Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že se pane autore fatálně mýlíte. Babiš de-facto nic pozitivního nedokázal a právě on je krásnou ukázkou toho, že voličům nejde o konkrétní politiku, nýbrž o líbivá slůvka. Prostě si mezi těmi lháři vybrali toho nového a většího. Vezměte si to reálně: Babiš v boji proti rozkrádáním začal bezprecedentní rozkrádací kauzou. Tvrdí, že ušetřil, ale nejvyšší kontrolní úřad mu to vyvrátil s tím, že vlastně jen manipuloval s rozpočtovými kapitolami. Tvrdí, že chce snížit byrokracii, ale tu prudce navýšil. Tvrdí, že mu jde o vládu nestranných odborníků, ale na nejvyšší místa dosazuje lidi podle stranické příslušnosti. Volby vyhrál tvrzením, že se tady všechno dělalo špatně a přitom on sám spoluvládl minulé volební období. Tvrdí, že zastaví vysávání peněz ze státu podvodníky, ale za 5 let za pomocí ministerstva financí a spravedlnosti neodhalil jedinou takovou kauzu. Jeho 18 miliard z EET se ukázalo jako lež a jeho nástroje jen jako likvidace živnostníků atd. Prakticky neprosadil jediný konstruktivní pozitivní zákon, který by zlepšil život lidí, či výkonnost ekonomiky. Jeho tanečky kolem sestavování vlády a nerespektování ani vlastního lustračního osvědčení, ani nedůvěru vládě jen ukazuje, že mu opravdu o dobrou a čestnou politiku nejde.

Myslím si, že v tepání klišé o tradičních stranách jste sám upadl do klišé o tom, že voliči obecně nejsou hloupí a rozpoznají toho, kdo chce poctivě pracovat. Nerozpoznají a hloupí jsou.

7 2
možnosti

Problém "tradičních stran" je to, že nemají za sebou miliardy a média.

4 1
možnosti
Foto

Z tohoto pohledu se jeví její politika jako ustrnulá v minulosti bez naděje na úspěch v dalších volbách. Ohánět se „zásadovostí“ je sice možné, pokud tato politika nikam nevede, je čas jí změnit.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666005

Řešením tedy je slíbit důchodcům ještě vyšší zvýšení důchodů, krajům ještě více dálnic, učitelům ještě vyšší platy? Zásadovost, že veřejné rozpočty se nemají zadlužovat přespříliš, že motivace pracovat musí být vyšší než přijímat sociální dávky, že podporovat podnikání je jediná smysluplná cesta k zachování tržní ekonomiky, že daně mají být jednoduché a pro všechny stejné, prostě nelze opustit, aniž bychom rezignovali na budoucnost naší země.

2 0
možnosti

:-)........Souhlas! Kdyby zorganizoval "demokratický blok" takovéto shromáždění před volbami a přesvědčili národ, že má volit TOP a ODS, mohli jsme toho být ušetřeni a už by byla vláda v čele s premiérem Fialou, nebo Kalouskem. Já bych protestovat nešel! Co jste si zvolili, to máte! R^R^R^

0 5
možnosti

Kdyz ono je to slozite. Klasicke strany ztratily volice tak, jak alkoholik ztraci svoji zenu a rodinu. Porad ho omlouvali, porad si slibovali, on jim porad sliboval. A nic. Pak se cela situace v zene zlomi a je konec bez navratu. A inteligentnim v TOPce, ODS a KDU to zakonite dochazi. Skoda jen, ze jim nedochazi ze chozenim po namestich, po putikach a zehranim na osud kde se zastavi, zehranim na proradnou zenu, zehranim na jejiho noveho partnera, mu tu zenu nevrati.

1 0
možnosti
Foto

Ale co slibovali? Ráj na zemi. Pozitivní vývoj, jakým Česko prošlo od roku 1989, nemá od roku 1912 obdoby!

0 0
možnosti

Neustále útočí na Babiše jako na „agenta StB, komunistu a trestně stíhaného člověka“

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666005

Proboha vždyt to je agent Stb, bývalý komunista a je trestně stíhaný. Co je na tom špatného, když se nazývají věci pravými jmény?

A obávám se, že nejlepší by bylo se z tohohle borde!u odstěhovat a nechat tady voliče ANO, SPD a Zemana, ať si tu vyrobí druhou Severní Koreu s Kim Čong Burešem v čele. Už o tom delší dobu uvažuji. Je mi líto této malé země, ale bohužel míra zdegenerování jejích obyvatel už zřejmě přesáhla samoopravnou úroveň. Jsem opravdu přesvědčena, že kdyby tady měli zůstat a hospodařit jen voliči ANO, KSČM, SPD a Ovara, tak určitě pojdou.

9 3
možnosti

A kdo vám brání???

A s tím hospodařením..... Kdyby se hospodařilo jako za slavných ministrů financí Kalouska a Sobotky či poradců Dalíka, to zn stabilně 100 a více miliard schodek a úplatky kam se podíváš, už jsme se pásli dávno. Takže si tu degeneraci raději vztáhněte na ty, co skutečně za posledních 30 let zdegenerovali a teď se bojí o politické přežití.

2 5
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,35
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články