Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Dost jsem o volbě koalice lidovců se STAN uvažoval, protože pokud by se přehoupli přes 10%, mohli by hrát při povolebním vyjednávání hrát důstojnou roli. Takto zase lidovci skončí těsně nad hranicí 5% (pokud ji vůbec překonají). Podle mne tu koalici měli risknout. Budu se muset poohlédnout jinam, ale kam, to fakt nevím. :-)

2 1
možnosti

Ano, považuji to také za chybu, že se lidovci nechali zmanipulovat Jiřím Čunkem. Rozbitím koalice se stali opět nulou a ztratili na dlouhý čas možnost účinně ovlivnit politiku. Bohužel, špatné volební zákony z doby Opoziční smlouvy Klause se Zemanem stále nesou své důsledky, i když je prostřednictvím Ústavního soudu Václav Havel obrousil. Ale lidovci to měli risknout!

1 1
možnosti

Řekl bych spíše, že Pavla Bělobrádka neporazila realita, ale Jiří Čunek, pro kterého je nejdůležitější dostat se do parlamentu a riskovat nehodlá.

Šance na vítězství ve volbách koalice KDU-ČSL + STAN byla vysoká, pokles volebních preferencí byl aktuálně snížený obvyklými pomluvami pro upřimné úsilí Pavla Bělobrádka v oblasti sousedských vztahů. Do voleb by měli opět dostatek hlasů! Ale sundat Pavlu Bělobrádkovi kalhoty, když brod je ještě v nedohlednu, byla těžká a nenapravitelná chyba. To se nemělo stát!

Přítomnost křesťanské politiky v českém parlamentu považuji za nezbytnost, pokud máme úspěšně, svobodně pokračovat do budoucnosti. Ale musíme také trochu více spoléhat na Boha ve smyslu: Člověče přičiň se a Pán Bůh ti pomůže! Lidovci udělali mnoho, ale zatím to pro veřejnost vidět mnoho nebylo.

Důsledkem tohoto nešťastného rozhodnutí je zkradení STANu z možné a potřebné spolupráce, pro které nyní byla historická šance, která se nevrací.

Tím skončila proklamovaná hráz proti Babišovu ANO a Andrej Babiš má větší šanci na post premiéra.

:-)

0 1
možnosti

Blbost a bohorovnost Bělobrádka nevydržela ...

2 1
možnosti

Zbytečné nenávistné nadávky! Pavel Bělobrádek není ani blbej a ni bohorovnej...

0 0
možnosti
DB

velmi často je to tak, že jisté rádoby osobnosti chtějí jen místo na slunci vytvořené politickými funkcemi..........a někdy je jim takové místo vyloženě nabídnuto jako"držhubné" protože oni sami či jejich tatínek někdy něco viděl a jistí vládci si nepřejí, aby se tato fakta vůbec někdy dostala ven na veřejnost...........a tak poslali i Špidlu do EU, ale i jiné ze stejného důvodu. A protože těchto kauz je u nás vlastně nekonečná řada, lze s úspěchem předpokládat, že se jedná o úmysl, tedy kauzami a informacemi o těchto kauzách zaplavit lidem mozek, aby byli naprosto zmatení.....a to se podle mne zatím velmi daří..........lidem totiž většinou uniká podstata, a vidí jen povrch ekonomických dějů a našich kauz, podstatu zná málokdo....zůstává nám utajená, protože aktéři kauz nám pravdu nikdy neřeknou.........

1 1
možnosti
ZB

Jaká odvaha? Každému muselo bát jasné že Lidovci zradí!

8 2
možnosti

To se to nadává v mainstreamu! Člověk pak se nemusí bát, že bude vypadat jako blbec, že?

0 0
možnosti
JS

Největší kouzlo je v tom, že vedení lidovců udělalo zásadní kravinu a nic se neděje, jedeme s tímto vedením dál k zářným zítřkům.

4 1
možnosti

Pavel Bělobrádek byl donucen Jiřím Čunkem ke změně. Co by se mělo jako dít? Čunek chybu neuzná.

0 0
možnosti
JR

J89a70n 44R52á58ž

19. 7. 2017 11:50

Gazdík tím, jak utekl z potápějící se TOP09, jen dokázal, že je politický prostitut a Bělobrádek, že je politický naiva, když se nechal Gazdíkem oblbnout, že Starostové jsou pro Lidovce terno..

7 1
možnosti

Nesmysl, hoši, nesmysl! Petr Gazdík je slušný chlapec a v TOP 09 mu bylo úzko. "Prostitut" je zbytečná a nepatřičná pomluva! A "politická naivka" je další nepatřičná nadávka! A "Gazdík se "nechal oblbnout" je naprostým nepochopením situace! Hlavně, že nadáváte, že?

0 0
možnosti
PK

Od dob pana Luxe se na toto seskupení nahlíží jako na partu , která příliš nedodržuje své slovo a i na tuto akci lze mít stejný názor. Ikdyž tentokráte asi nebyla jiná možnost, ještě že tam je alespoň jeden myslící člověk,,tedy pan Čuněk.

6 2
možnosti
JR

J26i82ř27í 26R38a81š67k67a

19. 7. 2017 11:30

Se začátkem souhlasím, tím Čunkem jste to ale "zabil".Rv

3 6
možnosti
TP

Zajímavá situace. Věděli jsme to my, že to nemůže vydržet. Věděli to lidovci, věděli to gazdíkovci. Jen novináři se chvíli tvářili, jakože se to dá brát vážně :-) A agentury pro výzkum veřejného mínění se ani nenamáhaly vzít tu koalici na vědomí.

5 1
možnosti

A v tom to právě je, že agentury na veřejné mínění zatím tuto koalici nezvali na vědomí! Tato koalice by byla zjevně úspěšná, pokud by jí Jiří Čunek nepodrazil nohy.

A již jako naprostý nesmysl vnímám, že lidovci i STAN to věděli předem, že to nevyjde. Tato nelogičnost nepatří těmto politikům, ale autorovi příspěvku.

0 0
možnosti
Foto

Dlůvěryhodnost lidovců může být natolik podlomená, že pro ně může být problémem atakovat i tu pětiprocentní hranici. Od samého počátku měla být ta spolupráce vedena pod hlavičkou "KDÚ-ČSL s podporou STAN": A přeji oběma stranám, aby to takto dopadlo.

4 3
možnosti
JH

Ano, i když mluvit o důvěryhodnosti lidovců je poněkud komické:-)

9 2
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 32,15
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články