Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jene, Vaše názory jsou mi velmi blízké. Čtu Vás denně. Děkuji.

0 0
možnosti
PS

Píšu a sděluji to stále: Francouzi jsou od přírody velcí nadšenci pro cokoliv. Pro jakoukoliv hloupost se nadchnou a potom procitnou. A diví se.

Například v roce 1976 s velkým nadšením zavedli nesmysl, spočívající v pootáčení hodinek dvakrát ročně. Tři roky to, že jen Francie, vadilo určité skupině lidí, víme o koho jde. Od roku 1979 i náš stát a další je následují, i když dnes nikdo neví, proč tak konáme. EU ve Směrnici (Směrnice Evropského parlamentu a Rady2000/84/ES ze dne 19. ledna 2001 o úpravě letního času:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2007:0739:FIN:CS:HTML) tvrdí, že úspory jsou, ale nejde je vyčíslit! Zdůvodnění jako v mateřské školce. Což je pro byrokraty v Bruselu příznačné.

Ale k Francouzům - zakrátko zřídili při ministerstvu komisi zkoumající oprávněnost zavádění takového nesmyslu. Všeobjímající EU ale od roku 2001 i je zavazuje a tak je ticho po pěšině. Jen komise v Bruselu shromažďuje poznatky ze zavádění "letního času" (máme čtyři roční období, nikoliv dvě) a při popíjení kávy se vždy shodnou, že se Směrnice rušit nebude. Od roku 2011 Ruská Federace zrušila přešupačení času a nic se neděje. Všichni jsou spokojeni. Maďarsko o tom uvažuje, Island, Grónsko a Bělorusko nic nezavádí a jsou. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

1 0
možnosti
BH

U pánů Drahoše či Horáčka ale vím s naprostou jistotou, že vlezou do řiti ještě dřív, než si vůbec příjemce stačí stáhnout kalhoty.

4 1
možnosti
ZH

No, se Zemanem je to u mě tak, že kdyby kandidoval kačer Donald, dostane hlas drůbež. Té se hodí trochu zrní a je od ní klid. Maximálně zablátí a po. .re dvorek. :-/

3 1
možnosti
JR

J33a71n 31R84á69ž

16. 9. 2017 17:00

Pokles popularity Macrona po volbách nemá srovnávací parametr jeho popularity před volbami. Jeho vítězství nic nevypovídalo o tom, jak byl mezi občany populární před volbami, neb ho v podstatě nikdo neznal. Dá se totiž předpokládat, že rozhodující síla hlasů, které ho dostaly do Elysejského paláce, byla od těch, pro které byl Macron jen prostředkem k tomu podstatnému: Aby prezidentem nebyla LePen.

Když v našich volbách zvítězí Drahoš, bude to mít naprosto stejnou podstatu. Nikdo, až na pár intelektuálů a novinářů, o jeho názorech nic neví a mnoho z těch, kdo mu dají hlas, by ho ani na ulici nepoznali. Drahoš je stejně širší veřejnosti neznámá persona, jakou byl ve Francii před volbami i Macron. Známost názorů kandidáta bude v těchto volbách pro relativně velkou množinu voličů naprosto vedlejší. Hlavně, že nebude zvolen Zeman.

PS. Osobně nedávám žádné šance Horáčkovi a tipuji, že když by se náhodou dostal do druhého kola, má Zeman vítězství naprosto jisté.

1 0
možnosti
LU

"veřejnosti neznámá persona, jakou byl ve Francii před volbami i Macron.";-D;-D;-D;-D

Funkcia Ministra hospodárstva vo Francúzsku, ktorú Macron pred voľbami od roku 2014 zastával, je fakt neznáma osobnosť.;-D

2 2
možnosti
MS

U nás (naštěstí) není zaveden prezidentský systém, takže když bude místo Zemana zvolen kdokoliv, kdo se nechová jako buran a nerozděluje společnost, bude to bohatě stačit. Nic zásadního totiž zkazit nemůže. :-)

2 2
možnosti
PS

Ale taky může státu, republice a národu velmi prospět. Víte, jaký skok by to byl, pokud by byl v roce 1968 do prezidentského úřadu zvolen Ing. Jiří Hanzelka? Znali jeho v 80. zemích světa! Ze svých návštěv by vozil objednávky na naše strojírenské či sklářské výrobky, atp. I toho se naši tzv. "spojenci" (Východ i Západ) zalekli a tak za všeobecného souhlasu obojích "spojenců" přijely tanky. A bylo podruhé vymalováno, poprvé to bylo rokem 1938 a potřetí rokem 1990. Počtvrté se napálit nenecháme, nová generace myslí a jedná jinak, líp.

0 0
možnosti
VJ

Volají mě na oběd. Jdu si dát ještě aperitiv. A bude to panák becherovky!

0 0
možnosti
AR

Řada lidi dříve volících Zemana procitla ze snu o kvalitním a noblesním novém prezidentovi. Těm ostatním kteří jej nevolili, jejich tušení se naprosto vyplnilo. Není divu, že velká většina občanů Zemanovi přeje klidný odchod na důchodový odpočinek na Vysočině v únoru 2018!!

5 2
možnosti
Foto

velká většina? To by bylo asi tak 60 až 70 procent obyvatel. a opravdu tolik obyvatel si nepřeje Zemana za prezidenta?

Pro to nejsou žádné podklady. To Já klidně mohu tvrdit že si 60 procent obyvatelstva Zemana za prezidenta přeje.

2 0
možnosti
Foto

Je fakt, že když se rozběhne diskuse pod kdejakým článkem o prezidentských kandidátech Drahošovi adoranti téměř ve 100% argumentují tím "že pan Drahoš je takový...slušný". Docela málo na prezidentského kandidáta.

10 2
možnosti
Foto

Po Zemanovi to už úplně stačí.

1 3
možnosti
Foto

Chtěl byste za prezidenta někoho jiného, ale nevíte koho. Nějaký kandidát, který by byl osobností a současně i svatý nám z nebe nespadne.

0 0
možnosti
DB

skutečně nespadne...........toho si lidé musí najít........sami...........jakmile se totiž sám bude hlásit...JÁ CHCI BÝT PREZIDENTEM..AUTOMATICKY ztratí na věrohodnosti...........

A svatého a pozlaceného stejně nenajdete...ti neexistují........takže i u toho nejlepšího počítejte s tím, že to bude jen člověk s nějakými svými vlastními choutkami..............

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,64
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články