Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Žasnu nad tím, jak je pro některé z nás samozřejmostí něco druhému ukrást a když se na to přijde, tak se s ním vyrovnat jen částečně. Taková společnost nemá budoucnost!

:-)

1 0
možnosti
Foto

V restitucích byl přijat princip nikoliv vyrovnání, ale zmírnění majetkových křivd.

1 2
možnosti

J11a71n 40Š39u88r55c

12. 11. 2017 9:57

Ještě jednou k církevním restitucím. Nevím proč tady v tomto sporu neřešíte příčinu této soudní kauzy tj. krádež a vyvlastnění církevního majetku komunisty a státem. Jenom ale stále řešíte následky a důsledky. Tedy vrácení tohoto majetku církvi zpět.

Krátce: kdyby komunisté a stát tento majetek církvi neukradli, nemuselo by se také nic vracet. Pro zajímavost uvádím doslovný přepis výňatku z usnesení komunistické generální prokuratury z roku 1954:

"Majetek církví není v socialistickém vlastnictví státu, stát jen toliko dozírá a chrání." Stačí si toto prohlášení najít ve starých soudních archivech, nebo v Krajských archivech z uvedeného roku. Pokud ovšem do soudních archivů máte přístup.

0 1
možnosti
Foto

Tedy komunisté nic neukradli, toliko chránili církevní majetek.

1 1
možnosti

J69a76n 18Š68u34r78c

12. 11. 2017 9:56

Komunistická Generální prokuratura se k otázce církevního vlastnictví vyjádřila dne 20. 5. 1954 (Č.T. 208/54-ZO-33) takto:

"Majetek církví a náboženských společností není socialistickým vlastnictvím ani vlastnictvím osobním. Církevní majetek nebyl zestátněn. Vlastnictví církví, popřípadě církevních institutů trvá a stát na majetek pouze dozírá.

0 0
možnosti
Foto

Stanovisko Generální prokuratury lze stěží považovat za autoritativní vyjádření, neboť se zabývala a měla v pravomoci řešit porušení socialistické zákonnosti a je v souladu se stanoviske právníků zemského národního výboru z r. 1947, že církevní majetek nelze znárodnit, neboť je součástí veřejného vlastnictví.

0 1
možnosti
Foto

O29t32a44k52a20r 96S62e64k57l

12. 11. 2017 7:28

Nepamatuji, že by Kalousek nějak snížil zisk solárním baronům. Vím ale , že byly legalizovány foto-elektrárny , které byly před rozhodujícím dnem prokazatelně ještě zelenou , byť oplocenou loukou.....

Mimochodem , ročně doplácíme cca 44 mld Kč na doplatcích majitelům foto-elektráren , aby tito mohli inkasovat bohatě dotovanou cenu za kWh....:-/

1 0
možnosti
VS

Náhrada sice může být příjem, ale nikoliv běžně zdanitelný. Sice jsem smlouvu neviděl, ale vydávání majetku a náhrady jsou provázány s klesajícím příspěvkem státu na církevní činnosti a hodnostáře. Zavedením daně by ten propočet jaksi nemohl vyjít. Pozpátku na vydaný majetek to nelze provést zcela určitě. Pokud bude daň v boudoucnu, zajisté bude muset být přepracována smlouva. Církev není spolek solárních baronů.

1 0
možnosti
IV

Myslím, že je to špatné, přestože nejsem věřící.

2 1
možnosti

Ostatně ... jak je to vlastně se zdaněním současných výnosů z "církevního" majetku, včetně pronajatých lesů, vod a strání, čerpaných dotací na nepěstování obilí, z prodeje "pro církev nevhodných" nemovitostí i věcí movitých, peněžních ročních náhrad na padesát let dopředu s inflační valorizací, ... ?

2 0
možnosti
Foto

Nemohu se zbavit pocitu, že pan Bartoň tak nějak v čase "přeladil vlnu".

15 2
možnosti
Foto

Zřejmě se stal členem sekty "Anonistů":-)

3 3
možnosti
Foto

A co takhle zdanit všem náhrady vyplácené pojišťovnami?

6 0
možnosti
VS

A co dotace, která tak rád Babiš pobírá. To by bylo penz do rozpočtu!:-)

8 0
možnosti
MM

Šlo by o porušení smlouvy, protože tady nejde o žádné zvýšení, nebo snížení daně, ale o uvalení daně, která ve smlouvě vůbec není.

10 0
možnosti
Foto

Jestli smlouva zdanění výslovně nevylučuje, bylo by možné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články