Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R82a95d49e50k 51J35a18r93o66š

19. 6. 2018 18:13

Já jsem nějak od samého počátku nechápal, proč socani nenavrhují na post MZ Lubomíra Zaorálka, který to tam celkem jakž takž slušně vedl již v předchozí vládě.

Pana Pocheho takřka vůbec neznám, ale z těch několika málo veřejných vystoupení (OVM aj) z něj nijak zvlášť dobrý pocit nemám. Zaorálek je alespoň výborný rétor, působí navenek docela sympaticky a konec konců na MZ žádnou velkou botu neudělal.

Mně jako pravicovému příznivci by p. Zaorálek celkem nevadil a hádám, že levicovým voličům, o které se teď musí socani zatraceně snažit už tuplem ne.

1 0
možnosti
Foto

Pokud Zeman odmítne jmenovat Pocheho, tak si sám kope hrob. Třetí pokus má v ruce Vondráček.

0 0
možnosti

Když ČSSD neustoupí tak je to jejich polibek smrti v příštích volbách se nedostanou ani do sněmovny. Z čeho potom budou platit jejich nehorázné dluhy?

0 0
možnosti

Babiš se zřejmě rozhodl pro holuba v hrsti, tedy natahování situace, kdy do předčasných voleb bude vládnout sám. Nemyslím, že reálně uvažuje o koalici se stranou, která dopadla tak špatně, že nemá co ztratit a doufá, že v předčasných volbách aspoň trochu získá.

3 0
možnosti
Foto

K21a30r75e87l 17M97á74d14l88e

19. 6. 2018 12:37

Hezky shrnuto. Mně se nejvíc líbí, jak všichni sluníčkáři a zemanobijci tvrdí, že před týdnem jméno Poche nikdo neznal. Obzvlášť veselé je to tady na blogu iDnes, kde má Poche taky svůj blog. Sice sem asi rok nic nenapsal (dost možná ho odradily ty ironické diskuzní příspěvky), ale ty starší jsou hodně poučné. Ne všechny se týkaly migrantů, ale i ty ostatní stojí za to. Často to bylo svazácky nadšené povídání o tom, co se zrovna v Bruselu řeší - a normální člověk se ptal: to pravdu nejsou důležitější problémy? Abych nevytahoval migranty a Izrael, připomenu jeden Pocheho polozapomenutý článek - upřímně litoval, že se pro evropské volby 2019 nepodařilo prosadit povinné 50% genderové kvóty, přičemž by ženy nesměly být na konci volební kandidátky, ale pěkně střídavě jako když zipují auta.

5 0
možnosti
Foto

Hezky jste objasnil, proč ho Zeman nechce do vlády. ;-D

Když někdo píše "sluníčkáři a zemanobijci", předem sám sebe definuje a šetří mi íčka. :-)

0 2
možnosti

J46a96n 73R14á19ž

19. 6. 2018 12:25

Ačkoliv Poche není moje krevní skupina, tak bych si upřimně přál, aby všichni aktéři neustoupili. To jest Poche by nerezignoval, Hamáček trval na svém slibu pražské organizaci a na Pochem trval a Zeman zase slíbil, že bude dělat obstrukce se jmenováním vlády s Pochem. Je to nejlepší cesta k tomu, aby se ukončilo tohle trápení a vše směřovalo k novým volbám, což by bylo nejlepším řešením.

Má to jedno ale: Hodně poslancům, zejména tak zvaných "demokratických stran", ale i některým z SPD , ČSSD a ANO je jasné, že by se po volbách do Sněmovny nevrátili a tak pochybuji, že by pro její rozpuštění hlasovali a mám také dojem, že současný stav, kdy programem poslanců těchto stran je jen za mastné prebendy ve Sněmovně nadávání na Babiše a Zemana, jinak nic, všem , myslím opravdu všechny současné poslance, v podstatě vyhovuje.

4 1
možnosti

Ať už dopadne spor tak či onak, ČSSD to má nahnuté u mnoha voličů. Pokud ustoupí, udělá chybu. Pokud neustoupí, udělá chybu. Má proti sobě silnou eskadru těžké váhy a nesázel bych, že z toho vyjde se štítem. Pak už by šlo o existenční starosti.

5 0
možnosti
Foto

Máte špatnou posloupnost.

Prvním problémem je Babíš, který ale teď chce, aby Poche udělal něco, čeho on sám nebyl schopen.

tvrdit, že u Pocheho vadí jakési kmotrovství je historický nesmysl, protože to Zeanovi NIKDY nevadil - jen vzpomeňte na Šloufa a další. U Pocheho Zemanovi vadí jeho aktivita pro oponenta v prezidentnské volbě, to Zeman NIKDY neodpustí - jen si vzpomeňte i po deseti letech sivřizoval účty. Kdepak, ostatní důvody jsou nesmysl a jsou jen zástupné.

3 4
možnosti
Foto

Hlavním problémem vlády je Babiš, který je prostě křivák.

Je to Babiš kdo opakovaně mění dohodnuté věci. Konkrétně jako o, že si ANO s ČSSD nebudou mluvit do toho koho nominují.

Pokud by Babiš dle toho co s ČSSD dohodli navrhl Pocheho tak problém s Pochem vláda nemá.

Druhým problémem vlády pak je pochybná minulost Babiše, díky které je prezident "na koni" a uzurpuje si práva, které prostě dle ústavy nemá.

Hlavní problémem naší země, ale jsou lidi jako Vy, kteří duo Zeman a Babiš omlouvají, odvádí pozornost od jejich kšeftů

8 12
možnosti

J73a37n 60R18á63ž

19. 6. 2018 12:40

Hlavním problémem je, že strany tak zvané "demokratické koalice" nic jiného než nadávání na Babiše a Zemana od voleb nepředvedli. Nemají žádný pozitivní program se šancí oslovit voliče, aby jim v příštích volbách umožnili sestavit vládní většinu. Vmanévrovali Babiše do situace, kdy mu nezbývá, než hledat podporu u těch stran, kterým voliči přidělili tolik poslaneckých hlasů, že s ním mohou utvořit pohodlnou většinu.

Nijak mne to netěší, ale je to realita, kterou mohou změnit jen a pouze nové volby, nikoliv řev pražských náměstí.

9 2
možnosti

Pro mne je zásadní problém nezaplacený dluh vůči panu Altnerovi. Strana, která neplní své splatné závazky nemá co dělat ve vládě.

14 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS