Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I91v24a23n64a 96L85a14n50c61e

21. 9. 2017 12:08

Souhlasim a davam Karmu.

2 0
možnosti
MD

Da se predpokladat, ze jak realisticke jsou zdejsi a jine prispevky na toto tema, tak realisticky muze byt i Trumpf. Jenze 'americka soucasnost' ho tlaci do problematicke role plne problematicky splnenych 'prohlaseni'. A tak pluje klikatymi perejemi v divoke vode a padlo pouziva misto k padlovani, tu a tam, k odrazeni se od skaly.

0 0
možnosti
Foto

J64a96n 34M14a78r63š92á54l

21. 9. 2017 9:53

Pár poznámek.

Blogy na podobné téma jsou vždycky ideologické, tedy hájící jakousi ideu. Ve vašem případě ideu "Donald Trump má právo a pravdu na své straně, a to za všech okolností". To je v pořádku, je to vaše víra, je to vaše přesvědčení. Další vaše přesvědčení spočívá v tom, že "Kim je šílenec a zločinec".

První vaše přesvědčení nesdílím, druhé ano.

Právě z toho, že první vaše přesvědčení nesdílím, ale vyplývá přesvědčení moje, že moudrý a odpovědný státník, nejvyšší představitel demokratického státu, vycházejícího z obecných zásad humanismu, prostě NESMÍ vyhrožovat "totálním zničením" jiné země. Něco jiného by bylo oznámení, že při vlastní obraně a obraně svých spojenců USA použijí jakékoliv potřebné a adekvátní prostředky.

Další poznámka se týká Íránu. Dokonce i Dan Meridor, vicepremiér Netanjahuovy vlády a ministr pro zpravodajské služby (2009 až 2013), uvedl, že íránský prezident Ahmadínežád (další šílenec a zločinec podle mě) tuto větu nikdy neřekl. Ostatně i kdyby jí řekl tak, jak je většinou citována, měl hovořit o sionistickém režimu, ne o lidech. "Totální zničení celé země" podle mě výklad, že tím vlastně Donald Trump myslel "zničíme Kimův režim, ale o zničení Severní Koreje nám nejde", neumožňuje.

Málo se hovoří o tom, že v Íránu mají židé zastoupení i v parlamentu a že íránský režim je sice antisionistický, ne ale protižidovský.

Na závěr bych chtěl dodat: jsem zastáncem státu Izrael, jsem odpůrcem jakéhokoliv teokratického režimu (včetně Vatikánu), Kima i Ahmadínežáda považuji za zločince. A s porážkou Clintonové jsem se vyrovnal velmi lehce - byla mně zcela lhostejná.

3 1
možnosti
Foto

Natáhnu sem příspěvek, který jsem napsal do jiné diskuse na toto téma.

Kim není na hlavu padlý, aby si nespočítal, jak by dopadl, kdyby vojensky napadl Jižní Koreu nebo Japonsko.

Ale velmi dobře ví, jak dopadl Kaddáfí, který jaderné zbraně neměl. Amíci zabili nejen jeho a jeho rodinu, ale i většinu jeho vlády.

A Kima podporují, ale zároveň i drží na uzdě Čína s Ruskem, takže, kdyby Amíci neustále Kimovi nevyhrožovali vojenským napadením, tak tam určitě je větší klid.

1 3
možnosti
KB

K53a67r13e48l 22B63o42k

21. 9. 2017 9:36

Myslím, že jste mezinárodní situaci ohledně Severní koreje popsal velice dobře Karma.R^

1 1
možnosti
IH

Jak by jste si totální zničení Severní Korey představoval? Vybombardovat to tam jadernými zbraněmi? Zabít desítky milionů lidí? Asi tolik jako je v Česku, Slovensku a Rakousku dohromady?

V mezičase se v přímém přenose dívat jak je v odvetě zničen Soul? Když se Severní Korey podaří na jih vystřelit jadernou raketu, tak miliony mrtvých i na jihu.

Jak?

Trump se tímhle projevem zahnal do kouta. Pokud nic neudělá, bude z něj tlučhuba. Pokud zaútočí, tak z toho bude masakr srovnatelný s 2. světovou válkou.

Navíc Číně se Severní Korea jako nárazník hodí. Proč by se jí zbavovali, když jim Korejci za tuto možnost ještě královsky platí.

2 2
možnosti
Foto

A to už vůbec nediskutujete problém radioaktivního spádu.

1 0
možnosti
Foto

Háček tkvi v tom, že Kimovi nevadí existence USA jako taková, ale vádí velmi reálně přitomnost USA v Asii. což asi vadí také Číně a Rusku. Takže stačí učinit Kimovi nabídku, zda by byl ochoten ustoupit od svého plánu zničit USA za jejich stažení se z Asie, fronta dnešních spojenců se rozbije ve vzájemných rozporech, což povede k rozpadu jejich spojenectví. Viz spory Indie a Číny, nebo spory Vietnam a Čína.

Na co je USA vojenská přítomnost v Asii? Pouze je to drahé. Lze podmínit vše uzavřením obdobných dohod jako v Helsinkách pro Evropu.

A co se Japonska a Jižní Koreje týče, tak ty lze stejně dobře bránit v případě napadení i přímo z území USA. Stačí vyhlásit, že kdokoliv poruší územní suverenitu a nezávislost těchto států bude konfrontován s adekvátní odpovědí USA.

A bezprostředně bude nejpůsobivější sestřelení severokorejské rakety amíckou antiraketou nad japonským územím. Vzhledem k rezolucím RB OSN to bude stačit k tomu, aby Kim přibrzdil, protože pochopí, že prostředky věnované raketovému a jadernému projektu mu nepřinesly lautr lepší pozici.

2 4
možnosti
JB

J93i85r90i 25B31o23r

21. 9. 2017 10:04

Vy víte co Kimovi vadí a nevadí?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS