Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nálepka "extrémistický" je používána v politické hantýrce za účelem dehonestace. Výklad, tedy vyjádření politiků, je pouze jejich subjektivní dojem, tedy popis na základě jejich vidění světa skrze jim vžité kodexy chování.

Jediné směrodatné pro mě je znění programu stran a hnutí. Může tedy na základě programu Hnutí SPD někdo objektivně popsat, co je v jejich programu extrémistického?

Různá vyjádření různých poltiků a na ně navázaných rádobyodborníků považuji pouze za politické hry a jako takové je ignoruji.

2 0
možnosti

Spd je extrémistická zejmena pro tuneláře a zkorumpované politiky... Protože prosazuje Švýcarský politický systém tj. odvolatelnost a skutečnou trestní i hmotnou odpovědnost, aby poslední slovo měli občané...Dnes bohužel u nás platí čím větší politická zlodějina tím menší šance na potrestání viníků... Je dle vás lepší politický systém ve Švýcarsku nebo u nás?

4 2
možnosti

Způsob, jakým chce SPD zavádět přímou demokracii, je hrubě nedomyšlený. Není to špatná myšlenka, ale když se jí chopí lidé jako Rozner, vznikne jen chaos. Není možné, aby práh referenda byl tak nízký, že by se hlasovalo v několika referendech týdně. Není možné, aby se referendum na jedno téma opakovalo třeba několikrát ročně. Není možné, aby zanedbatelná část oprávněných voličů mohla iniciovat odvolání politika, atd. Navíc slova o tunelářích a zkorumpovaných politicích zní podivně od Pitomia, který bezostyšně tuneloval stranickou kasu uskupení ÚSVIT, nebo jak se ten jeho předešlý podnikatelský záměr jmenoval.

Extremismus SPD však spočívá spíš v takových otázkách, kdy má nesprávné náboženské přesvědčení stačit k zamítnutí žádosti o azyl nebo v upření sociálních dávek jen na základě etnické příslušnosti.

0 2
možnosti

Problém u SPD je v tom, že ti chytřejší z jejích představitelů udržují svá vyjádření v mezích zákona, kdežto ti duševně chudší hlásají otevřeně stejné myšlenky jako DSSS a ostatní otevřeně extrémistické strany.

5 3
možnosti

J14a11n 16P70a46l28l93a78s

31. 5. 2018 21:15

Dobrý večer, cituji: „Z toho je patrné, že lže buď statistika nebo Okamura.“ Třetí možnost Vás opravdu nenapdala?

Malá nápověda: Víte, co ve slovenštině znamená „cigániť “?

2 0
možnosti

J59a17n 43P40a77l38l59a82s

31. 5. 2018 21:16

Omluva za překlep: nenapadla.

0 0
možnosti

Při současné inflaci nálepek s extrémistickou charakteristikou jsou v Česku extrémisty všichni, neboť stále platí totalitní slogan - Kdo nejde s námi, jde proti nám... Když se však vrátíme k starému, dobrému rádci - zdravému rozumu, vychází mi, že jedinou autentickou extrémistickou stranou v ČR jsou komunisté. Stále melou o třídním boji, o světové revoluci, přitom o jejich krákorání ubývá zájem, neboť upřímně: kdo z Čechů má zájem o revoluci ve státě s dobrou životní úrovní? Spíše než na Marxovu krvavou revoluci mi to ukazuje na softwarovou masarykovskou revoluci hlav a srdcí, neboť jsou stále mezi námi zloději, lháři, sobci, násilníci a kariéristé.

1 0
možnosti

P50e58t37r 47B45u39r16i94a14n

31. 5. 2018 10:57

Souhlas, karma.

2 0
možnosti

Je zajímavé, že u nás žije tak málo Romů, ale kdybych třeba některého z těch, co oficiálně nejsou Romové, pozval na pohovor za účelem zaměstnání, potom ho nezaměstnal, vymluvil bych se, že místo je už obsazené, ale o tři hodiny později ho přiklepl někomu jinému, kdo by však nebyl skutečným zájemcem, nýbrž jen volavkou paní Šabatové, tak bych byl popotahován za to, že jsem toho člověka diskriminoval na základě jeho příslušnosti k romskému etniku.

Neboli Romů je u nás jen o něco více než jedenáct tisíc, ale za podobnou diskriminaci může být člověk stíhán u mnohem většího počtu osob.

8 0
možnosti
Foto

Ono, upřímně řečeno, ať je u nás Romů kolik chce, nemáme právo nikdo jejich počet korigovat, můžeme mít jen zbožné přání, aby se většina z nich chovala stejně, jako se chová většina z majority. Bohužel, že jsou mezi Romy větší problémy s uznávání běžných pravidel a zákonů, dokazuje jejich počet v nápravných zařízeních.

8 0
možnosti
Foto

Ano, mám podobný názor, který jsem vyjádřil v článku o pár minut předcházejícím před tímhle VašímR^

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS