Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J62i47r49i 61T64i46c29h42y

1. 3. 2018 16:13

Tady je jasne videt, jak EU se zlobne chova ke vsem narodum, ktere nechteji jeji nadvladu. Zatimco Baskicko nema nadeji se vymanit ze Spanelskeho podruci a Czechxit je prakticky nemozny, Anglie ma dostatecnou silu si uhajit sve vlastni zajmy.

0 1
možnosti
JZ

Ne, tady je jasně vidět, že lidi bezmyšlenkovitě skočili na populistický krok a teď nikdo neví, co s tím.

U nás jsem ještě taky od jediného czexitáře neslyšel, jak by mohl prakticky vypadat výsledek. Jen samé blouznění o tom, že to prostě nějak určitě bude lepší. Kdyby na odchod nedejbože došlo, vytáhne heslo "EU nám to dala sežrat" a tím pro něj veškerá odpovědnost končí.

0 0
možnosti
JM

Měli by Irům na severu dát možnost hlasovat jestli se chtějí připojit k Irsku a zůstat v EU nebo naopak zůstat s VB. V druhém případě musí jasně zavést hranice.

1 0
možnosti
Foto

S tím referendem v Severním Irsku by to asi nebylo tak jednoduché, musel by je schválit Londýn. Hranice ale vznikne určitě - buď mezi Irskem s Severním Irskem nebo mezi irským ostrovem a Velkou Británií.

0 0
možnosti

EU +Corbyn. Svinstvo na druhou.

1 1
možnosti
VB

Hm, tak to bude muset VB nějak vymyslet, aby se ničemu z Unie nepodřizovala a současně severní Irsko nemělo hranici s Irskem. Taková kvadratura kruhu. Unie by již neměla nic navrhovat a raději čekat na VB.

0 0
možnosti
Foto

Jak dlouho by měli čekat na VB? Období nejistot je to snad vůbec nejhorší a tak chápu, že EU chce jednat.

1 0
možnosti
VPS

Ono to s tím Brexitem dopadlo jako svého času rakouské hlasování o spuštění již hotové atomové elektrárny Zwentendorf. Lidovci, kteří ho vyvolali to, ke svému úžasu, vyhráli a Kreitsky šel od válu.

1 0
možnosti
Foto

Ale vždyť to byl přece britský požadavek, aby hranice mezi Severním Irskem a Irskem zůstala ve stavu v jakém je v současnosti, tj. volně průchodná. Takže návrh dohody ze strany EU tomuto požadavku vyhověl, což má samozřejmě své důsledky. Připomínám jen, že v jak Severním Irsku tak i ve Skotsku většina voličů v referendu brexit odmítla. Britové si prostě něco navařili a teď nevědí, jak z toho ven. Čas kvapí a EU prostě musela nějaký návrh dohody předložit a samozřejmě jej i zveřejnit. Ohlížet se na to, zda by to snad nemohlo ohrozit postavení Theresy Mayové, nemá žádný smysl. Konec konců sama Mayová na začátku vyhrožovala "tvrdým brexitem", tj. brexitem bez jakékoliv dohody. A ten si mohou stále ještě zvolit.

8 2
možnosti
IH

Nebude největší problém v tom, že Theresa Mayová neví co chce?

5 2
možnosti
Foto

Nejen Theresa Mayová neví, co chce.

5 0
možnosti
TK

Na druhou stranu ale nikdo nemohl od stávající EU čekat něco jiného. Pokud manželce s děckama na krku, která s vámi měla společné plány ze dne na den oznámíte, že se se chcete odstěhovat, ale nějaké vzájemné výhody zachovat, tak to taky bude Itálie a ne klidná přátelská dohoda. Tady jde navíc ještě odrazení dalších potenciálních útěkářů.

Prostě pokud opravdu chtějí odejít (což není jisté), bufou muset prásknou dveřmi se všemi důsledky.

7 1
možnosti
DB

rozhodující osobnosti v UK již dávno ví, že Brexit je totální hloupost a tak je i možné, že všechny tyto tahy jsou jen účelové ve smyslu protahování odchodu UK z EU a je celkem i možné, že nakonec po mnoha letech protahování k tomuto odchodu vůbec nedojde.........ale to zatím nikdo nemůže odpovědně říci...jsou to všechno jen spekulace i když spekulace založené na jistých faktech a faktických výrocích.....

je velmi dobré si uvědomit co se stalo po roce 1990 z pohledu geopolitického..........rozpadl se SSSR, rozpadlo se Československo a rozpadla se Jugoslávie....tedy všechno slovanské státy, a to je podivné a dává to na přemýšlení, že někde existuje někdo kdo má strach s myšlenky panslavizmu. a dále jsou vidět další separatistické nálady jak na severu Itálie tak i ve Španělsku..a v jiných oblastech, také jsou vidět nekonečné války , většinou zavedené americkými tajnými službami........i naše sametová revoluce byla provedena tajnými službami a národ ot nevěděl.........a určitě ani dnes to ještě neví.....

A proto je nutné se dívat na události dneška trochu jinými brýlemi než nám poskytují naše média a naši odborníci.............

0 9
možnosti
MM

To je tak hloupé, že mě to překvapuje i u vás, i když jsem na ledacos zvyklý.

Ještě že nepoužívám vaše brýle!:-P

1 0
možnosti
JB

Nějak tomu nerozumím. Británie či Severní Irsko chce, aby režim na hranicích mezi Severním Irskem a Irskem (státem) byl stejný jako doposud.

Unie nejspíš řekla OK, ale pak bude režim mezi Severním Irskem a zbytkem Británie prostě takový jako mezi ostatními státy EU a Británií - já na tom nic nelogického nevidím.

Británie by konečně měla říct, co vlastně chce a hlavně - jak si to představuje - zatím IMHO těžce tápe!

8 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,37
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články