Diskuse

Jáchym Topol – rozhovor, který by bez Klausovy reakce zapadl

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Kdyby dal Buh Topolovi nekolik paralelnich zivotu,

tajemnika okresniho vyboru KSC, vedouciho v masne, traktoristy, studenta z Afriky, slevace z Plzenske skodovky, lekare z prazske Vojenske nemocnice, komunistku z male fabriky, postavu VH a dalsi VYHRADNI,

dal by mu tim pravo hodnotit lidi a dobu. Takto bude lepsi. kdyz bude mlcet, aby nebyl za hodne nemoudreho.

3 5
možnosti
MD

A kdyby nekdo slysel hovorit ci psat HO o nove generaci 'horsich nez komunistu' jez predstavuji napr. mlady Stropnicky ci lide z Zit Brno, dejte vedet. Rad si poctu.

0 4
možnosti
Foto

Kdo čte komentáře Jany Machalické, ví že píše stále stejným stylem - přímočaře, drsně, bez slitování. Ale ne hystericky. Kdo tvrdí, že při setkání se západními cizinci za socialismu nezažil stud, bude mít špatnou paměť. Nesvoboda, zaostalost a chudoba kdysi kvetoucí a bohaté republiky rozhodně byla důvodem k hanbě. Mám-li přiznat pravdu jedné ze stran sporu, pak rozhodně spíše Topolovi a Machalické, než Klausovi a spol.

15 4
možnosti
MD

Kolik ze Topol zasadil stromu, postavil domu a vykopal studni?

Projevil se jako namysleny hlupak vidici jen svuj zivot, cerpajici jen ze sveho limitovaneho pohledu na svet. A pri tom hovori za vsechny.

5 12
možnosti

To je dehonestace s neznalostí dehonestovaného!

0 0
možnosti
Foto

Topol asi žil v jiné době nebo nic o tom neví. Žil jsem dlouhá léta v zahraničí a poznal stovky Čechů i Slováků emigrantů. Neznal jsem nikoho, kdo by se styděl za to, že pochází z Československa.

7 3
možnosti
JR

Kde jste žil , v Rusku (Sovětském svazu ) ?

5 4
možnosti
JP

J62a10n 77P95a87v32l14í81k

27. 7. 2017 15:47

Zdá se mi, že pan Bartoň hermánkovatí.

4 4
možnosti
Foto

Ach, ta moje proslulost, co?

1 3
možnosti
JC

Rok narození 1948. Takže většinu života v tom režimu, nepřeji si, aby se vrátil, ale nenaučil mne podvádět, krást, dávat a brát úplatky, ulejvat se, chlastat. Asi že mne vychovávali rodiče.

4 0
možnosti
AP

Jáchym Topol má mnohem vice rozumu, morálky, slušnosti, soudnosti, sebereflexe, než ta parta tří tajtrlíků obhajujících Zemana a pak hledajících jakoukoliv záminku si kopnout do oponentů.

Ovšem psát reakci na reakci na reakci... to mě pobavilo ;-)

18 5
možnosti
ZJ

jestli je někdo tajtrlík, tak spíše Vy.

3 2
možnosti
JR

Tak jste napsal pane Bartoni svou reakci na reakci na reakci na pana Topola.

Teď já píši svou reakci na vaši reakci na reakci na reakci na pana Topola.

A konstatuji, že pan Topol má pravdu a vy se mýlíte. A mýlíte se proto, že jste vždy za všech okolností loajální klausovec.

12 3
možnosti
JB

Zrovna tak se mýlí i ten, kdo je za všech okolností proti Klausovi.

0 1
možnosti
RJ

R11a19d60e55k 52J53a27r13o11š

27. 7. 2017 14:06

Drtivé většině lidí v zahraničí je nějaké Česko u pudele. Znají tak maximálně pojmy či jména: Československou, Praha, Bohemian glass, plzeňské pivo, Antonín Dvořák, Havel, Jágr, Alfons Mucha, Švejk.

Celý "spor" mezi Topolem a Klausem vznikl proto, že jeden jen ultrasluníčko a druhý ultranarcis...

0 1
možnosti
FB

Srovnal bych to jinak: Jeden byl od dětství vržen do disidentství a prakticky neustále byl v konfliktu s totalitním režimem a druhého od maturity až do odchodu do důchodu živil stát, proti jehož nešvarům začal pokrytecky kázat až když se to smělo... Jednomu status syna a vnuka slavných lidí byl dát zvnější, druhý svoje elitářství systematicky budoval už od sňatku s Livií...

9 2
možnosti
FB

Mýlíte se. Naprosto přehnaná byla reakce pánů Klause, Weigla a Jakla. Něco tak trapného a nedůstojného jejich inteligence, kdy vytrhali z kontextu různé Topolovy větičky a z pozice nejelitářštějších elitářů a tím nejelitářštějším slovníkem říznutým husákovskou demagogí obvinili Jáchyma z elitářství, to by se jeden popukal smíchy, kdyby mu nebylo současně smutno... A nejsmutnější byla ta trapná větička, v níž si prý vážili Josefa Topola... Klaus by měl už jen mlčet a Hájek, ten co nepochází z opice a má mozek z roztaveného mosazného kříže, jakbysmet...

20 5
možnosti
FB

Pardon, zaměnil jsem Hájka a Weigla...To se omlouvám :-)

1 0
možnosti