikou a tím, co chtějí občané tohoto státu.

Takže, až půjde do pr..... Babiš i se svými pohůnky (Bartoň & spol), ANO pak bude líp... Zatím je to děs a hrůza...

1 0
možnosti
LJ

No jasně Kalousek je mnohem lepší borec.

0 0
možnosti

Zásoba trhajících se pytlů s právy je zřejmě nevyčerpatelná.

Nějak ale postrádám pytle s povinnostmi.

4 0
možnosti
FN

Jak už psal kolegga níže,,, žádné sociální dávky, žádné finanční dávky zajišťující přistěhovalcům existenci bez vlastního přičinění. Pokud zde chce žít, musí začít pracovat, sežene si na vlastní náklady ubytování,a pak by byla diskuze o tom,jestli označit migraci za základní lidské právo, zbytečná...

Chyba je, že s právem na migraci se automaticky spojuje i právo na to, že stát se o imigranta postará.

8 0
možnosti
Foto

Myslím si, a v tom je asi ten obrovský rozdíl, že ilegální imigranti do USA žádný nárok na nějaké dávky nemají.

Možná se mýlím, ale každý, kdo chce v USA být zapsán do systému sociálního zabezpečení, musí mít svoje číslo sociálního pojištění:

In the United States, a Social Security number (SSN) is a nine-digit number issued to U.S. citizens, permanent residents, and temporary (working) residents under section 205(c)(2) of the Social Security Act, codified as 42 U.S.C. § 405(c)(2).

https://www.google.com/search?q=social+security+number&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab

2 0
možnosti
SB

Souhlasím s vámi plně a doufám, že 99 % našich občanů.

0 1
možnosti

Hamáček na stanovisko nemá čas, plave o život v rybníku, který mu chce Poche vypustit. Dočkáme se po prázdninách.

0 0
možnosti
EH

Pokud chtějí bojovat proti nelegální migraci tím, že z ní udělají lidské právo, co přijde pak? Právo na svou kulturu, i když obsahuje kanibalismus, obřízku a znásilňování?

Legalizace krádeží, protože jim neumíme zabránit?

12 0
možnosti
MS

Migraci je v tomto případě nutné rozdělit na emigraci a imigraci. Právo opustit domov a pak se do něj vrátit lze označit za právo na emigraci a to je OK. Ovšem právo na imigraci do jakékoli země je nebezpečný nesmysl, naopak každá země má právo stanovit svá pravidla pro imigraci. Protože emigrace a imigrace jsou z hlediska jednotlivce dva konce jednoho provazu migrace, je právo na migraci nesmysl.

10 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články