Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když slyším od Klause něco o volném trhu, tak se směji. On, socialista, který křivil se svou vládou trhy bude něco kázat.

Měl by mlčet.

0 0
možnosti

Jestli rozumím Vám i V. Klausovi ml., tvrdíte: Je tady sposta regulace obchodu (což je pravda), tak si z další regulace nedělejme hlavu (což je nesmysl).

0 0
možnosti
Foto

Evropská unie v žádném případě není rájem volného obchodu, jak o sobě ráda tvrdí,“ cituje deník Handelsblatt Gabriela Felbermayra, experta Ifo na zahraniční obchod. Z dat institutu vyplývá, že průměrná výše amerických cel na evropské zboží je 3,5 procenta. Průměr evropských dovozních tarifů uvalených na Made in USA je ale výrazně vyšší, dosahuje 5,2 procenta. „Udělali z našich aut neprodejné zboží. Velká obchodní nerovnováha!“ láteřil v jednom z tweetů Trump. Jak by ne. Americký dovozní tarif na evropské vozy je 2,5 procenta, evropská cla na americké automobily dosahují desíti procent. Nabízí se otázka, zda si Evropská unie o vysoká cla na auta vlastně sama neřekla – svými dovozními tarify. Z dat Evropského sdružení výrobců automobilů vyplývá, že hodnota exportu osobních aut z USA do Evropské unie loni dosáhla slabých 6,2 miliardy eur. Vývoz opačným směrem však přesáhl 37 miliard eur. Asymetrie byznysu mezi Evropou a USA je patrná i z celkových údajů. V roce 2015 vybral Brusel na clech za americké zboží 7,1 miliardy eur. Američané si u evropských výrobků přišli jen na 5,7 miliardy. Evropská unie má přitom v obchodu s Američany trvalý a výrazný přebytek.

5 0
možnosti
Foto

A co platební bilance?

1 0
možnosti

Trumpův plán chápu a musím mu dát zapravdu, dosavadní politika amerických prezidentů byla příliš konsenzuální a vykukové toho zneužívali. Jen nevím, jestli takový zápřah amíci zvládnou. Trump aspoň dokázal sebrat odvahu a ukázal směr, jak ochránit USA před supy, kteří čekají, jak urvat co největší kus pro sebe. Svět s Trumpem se začíná měnit a myslím si, že ani po němuž nebude stejný, jako do jeho mandátu.

5 0
možnosti
Foto

Každý je svého štěstí strůjce. Hledáte-li zdroj informací a poučení u pana "profesora", dozvíte se jistě mnohé teorie a poučky z dob prvobytně pospolného kapitalismu, ale relevantní teorie z aktuálního prostředí u něj nečekejte ani náhodou. Všemocná ruka trhu a čistý kapitalismus a další jím proklamované teorie mohou být zajímavé pro historiky při zkoumání doby dřevního kapitalismu, ale pro současnost mají váhu pouhé anekdoty, což se m.j. potvrdilo i u nás v době jeho působení ve vrcholných funkcí.

Inu, řekni mi co čteš...... :-)

0 2
možnosti
Foto

Všemocná ruka trhu stále existuje a existuje už od pravěku a cla na zboží s tím nic neudělají. Neudělal s tím ani komunismus a jeho plánované hospodářství. Vytvořila se šedá ekonomika, kde se uplatňovala neviditelná ruka trhu, která určovala jako hodnotu budou mít bony, jakou hodnotu bude mít řemeslník pracující na černo.

2 0
možnosti

Amerika first a testování nervů okolního světa byznysmenem Trumpem, uvidíme jak to dopadne, zatím jsme na začátku.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS