Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo - ale Babiš někde musí ušetřit na populistické rozhazování. (Ach, kam se na něj hrabe expopulismus Sobotky.) Důchody (+10 mld. nad současnost), mzdy (nad reálno 6 mld.), zvýšení počtu úředníků, lacinější pivo, snížení daně z příjmů (9 mld.), ....)

1 0
možnosti
Foto

Pane Bartoni vy jako mnozí si nedohlédnete dále než na špičku nosu. jak pan Jurečka tak pan Farský mají naprostou pravdu.

Celý systém byl navržen tak aby obce měl určitou jistotu a v dobách růstu si mohly vytvořit ekonomický "polštář" na dobu krizí-ostatně tak by měl postupovat i stát. Babiš jim tu možnost chce fakticky sebrat. A nezapomínejte na to, že ke snížení nedojde jen teď když ekonomicky stát roste, ale bude přetrvávat i v době kdy dojde k ekonomické stagnaci či poklesu.

6 4
možnosti

J65a80n 72S74t43e27h37l45í44k

20. 3. 2018 12:37

To je sice možný pohled, ale obce si dnes žádné polštáře nevytvářejí. Jedou na doraz.

0 0
možnosti

Ten návrh "Rádoby reformy", je přeplněn otazníky. V současnosti je Daň z příjmu 15% - bude 19%. Cosi se uleví zaměstnanci - jako vždy příjmy se hledají jinde. Pak např. doplatí ten, kdo prodá své auto, RD, polnosti a nepochopitelný zájem o okrajovou vrstvu těch, kteří žijí ryze z pronájmů. V podstatě osvědčená klasika, trest za úsilnost - Kdyby předkládala KSČm, nebo ČSSD plně chápu ... Hnutí ANO, opět populo kroky ... :-)

5 0
možnosti

J47a49n 59B45u17r54i77a64n

20. 3. 2018 8:51

Babiš nejspíš opravdu čeká předčasné volby ještě letos. Slibuje peníze a slibuje.

Sice nejsem ekonom, ale mít státní rozpočet v mínusu, když ekonomika dosahuje snad nejvyššího růstu v novodobých dějinách - to už je opravdu kumšt.

6 1
možnosti

Ne - čeká krajské volby. Kraje ještě neovládl podle svých představ.

0 0
možnosti

Je to jednoduchá logika, vláda tvoří a opozice kritizuje. Asi se nedožiji ideálu, který bych si představoval jako komfortní a to aby opozice kritizovala konstruktivně.

Jinak Babiš je podnikatel a Jurečka zemědělec..kdyby spolupracovali, bylo by to ideální. Neznám návrh reformy a tak mi nepřísluší cokoliv řící. Žiji však již nějakou dobu na vesnici, v jedné skutečně malinké díře (to není myšleno zle) a věřte, či nevěřte lidi se zde nemají špatně.

6 1
možnosti

Současná Vláda netvoří, ale znetvořuje a boří ! Dobrým důkazem je úprava Státního rozpočtu 2018 - Ihned přesunutí 1 miliardy Kč ve prospěch Agrárních velkocelků ! Podobně pak šetření -Novelizovat zákon č. 178/2005 Sb., o zrušení Fondu národního majetku (FNM), a vytáhnout tak peníze z privatizačního účtu do rozpočtu. Ta konjuktura v ČR potvrvá ještě asi 2 roky ! Ke dluhům není důvod a hlavně co dále ? ... Předčasné volby s přípravou, to jo ... :-)

4 3
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,60
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články