Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bez ohledu na to jestli je to politicka kauza nebo neni. Iminita se vztahuje jen na to, co se stane na pude snemovny. A o tom rozhoduje (ma rozhodovat) imunitni vybor. Podvod dotacni se na pude snemovny nestal a vymlouvat se na to ze kradou i dalsi, by nemelo patri k argumentum premiera a zadneho politika obecne.

1 0
možnosti
VB

Souhlas, ale blog je o vydávání Svobody z ODS, za čin, který se evidentně nestal na půdě sněmovny. A kde poslanci mluví o politickém pozadí trestního stíhání.

0 0
možnosti
RK

Myslím si, že to má dvě roviny. Obhajoba pana Svobody bude stát na skutečnosti, že o věci rozhodli coby politici. A. Babiš mohl jednat jako soukromá nikterak veřejně činná osoba. A protože se každý politik bojí jakékoliv zodpovědnosti, budou prakticky všichni říkat, že jde o politickou kauzu. Myslím si, že to je dokonce jejich přesvědčení nikoliv účelová hra.

Do jaké míry se nějaký trestný skutek stal nebo ne, neumím posoudit. Jen bych v té souvislosti zmínil komentáře, které zaznívaly v kauze Čapí hnízdo a sice, že imunita byla zamýšlena tak, aby se vztahovala pouze k činům, které se odehrají na půdě Parlamentu, a že by měla chránit opoziční poslance, kteří kritizují či jinak "ostřelují" vládu a vládní strany.

A tady je ta faleš jasná a viditelná... Měření dvojím metrem je tím zcela průkazné a p. Kalousek a další už si mohou říkat, co chtějí, protože jejich slova pozbyla na váze.

2 0
možnosti
RK

...o věci rozhodl coby politik.

0 0
možnosti
PD

A i představenstva těch ostatních akciovek se tvářila, že s těmi "projekty pro malé a střední podniky" nemají nic společného, ale přitom na kameru říkala "To je můj nejlepší projekt" a bankám říkala "Tomuto podniku klidně půjčku dejte, za to ručí naše akciovka"?

I ty další akciovky si pak u svých účelově vyvedených malých podniků objednávala reklamu 180x dražší než jsou billboardy u dálnice D1?

Když už žereš, nemlaskej. Když už mlaskáš, zavři alespoň okna, ať tě není slyšet na ulici.

2 2
možnosti

Ručení za bankovní úvěr je legální činnost na kterou se dokonce vyžaduje živnost. Co je na tom trestného?

2 0
možnosti
PK

Do kauzy nevidím ale stejně si myslím, že imunita by měla být zrušena...

nerozumím, jak může skupina lidí posuzovat co je a co není politická kauza8-o

4 0
možnosti
PD

Imunita je extrémně důležitý obranný mechanismus a je hanbou všech, že to nedokážou občanům vysvětlit.

Imunita má zabránit tomu, aby ministr vnitra v den důležitého hlasování, kdy mu ve sněmovně "překáží" opoziční poslanci, nařídil dopravním policistům si na pár takových poslanců počíhat a pár hodin je zdržet při silniční kontrole, aby hlasování prošlo. Asi jako když byl Sládek zadržen v době volby prezidenta Havla. Nebo, z výrazně dávnější doby, když se Alžběta I. nechala zvolit díky tomu, že pět nejhlasitějších odpůrců bylo zadrženo a na pár hodin zavřeno do vězení.

Je hrozně smutné, že tohle lidem nikdo nevysvětlí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články