Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vztah Američanů ke svobodě nošení zbraní dokazuje, jak je člověk hloupý tvor. Američani si ustavili právo nosit zbraně v 18.století, kdy mohli mít k dispozici tak leda jednoranné střelné zbraně a sečné zbraně. Na sebeobranu to bohatě stačilo. Dnes existují sofistikované samopaly s laserovými zaměřovači, které nikdo v postatě na sebeobranu nepotřebuje. Přesto Američani pořád jedou svůj program - svoboda nošení zbranmí je zaručena.

2 0
možnosti

V kufrech lze pronest do hotelu nepozorovane nekolik rozlozenych zbrani a strelivo. Kdyz si host nepreje nekontroluje pokoj ani uklidova sluzba. Predelat legalni semiautomatickou zbran na automat je jednoducha zalezitost.Pokud nechceme, aby v kazdem pokoji byly instalovany bezpecnostni kamery, je takova tragedie docela mozna.

1 0
možnosti

Naposledy jsem byl ve státech na fotbale a byl jsem jim zklamán, bo jsme s Dalasem prohráli, nikoliv lidmi tamo. Nejhorší je,že už si začínáme na tamější krveprolití zvykat. Nic se neděje, zbraně se stále vlastní a používají,hrůza. Zákazy by asi nic neřešili.

0 0
možnosti

Právě že se to nepodobá - Breivik měl jasný politický motiv a americký pistolník je jen blázen, který měl svůj americký sen - postřílet co nejvíc Američanů na country koncertu. Zajímalo by mě, co teď dělá v astrálu.

0 0
možnosti

E18m41i42l 13N14o93v61á88k

3. 10. 2017 12:01

No největší produkci bláznů má na svědomí zatím Mohamedův islám;) a Brejvik.. ano jeden magor, ale tady jich jsou už stovky - možná tisíce, není dne, kdy by nějaký chuádeček duševně nemocný nezaútočil na západě s pokřikem Alkohol na bar ;-O

0 0
možnosti

J50a35r46a 88R42a73n38k

4. 10. 2017 10:10

Nevim jak dalece se zajimate o mezinarodni zpravy, pak byste mel vedet, ze existuji bili teroriste a maji na svedomi take tisisce zavrazdenych. At uz to byy skupiny v Nemecku, Italii, nebo unaseni letadel (vzpominam na Entebe) ruzne Rude frakce, Bader Meinhoff, Eta, Ira, v USA v te same dobe take a kdyz pomyslim na posledni dobu, tak se neda zapomenout na Oklahomu (Timothy McVeigh), Sandy Hook, Columbine, Charleston, Charlotsville, Las Vegas...zkuste pocita a to nemam vsechny .

http://www.huffingtonpost.ca/entry/domestic-terrorism-white-supremacists-islamist-extremists_us

0 0
možnosti
Foto

S tím L. A. autor dokazuje, že na blog měl pár minut a už musel někam letět.

1 0
možnosti
Foto

Ono se to stane. Obojí je ze španělštiny a tak se to může plést.

0 0
možnosti
Foto

Teď jsem přepnul na CNN a nejenže byl v těch záběrech slyšet zvuk automatické zbraně, ale komentátor jasně použil slova "fully automatic weapon".

Pak je ale spíš zázrak, že těch obětí bylo "pouze" 59, protože na tom stadiónu bylo asi 20.000 lidí.

0 0
možnosti
Foto

psali o 500 zraněných, tudíž mrtvých kolem 10%.

1 0
možnosti

Jak můžete srovnávat legislativu USA, tedy obrovskou benevolenci v držení zbraní s legislativou ČR. Oni ani nemají registr kdo jakou zbraň vlastní, na rozdíl od ČR, kde každá zbraň je registrovaná na konkrétního majitele. V USA ani nemusí dělat zbrojní průkaz. Dokonce když máte nějaký ten škraloup tak zbraň dostanete. Srovnáváte nesrovnatelné.

1 0
možnosti
Foto

Občas něco registrují, jak kde. Člověk přijde do krámu, řekne, že chce koupit pistoli a může si ji odnést až za 3 dny.

Ale pravdou je, že v USA je mezi lidmi opravdu neskutečné množství lidí a regulace se většinou týká jen nošení zbraní na veřejnosti.

Třeba, před čtvrt stoletím, kdo si v Kalifornii jel zastřílet třeba do lesa, tak musel vézt pistoli v uzamčené schránce v kufru auta. Ale doma mohl mít pistolí, kolik chtěl.

0 0
možnosti
Foto

Již to zde proběhlo v diskuzi, ale teror se nestal v Los Angeles, ale v Las Vegas, v sousedním státě Nevada.

Srovnání s Breivikem nesedí. Ten měl zcela jasný ideologický plán a zdůvodnění, čeho chce to střelbou dosáhnout. Sedí pouze přibližný počet mrtvých, což je málo.

0 0
možnosti
Foto

přesně tak. Breivik měl "ideologický" motiv. Střílel do Nenorů. Tenhle střílel bezhlavě do fandů muziky. Srovnatelné by to bylo, jedině, kdyby se vyšetřilo, že to byl zapřísáhlý fanda rocku a country nesnášel.

0 0
možnosti
Foto

Teď si představte že by všichni ti diváci koncertu směli nosit zbraň, jak tady mnozí požadují. A dokonce by jim byl výjimečně povolen i vstup se zbraní do prostoru pro diváky toho koncertu. Jak by jim to bylo platné?

5 0
možnosti
Foto

Ano, souhlas. Bylo by jim to platné, "jako mrtvému zimník".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS