Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ruska tajna sluzba nemusela vyvinout nejmensi usili, aby pronikla do americkeho systemu utajovanych informaci. . Bohate na to stacil soukromy server Hillary Clintonove, ktera ve funkci Secretary of State na svych e-mailech michala soukromou korespondenci s prisne utajovanymi materialy. Tento pripad se vsak neresi. Stalo se to prece tak davno a nebyl u toho zloduch Trump.

4 0
možnosti
Foto

Tak, ono je to fakt sporné. Trump řekl toto:

"“He just said it’s not Russia. I will say this, I don’t see any reason why it would be.”

Což Google přeložil takto: "Jen řekl, že to není Rusko. Řeknu tohle, nevidím žádný důvod, proč by to bylo."

A posléze to opravil na toto:

“The sentence should’ve been: ‘I don’t see any reason why it wouldn’t be Russia.'”

Přegoogleno takto: "Věta měla být: "Nevidím žádný důvod, proč by to nebylo Rusko"

Nakonec, obě ta prohlášení dávají docela smysl a veškerý kravál kolem toho je kvůli tomu, že Trump bere Západu jeho oblíbený klacek na Rusko.

Prostě, Trump kašle na Ukrajinu a kašle na Krym. Nezajímají ho a to zcela právem. Potřebuje se s Ruskem dohodnout na docela zásadnějších věcech, než neustále vykřikovat "Krymy, Krym, Krym...co udělám s ním?". NIC s ním neudělá a tak je to také správné.

6 1
možnosti

Trump si nejspíš vzal příklad ze Zemana (mám na mysli Zemanův bonmot, že jen idiot nemění své názory). Na summitu s Putinem se k otázce vměšování Ruska do amerických voleb Trump jasně vyjádřil, že si myslí, že to není pravda, čímž potopil americké tajné služby. Když mu to doma (nejen) opozice omlátila o hlavu, najednou obrátil a tvrdí, že se přeřekl. Na můj vkus to bylo poněkud dlouhé přeřeknutí. Kromě toho si myslím, že jeho názor na tuto záležitost má asi stejnou váhu, jako Babišův názor na podvodné financování Čapího hnízda. Oba mají dost dobrý důvod výsledky vyšetřování zpochybňovat.

2 1
možnosti
Foto

Tak, abychom mluvili o faktech. Podle oficiálního dokumentu Bílého Domu řekl o vlivu na americké prezidentské volby prezident Putin toto:

"Once again, President Trump mentioned the issue of the so-called interference of Russia when the American elections, and I had to reiterate things I said several times, including during our personal contacts, that the Russian state has never interfered and is not going to interfere into internal American affairs, including the election process."

A prezident Trump řekl toto:

"We ran a brilliant campaign, and that’s why I’m President. Thank you."

A pak také toto:

"During today’s meeting, I addressed directly with President Putin the issue of Russian interference in our elections. I felt this was a message best delivered in person. We spent a great deal of time talking about it, and President Putin may very well want to address it, and very strongly — because he feels very strongly about it, and he has an interesting idea."

Zdroj: https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-president-putin-russian-federation-joint-press-conference/

Možná jsem to nenalezl dokonale a tak každý, kdo umí dostatečně dobře anglicky může nalézt jinou verzi. Ta by ovšem měla být z oficiálních, nikoli novinářských nebo politických kruhů.

2 0
možnosti
Foto

Z mého pohledu je však Trump jakýmsi návratem k normálnosti, který je navenek reprezentován člověkem, který není žádným svatouškem, natož dobrákem od kosti.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=671182

2 0
možnosti
Foto

8-oza normálnost považujete šaška, co si nevidí do úst???

To patří k výše uvedenému citátu z blogu autora, odklepl jsem to moc brzo

2 2
možnosti

1. Vám se Trumpovo vystoupení v Helsinkách líbilo; bylo pro-americké, silné, sebevědomé?

2. Včera Trump potvrdil, že se Rusko vměšovalo do amerických voleb, že se jen přeřekl... Líbí se vám jeho vysvětlení?

3. Pojedeme argumentačně na vlně whataboutismu...?

1 5
možnosti
Foto

On nic nepotvrdil. On jen řekl, že by to mohlo být Rusko. Ale to je jen trapná výmluva Demokratické strany.

2 0
možnosti

:-)........Samozřejmě R^! Dnes ráno po osmé na ĆTV dvě zajímavé zprávy....Trump prohlásil, že se spletl, když řekl, že Rusové americké volby neovlivili, a další při které rozum zůstává stát. Devatináctiletá ruská studentka ovlivnila americké volby a hrozí jí až 10 let vězení! Co si o tom může myslet normální člověk? R^R^R^

3 1
možnosti
Foto

Já, Stando, slyšel, že 29 letá. A že "spáchala" to, že se chtěla stát členkou spolků pro legální držení zbraní. Třeba:

https://home.nra.org/The National Rifle Association is America's longest-standing civil rights organization. Together with our more than five million members...

https://www.google.com/search?q=nra&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab

1 0
možnosti
Foto

Má pravdu Trumpovo jednání bylo opravdu neamerické a hloupé,to kritují nejen demokraté.Vše to Trumpl dovršil trapností o tom,že se "spletl" a "přeřekl"....takže zatím poslední jeho verze zní "Rusko se do amerických voleb vměšovalo".Slaboch,který si hraje na siláka....to opravdu není americké,aby se jejich prezident choval jako slaboch,překrucoval zásadní názory a vymlouval se jako usmrkanec. Na jednání s Putinem vypadal opravdu jako "mokrá nudle"....

2 3
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS