Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přesvědčivé vítěství to rozhodně nebylo, rozdíl byl velmi těsný, 1,36% se blíží statistické chybě. A média prostě jenom informují, to jen paranoici v tom vidí konspiraci a to na obou stranách tábora. Kdo chtěl, mohl si najít informace z různých zdrojů a udělat si vlastní závěr. Potíž je v tom, že skalní příznivec Zemana vidít jen to, co se mu hodí do krámu a argumenty protistrany ignorujete. To platí i pro sklaní příznivce Drahoše, ostatní, co volili v prvním kole jiné kandidáty a v druhém kole šli k volbám, většinově to dali Drahošovi a to čistě z racionálních důvodů na základě informací, bez emocí. Zemanovci v kampani argumentovali čistě populistickými hesly a útoky na Draoše typu želé, vítač, falešné brýle a podobnými nesmyslnými, často přímo lživými, ale hlavně emocionálními výroky. Drahošovci argumentovali věcně a ověřitelnými fakty, poukazovali na Zemanovi činy a výroky z minulosti, na Mynáře, Peroutku a podobně, jenže fakta zajímají jen ty co více přemýšlí a těch je menšina, volbu většiny vždy ovládají emoce, bez ohledu na to, jestli jsou založené na lžích, protože většina lidí zdroje informací neověřuje, prostě když to říkal pan prezident, tak to musí být pravda.

0 2
možnosti
ZH

Hrozny blabol. Dle socilogickeho pruzkumu se jen malo volicu rozhoduje dle medii a vetsina hlavnich medii je v drzeni ceskych "oligarchu" kteri kopou za Zemana. Vsechny soukrome TV byly prozemanovske. Nezavislych medii je pomerne malo, maji omezeny dosah a jsou v defenzive.

3 6
možnosti
JP

Když si vezmete fakta, že Zeman skoro dva roky prováděl nekampaň (jízdy po zemi) a Drahoše před půl rokem skoro nikdo neznal a Zeman vyhrál o 1,3% tak to snad s naší zemí ještě není tak špatné

2 2
možnosti
JK

Projekt AntiZeman aneb Kvóty pro ČR selhal.

Následuje fáze pokusu o popření a později přijdou demonstrace s červenými kartami a házení vajíček.

3 4
možnosti
JP

Já bych ten nadpis poopravil - Zeman vyhrál - slušnost dostala na frak

5 4
možnosti
JK

Spíše bych doporučoval. nadpis.

Kolaboranti s tvrdým jádrem EU dostali na frak.

6 5
možnosti
JN

Škoda. Byla to jedinečná příležitost poslat starého pána do zaslouženého důchodu a bývalé nomenklaturní kádry z výsluní zpět do děr, kam patří.

5 5
možnosti
JK

A konečně Česku vnutit ty kvóty.

"Německý novinář Daniel Brössler (zpravodaj deníku Süddeutsche Zeitung) zdůraznil, že němečtí politici vědí, že v této zemi nyní nenajdou partnera, s kterým by našli nad tématem povinných kvót shodu.

Daniel Brössler dále k tématu doplnil, že v tomto počínání české společnosti cítí prvek rasismu."

Debata o prezidentských volbách u Václava Moravce v Žižkovské věži

0 3
možnosti
MP

A není Vám divné, že ta média, o kterých mluvíte (iDnes, Lidové noviny, rádio Impuls atd) patří Babišovi, který si vítězství Zemana přál?

3 1
možnosti
KL

asi jim do toho zatim moc nekeca, hlavni je, ze to sype.

1 2
možnosti
KL

taky si myslim, ze to Zemanovi vyhrala "nestranna" media.

4 0
možnosti
Foto

Po prvním kole jsem byl rozhodnut, že druhé kolo vynechám, protože Drahoš pro mne byl větší zlo než Miloš Zeman. Nicméně po zvážení všech pro a proti jsem to poprvé v životě Zemanovi dal, přestože pro mnohé přátele a známé jsem dementní senior, který si prý neváží svobody a pravdy. Já si naopak myslím, že pravý opak je pravdou...[>-]V

13 2
možnosti

No, jestli je pro Vás dání hlasu Zemanovi znakem toho, že si Vážíte svobody a pravdy, tak to potěš koště

3 2
možnosti
PT

P28e12t40r 64T53ů17m96a

28. 1. 2018 18:50

Co to meles ? Myslis tu podporu Soukupa a Primy ? Rv

2 1
možnosti

Nic pěkného v nejbližších dnech neočekávám. Zeman už Babiše nebude k ničemu potřebovat; vlastně už nikoho kvůli jeho podpoře-nepodpoře. Lhaní jsme už zažili, a to umí oba dva. Lhát se dá o čemkoliv a slibem nezarmoutíš ... hned potom stejně všechny pourážel. Nyní přijde na řadu strach - Zeman a spol. to už předvedli a z Drahoše udělali "vítače". Takže očekávám, že si Babiše ještě pěkně vychutná za jeho prohlášení po první kole voleb. Nic pěkného nás opravdu nečeká. Následná odvetná opatření v rámci neschvalování zahraničních návštěv apod.

K čemu ale vzhlížím je fakt, že pro další prezidentskou volbu (ta může být klidně už letos) nemá levice žádnou rozumnou osobnost (Paroubek?) a během 90 dní v případě náhlého odchodu Zemana ji z ničeho na vrchol nevytáhne. Mohlo by to tedy dopadnout tak, že Drahoš vyhraje v prvním kole nebo se utká s Fischerem nebo Hilšerem. Nikdo z nich to navíc nyní po volbách neutnul a chtějí zůstat činnými ve věcech veřejných, takže i to mě naplňuje optimismem.

Změnu chování od Zemana tedy neočekávám, spíš naopak.

Změnu chování od Babiše také ne a až nám ukáže, jak se ve skutečnosti řídí firma (jeden ze způsobů fungování v byznysu je likvidace konkurence), tak se ta společnost rozdělí ještě víc.

Tak snad ta žumpa nebude tak dlouho trvat.

3 3
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články