Diskuse

Ptákovina zelenou fixkou nebo vážná věc?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Tento svatý František z Assisi má vztah k muslimům. V době křížových výprav se vypravil mezi muslimy. Beze zbraně a bez peněz, v nejprostším šatě, tak chodil vždy. Setkal se se sultánem, měl s ním dlouhou řeč, na jejímž konci by se sultán nechal pokřtít, kdyby mu to jeho poradci nerozmluvili. Křižáci byli později poraženi a vyhnáni včetně řádu lazaristů (nebo nějak podobně), kteří se tam starali o malomocné, jen františkáni, žáci svatého Františka, tam mohli zůstat. Proto v Chorvatsku je tolik kostelů, které mají ve správě františkáni. Vzdělaní muslimové tento příběh znají.

0 0
možnosti
KS

Je to úplná pitomost a ztráta času psát o tom blog.

0 0
možnosti
LP

Cituji paní Kaniokovou: "Základní jednotkou politické korektnosti je posvátný dvojí metr."

2 0
možnosti
Foto

V zelené fixe může být symbolika. Zelená byla Mohamedova oblíbená barva a je i oblíbenou barvou v islámských zemích (zatímco Křižáci se jí cíleně vyhýbali).

Symbolika může být i v tom Františkovi (proč nevybral jiného světce). Viz vyprávění o Františkovi a sultánovi dohledatelné na netu.

1 0
možnosti
MR

Nechci moc kritizovat práci policie, ale doporučoval bych policii ČR, aby si ten nápis přeložila. Protože pak by nevydala toto prohlášení. Tedy pokud tam sedí alespoň jeden policajt co chápe psaný text.

1 0
možnosti

nevíte to přesně? prosím.

0 0
možnosti
MR

Moc by mě zajímalo co by tady psali ti co píší, že to je pitomost a vlastně se nic nestalo, kdyby to tam napsal nějakej Rus.

3 0
možnosti
Foto

To je trochu zákeřnější než vandalismus, je to PRVNÍ VLAŠTOVKA. - Abychom se nedivili, až jednou budou u nás takové překlady do arabštiny povinné... :(

9 2
možnosti

Utíkejte domů. Možná nějaký ten Arab se teď skrývá pod Vaší postelí

3 7
možnosti
JB

A je správně.

Jakákoliv medializace toho, že někdo napsal někam absolutně neškodný nápis je prostě pitomost

1 0
možnosti