Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

V jednom příspěvku jsem si spočítal, že ta reklama reprezentovala 625 billboardů kolem Čapího hnízda po dobu 4 let. Jezdím kolem něj docela často a neviděl jsem tam ani jeden. Uznávám, že billboardy nejsou jediná forma reklamy. Ale , máte statek, statek s kozama a někdo vám platí 6,25 mega každý měsíc za reklamu. Jak ta reklama vypadá ? Zlaté sošky čápa s logem Agrofertu, každému, kdo se na farmě ukáže ?

3 0
možnosti
Foto

A proč by reklama musela být na billboardech?

1 0
možnosti
Foto

Daně jsou krádež a tak mi nevadí, že i náčelník lupičů se brání tomu, aby ho jeho gang okradl.

0 0
možnosti
Foto

jsou země kde by k nelibosti stačilo, když manželka ministra financí neproclí značkovou kabelku za desetitisíce- u nás to prošlo bez povšimnutí

1 0
možnosti
Foto

A neskončily snad dárky pro paní Nagyovou, co dřela jako kůn, před soudem? A nezpůsobily ty dary pád vlády?

2 0
možnosti
RC

To je tak srdcervoucí. Mále by si člověk mohl myslet, že Babiš je hned po Grossovi další čistý jako lilie ;-D

7 0
možnosti
VH

Jen drobnost k přesnosti Vašich popisů: Je pravda, že paní Vitáskovou soud osvobodil. Ovšem v oficiálním rozsudku konstatoval, že " u Vitáskové byla důkazní situace slabší a nejednoznačná. Ucelený řetězec důkazů, na jehož základě by bylo možné bez pochybností rozhodnout o její vině, chybí.“

Není tedy pravdou, že by paní Vitásková byla obviněna šikanózně. Jen soud viděl kdesi mezeru v řetězci důkazů. Ale fakticky ji ani členové senátu nepovažují za nevinnou.

A takto vznikne spousta zprošťujících rozsudků. Neboť "sebemenší pochybnost je ve prospěch obviněného".

1 0
možnosti
Foto

To není až tak pravda. Ve prospěch obviněného se pracuje vždy, pokud se to týká lidí spadající do vládnoucí kasty nebo k okruhu těchto lidí. Na to mají připravené své státní zástupce a soudce.

0 1
možnosti
VH

Pokud vím, tak na fakt, že podstatnou část tržeb tvořily (podle OLAFU podezřelé) tržby od Agrofertu upozorňuje ve své zprávě OLAF. A teprve z této zprávy tento fakt prosákl do veřejnosti.

Já vím, je to jedno - OLAF, jako celá Evropa, ba snad i svět nemá Babiše rád, odvádí zpolitizovaný výsledek a vůbec si na Babiše zasedl, neboť ten bojuje proti korupci!!!

6 0
možnosti
VH

Agrofert "samozřejmě platil DPH", které si, opět samozřejmě, odečetl jako nadměrný odpočet. Výsledek nula. Jak je možné, že v tomto státě existuje někdo, kdo neví, že DPH je spotřebitelská daň a jediný, kdo ji opravdu zaplatí je spotřebitel? Tak je DPH koncipována a tak funguje. Tudíž Agrofert v DPH neobohatil státní pokladu ani korunou!

Daň z příjmu zaměstnanců neplatí zaměstnavatel (to už nemůže být neznalost, ale záměrná lež), platí ji zaměstnanec. Zaměstnavatel pouze provádí "stržení" daně z hrubého platu a odvedení FÚ. Opět záměrná mystifikace.

Obdobné je to s pojistným, placeným zaměstnancem. Jde ze zaměstnancovy hrubé mzdy.

Proč nechválíte tisíce dalších firem, které platí stejné platby, úměrně počtu zaměstnanců (vydělávajících na tyto platby) a tedy i tržbám a zisku?

A úplně na závěr: To, že někdo platí miliardu na daních ho ospravedlňuje k tomu, aby nezákonně placení dalších stamiliónů obešel? Co je to za logiku? Co je to za morálku?

7 1
možnosti
Foto

Ono s tou daní zaměstnanců to není tak jednoduché. Firma a zaměstnanec ve společném úsilí vytváří společně hodnotu. Firma potom platí zaměstnanci mzdu, část jeho daní odvede přímo, část mu strhne z výplaty. Fyzicky s těch daní zaměstnance neuvidí víc než jen číslo na výplatní pásce. Pokud pomineme hru na konečné vyúčtování se státem, fyzicky se ani koruna z daní neocitne na účtu zaměstnance. Bez firmy není zaměstnanec a bez zaměstnance není firma.

Všechny firmy se snaží zaplatit na daních co nejmíň. Kromě Agrofertu tu máme třeba banky, které musí nakupovat "služby" od mateřských bank, přestože by si je mohly koupit tady za pár drobných a proč se to dělá snad nemusím vysvětlovat.

0 0
možnosti
PV

Je vidět, že autor o tématu nic neví a tupě žvaní - pokud by se jako Babiš chovali všichni občané , tak se na daních nevybere NIC !!

Jo - jasně - na Čapím hnízdě vznikly nová pracovní místa - to je to samé jako by autor tvrdil, že když budu jezdit kradeném autě, že platím daně za benzín 8-o;-€

10 1
možnosti
MB

Opakovaně nabízím pohled - Nechme bokem prvotní zdroj - Piráti dotaz - důležité ! (Protože není známo kdo je loutka a vodič). Andrej seskládá 220 firem - existovaly již dříve. Mnoho podivností, Unipetrol - Zeman jej prokleje - pak jej velebí. Dluh Agrofertu je asi 25 miliard Kč, (neuvěřitelné), ale banky rády půjčují dále. Celková jistina existuje, Andrej vyvádí své dividendy + dluhopisy, a je 2 nejbohatším. To Hnízdo, se tam i připoletlo mimoděk, ale každý peníz je dobrý. Mnohými obdivována investice do ČP je opět hojena reklamními triky toho obrovského prostoru ... Smyslem je optimalizovat optimalizovatelné - stát z toho nic nemá ! . Babiš daně platí hravě - to kryje dotacemi - účetní přínos státu je 0 : 0, ale dobře to vypadá, není na Kajmanech ... Ani tak nejde o ČH, jako o ten dluh ! Být bankéřem - dělám vše proto, aby oligarcha seděl ! Nikoliv v base, to by mi zmařilo investici. Musí sedět a jemu zpříznění u stavidel státních zdrojů ! Pochopitelně, zejména v divizi Penam, tamní dělník má mizernou mzdu, Baťovské sociální programy taky ve firmách nejsou, ale to vše bude ve státě ! Ten střet zájmů je tak kolosální, že to není možné ! Je , no nevolte to ... :-)

4 2
možnosti
Foto

Dluh 25 miliard je k celkové hodnotě firem směšný, koukněte se třeba na Křetínského, tam je poměr půjček a jmění daleko horší. Také tu máme statisíce hypoték, ti lidé by se také měli pozavírat za to, že bydlí na dluh, který splácí?;-(

1 2
možnosti
SN

:-)......Pane Bartoni, vidím to stejně! Preference ČSSD padají volným pádem, hrůza v očích Sobotky a spol. Tak opozice s koalicí, jako jedna rodina vyjedou po Babišovi. Sobotka udělal chybu, Kdyby to zkousnul a dovládl, ČSSD by se nepropadla tak hluboko, výsledek této vlády byl po letech výborný, samozřejmě podílel se na tom Babiš.

Ale měl špatné rádce. Trapas....resignace, neresignace, vyostřování vzájemného boje, výsledek známe. A hlavně......Babiš přiskřípl palečky dlouholetým odkloňovačům, kteří se republiku bez obav z postihu rozebírali. To nelze přece dopustit. Četl jsem teĎ v poslední době hodně právních rozborů, výsledek toho všeho bude, že si soud Nevípila, obrazně řečeno, namaže na chleba. Mnoho povyku pro nic, jak je pojmenována jedna humorná divadelní hra! R^R^R^

0 10
možnosti
Foto

Já Sobotku nemám rád, ale bylo mi za něj trapně. Myslím, že největší nevůli k Sobotkovi neměl Zeman kvůli roku 2003, ale proto, jak Sobotka táhl ČSSD dolů.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,74
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články