Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Další čtyři roky v opozici ODS rozhodně neprospějí, ale koalice s ANO by ODS definitivně zlomila vaz a přitom by ze svého programu nic neprosadila, protože Andrej, jak už tady psali jiní, nepotřebuje do vlády partnera, ale stafáž.

4 0
možnosti
FS

Babiš potřebuje pouze legitimizovat svoji vládu - on nepotřebuje žádného partnera. Potřebuje slouhu, otloukánka, na kterého svede případné neúspěchy. Podívejte se, jak dopadli jeho partneři z minulé vlády, kdy ani desetina dobrých věcí nebyla z jeho hlavy a byla v podstatě prosazena proti němu, ale on si je přivlastnil. Všechny chyby minulé vlády svedl na dva zbývající partnery. Kdo jednou zklame a podvede parntery, zklame vždycky.

Pan Babiš má boží dar, mele si stále svou a mele a mele až přehluší redaktora či partnera. Vymýšlí si, lže a příště se ke svým slovům nehlásí. Každý, kdo se s ním spojí a nepokloní se lokajským způsobem jemu osobně - tak špatně dopadne!!

7 0
možnosti
VPS

Vše, co vláda Babiše lidem dá a lopatisticky zdůvodní (levné jízdné ve vlacích i autobusech, zvýšení penzí...) ji přinese nové voliče.

Takoví důchodci nebudou řešit minulost premiéra ale chválit výhody, které jim Babiš dal.

A co si o tom bude myslet opoziční ODS & Co., co o tom bude psát a shazovat to pod černou zem nebude většinu voličů zajímat.

0 0
možnosti
IJ

Ale vážení, Bureš nepotřebuje do vlády parťáky, protože on se neumí domlouvat. On potřebuje loutky, které budou poslouchat. Z předchozí vlády odešel jako jediný, kdo něco dělal a pokud bude vláda jenom jeho, tak všichni kdo v ní budou, budou pouze jeho podřízení, bez nároku na názor.

Sorry jako

8 0
možnosti
MK

Pro ODS má vstup do vlády význam tehdy, pokud bude moci splnit své hlavní priority. Jsou to především:

1) Důchodová reforma. Současný systém je vzhledem k demografii dlouhodobě neudržitelný. Přestane fungovat ve chvíli, kdy začnou odcházet do důchodu "Husákovi děti". Je potřeba se na to v předstihu připravit a už dnes je skoro pozdě. Obnovení a rozšíření nedávno zrušené reformy je priorita číslo 1.

2) Ústavní zákon o vyrovnaném rozpočtu. Trvalé hospodaření se schodkem je cestou do pekel. Snad každému je jasné že není možné si stále jen půjčovat. Navíc úroky z dluhů neúměrně zatěžují rozpočet. V době prosperity je nutné dluh snižovat.

3) Zjednodušení podnikání snížením byrokracie, zákazů a nařízení. Sem patří i úplné zrušení EET a podobných nesmyslů.

Pokud by ANO myslelo svou nabídku do vlády vážně a bylo ochotné tyto priority akceptovat, pak bych jako volič ODS byl ochoten strpět Babiše na postu premiéra a byl bych pro vstup do takové vlády. V opačném případě to nedává smysl. Navíc jsem přesvědčen o tom, že ekonomika se v příštím období pozitivně vyvíjet nebude (od vzniku poslední krize uplynulo už více než deset let a za dveřmi je další) a proto není kam spěchat. Každá vláda v období krize ztrácí na své oblíbenosti a nebude-li to kompenzováno plněním programu, je účast v takové vládě sebevraždou.

5 2
možnosti
DB

podle mne je problém ODS velmi podobný mnoha jiným stranám..vůbec nechápou co se děje, a proto ani neví, co dělat. Dalším problémem jsou jejich osobnosti neosobnosti, ničím netáhnout nikoho, kdo je schopen jen trochu myslet. A s takovouto sestavou nejde nic vyhrát. Díky bohu.

Čím déle budou neschopní na funkcích v ODS, tím lépe pro tento stát.

10 8
možnosti
PK

dokončení:

otevřeně přiznat, že jste na tom bledě, uvědomit si chyby a hlavně začít intenzivně pracovat na nápravě.

1 0
možnosti
PK

Dovolil bych si uveřejnit cizí text, s kterým se zcela ztotožnuji a lépe bych to nesvedl

Velkou slabinou dnešní ODS je její neschopnost identifikovat a odstupňovat politické nepřátele. Zde můžeme hovořit o (až mimořádné) trumberovitosti. Právě odtud vzešel pomýlený program anti- (Babiš + Zeman + „populisté“ + „extrémisté“), který je středobodem nynější politické linie strany.

1) Zaměřte se na podstatné: na obhajobu normálního světa, národního státu a svobody. Napřete Vedlejší aktuální témata (omezování byrokracie, EET, „přátelská veřejná správa a digitální společnost“ apod.) mohou mít v programu své místo, ale neměla by být akcentována před zásadními hodnotovými otázkami.

2) Neveďte minulé války a nebojujte s virtuálními přízraky. Komunisty, nacisty, Huny, Mongoly a další dávné nepřátele a škůdce naší země přenechte dějepiscům.

3) Přestaňte s planým moralizováním a vehementní obhajobou toho, na co nikdo neútočí. Nerozumujte tolik o demokracii, právním státě, Masarykovi, listopadu 1989, slušnosti nebo o přináležitosti k Západu.

4) Nepaktujte se s pravdoláskou a nesnažte se vtírat do její přízně. Nic dobrého z toho vzejít nemůže. Možná v těchto kalných vodách ulovíte několik hlasů, ale mnohem víc voličů odradíte. „Kavárna“ politicky tíhne k pokrokářské levici, tj. k úhlavnímu nepříteli. 5) Nebuďte tolik spokojení sami se sebou a pořádně zaberte. Volební výsledek 11,32 % je pro stranu, která aspiruje na to být hlavní silou na pravici, hodně hubený. Neopájejte se pocitem výjimečnosti, osvícenosti a nepostradatelnosti, netvařte se jako ti jediní praví demokraté, pravičáci a dědici listopadu ’89. Zatím jste jenom malá, slabá opoziční strana, která sice káže hluboké pravdy a poštěkává na úspěšnější soupeře, ale žádný skutečný politický vliv nemá. Přestaňte budovat mikrokult osobnosti kolem profesora Fialy, který je jedním z projevů uvelebení se ve stagnaci pár centimetrů nade dnem. Pokud se chcete někdy vrátit zpátky ke kormidlu státu, je potřeba si otevř

14 3
možnosti
ZJ

;-D;-D... naprosto mě ,,dojímá", jakou má tato sbírka vašich ,,plusovačů a Neburešových voličů - včetně autora blogu - ,,dojemnou" a ,,upřímnou" starost o osud ODS ;-D!

3 0
možnosti
PP

Neschopnost ODS dohodnout se s vítězem voleb naznačuje, že skutečnou reformu má tato strana ještě před sebou. Při troše snahy by se programová shoda jistě našla.

11 9
možnosti
Foto

A proč by to kterákoliv strana, nejne ODS, měla udělat? Podívejte se, jak dopadli ti, co to s Babišem táhli minule. Podobně, jako jeho obchodní partneři - převzal jejich aktiva a jim zbyly oči pro pláč.

12 1
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články