Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma a R^. Jen počkejte až si tohle přečte někdo z ministerstva pravé a nefalšované pravdy. ;-) Nejste taky náhodou Putinův agent??? ;-D

0 0
možnosti
Foto

v USA si chtěli zvolit Trumpa, a tak ho mají, mohli mít relativně kultivovanou prezidentku s bohatými politickými zkušenostmi, ostřílenou senátorku a právničku, která se vyznala dobře v řízení státu, ačkoli byla trošku nudná a nedokázal ze sebe před veřejností udělat klaunku, jako to dělal její sok. Místo toho si zvolili neřízenou střelu, jež ve svých nesmyslných tweetech píše, že jej mrzí, že nemá pod palcem celé FBI, ministerstvo spravedlnosti a další orgány, řečeno otevřeně, že neřídí celé USA lusknutím prstu jako svůj podnik a ještě je vůči němu zahájen proces. Samozřejmě, může si odvolávat desetkrát do roka šéfy FBI atp., intrikařit ve svůj prospěch, ale jak pak vypadá před svými voliči. Ostatně Hillary nevolala po tom, že dá Trumpa zavřít hned, jak vyhraje prezidentské volby, to on jí tím nevybíravě hrozil na svých shromážděních a sliboval, že vytvoří jakýsi speciální orgán, jenž se bude zabývat jen jí a jí až bude sedět za svou mailovou aféru a za to, že byla ministryní zahraničí, až zčerná. Já bych si takového burana za prezidenta nezvolila. Ale je to volba amerických voličů. Komro se běžně shání v rámci takto vysoké hry, jako je volba prezidenta skoro všude.

1 1
možnosti
PD

Takže, zkusíme uvést na pravou míru bludy autora blogu:

1. Kompro na Trumpa si objednal někdo z REPUBLIKÁNŮ. Jenže nebylo dodáno včas a Trump získal nominaci (respektive si zajistil nominaci postupnými vítězstvími v primárkách) dřív, než se to dalo použít - tím pádem původní objednavatel neměl jak materiál použít. Oslovil proto právníka kampaně Demokratické strany, zda by neměl zájem za milion dolarů materiály odkoupit, a právník souhlasil. Nicméně po prostudování těchto materiálů Demokratická kampaň zjistila, že informace v kompro materiálu jsou nepodložené, a rozhodli se tyto materiály nepoužít.

Důvod, proč o tomto nyní Trumpovci mluví, je snaha zamlžit výsledky Muellerova vyšetřování - snahou je vytvořit v primitivních občanech dojem, že "špínu od Ruska nakupovali všichni, takže na tom vlastně nic není, takže je vlastně Trump nevinný". Jisté zásadní rozdíly tady ale jsou: Trumpův tým prokazatelně zkoušel získat OpoResearch přímo od Ruského prezidenta, tedy od vlády cizího státu, což zákon výslovně zakazuje; Demokraté koupili materiál od Američanů, což nelegální není.

2. Ano, vedení DNC skutečně udělalo několik podrazů na kampaň Bernieho Sanderse a poškodilo ho. Má to dvě hlavní větve důvodů: První množinou důvodů je, že vícero členů vedení DNC mělo mnoho let zkušeností se spoluprací s Hillary Clinton, některým z nich přímo pomohla dostat se na jejich pozice, zažili s ní její předchozí pokusy o získání nominace, a dá se (lidsky) pochopit, že s ní výrazně sympatizovali; druhým důvodem pak byla nezávislost Bernieho Sanderse, který kandidoval za Demokraty, ale odmítal (opakovaně) se stát jedním z nich, odmítal shánět peníze tak silně, jako to dělala H. Clinton. Dá se lidsky pochopit, že sympatie vedení byly nasměrované ke Clinton, navíc i s ohledem na to, že Bernie svou "ultra-levou" polohou (ultra-levou z hlediska US, nikoliv globálu) v podstatě neměl šanci na svou stranu přetáhnout jakékoliv nezávislé voliče nebo dokonce někoho z Republikánského tábora. (1/2)

3 1
možnosti
PD

(2/2) Nic z toho samozřejmě nezbavuje vedení DNC zodpovědnosti za neetické chování, nicméně je důležité si uvědomit, že "National Conventions" (ať už kterékoliv strany) jsou vnitrostranická záležitost, nikoliv něco, co by se řídilo zákony a muselo garantovat nestrannost, férovost atd. Ostatně, kdyby tomu tak mělo být, museli bychom se stejně rozhořčovat nad tím, že během Republikánského nominačního srazu si Christie hrál na žalobce i soudce a prováděl jakýsi "pseudo-soud" nad Hillary Clinton, nebo bychom se museli rozčilovat, proč nikdo nezakročil, když Donald Trump během primárkových debat se svými oponenty jednoho po druhém urážel (Lying Ted, Low energy Rubio, atd.). Všechno je to svinstvo, všechno to slouží k tomu, aby konkurent přišel o nominaci, a naneštěstí klesla US předvolební politika takto hluboko (zde stojí za připomenutí, že Miloš Zeman vyhrál nad Schwarzenbergem i díky rozšíření bludů o kooperaci mezi S. a Sudeťáky)

3. "Liberálové" (ve skutečnosti každý, kdo nemá v hlavě piliny) protestují proti Trumpovým výrokům po nedávném útoku v New Yorku, protože je to z jeho strany pokrytecké divadýlko. Neonácky v Charlottesville mu trvalo odsoudit několik dní, vyjádřit se ostře k Las Vegas a navrhnout přísnější řešení příliš snadné dostupnosti rychlopalných zbraní - to nedokázal, ale jakmile je pachatelem "hnědej", tak to mu stačí pár hodin a už má jasno, že za to může DIVERSAČNÍ (sic) loterie. Trump nenavrhoval trest smrti pro nácka v Charlottesville, ale jakmile jde o "hnědýho", tak to má hned jasno. To pokrytectví, to je to, co lidem primárně vadí.

4. Trump narušuje fungování amerického justičního systému. Omilostnil Joe Arpaia, muže, který v USA zavedl koncentrační tábory a dlouhodobě porušoval ústavní a lidská práva. Vyhodil šéfa FBI a opakovaně dává najevo, že hledá způsob, jak překazit Muellerovo vyšetřování. Výkřiky "Tento obviněný si zaslouží trest smrti" mimojiné výrazně zkomplikují hledání nezávislé poroty (protože každý teď ví, že "má dostat T.S.")

2 5
možnosti
TH

Tak teď zbývá jen, aby se začalo psát o penězích z kasy DNC, které šly na provokatéry, kteří vyvolávali násilí na předvolebních mítincích.

9 1
možnosti
PD

Nemyslím si, že Donald Trump dostal od DNC zaplaceno za to, aby z tribuny vybízel své posluchače "Odveďte ho za barák a rozbijte mu hubu"... Přestaňte hledat zástupné problémy - k násilí opakovaně podněcoval Donald Trump, a dokud si to nedokážete přiznat, nejste k sobě upřímný.

3 1
možnosti
PH

To je naprostá hovadina. USA je demokracie sama vzor morálky.

2 3
možnosti
JH

Snad se zase najde nějaký ten americký Hradílek, který zahájí hladovku proti další kandidatuře Trumpa:-)

5 1
možnosti
Foto

Určitě, jen musí sehnat dostatečné finanční prostředky pro PR kampaň. ;-)

0 0
možnosti

To je fakt "hroznej skandál", nějakej hloupej naivka si snad myslel, že na protivníka sbírala kompro jenom jedna strana?

6 2
možnosti
SN

:-).......souhlas, člověk si někdy připadá, jako v blázinci. R^R^R^

1 5
možnosti

...a vy v něm nejste?8-o

5 0
možnosti

Jasná karma. Není to poprvé, kdy objektivní pohled na dění kolem nás přináší bloger, protože i naše média "ostýchavě" mlčí.

18 6
možnosti
JK

Ten objektivní pohled přináší nejprve např. "Washington Post" a u nás následně třeba novinky.cz nebo lidovky.cz ( Jan Macháček). On by to jinak asi těžko mohl jakýkoliv bloger vědět. V blogu máte také odkazy na uvedené zdroje.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,49
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články