Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doufám že Kalousek nepůjde do sněmovny vůbec ale mohl by na hrad myslím tím Mírov.

1 0
možnosti

Děkuji vám, pane Bartoni, že píšete. Hezký den.

0 0
možnosti

A kdo bude v budoucnu platit dluhy jižních států.Nejde přece aby ve společné měně se více zadlužovali.Vždyť ty státy žijí na úkor poctivějších států.

1 0
možnosti

Nenapíšu nic nového... Problém jižních států má pro mě vzhledem k EURu 2 rozměry. 1) Proč bychom nebrali peníze, když nám je platí a stejně víme, že dluhy nikdy nebudeme schopni platit. Aneb Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere. 2) Pokud by stát jako je Řecko nebo Itálie vystoupil z eurozóny a přešel na vlastní měnu, tak by jeho měna oslabila, což by pomohlo exportu a omezilo import, ale dluhy mají v EURO, takže by se jim zvýšil dluh v jejich národní měně. Do toho se jim samozřejmě nechce. Jenže čím později to udělají, tím bude hůře. Zbývá tedy varianta vystoupení severních států z eurozóny a zavedení nového eura. To by ovšem posílilo a oslabilo by to export jejich zboží.

A do toho nás UI krmí řečmi o našem přechodu na EURO. Čí zájmy tito UI hájí?

1 0
možnosti

Otázka přijetí, či nepřijetí eura je vysoce odbornou záležitostí a různí ekonomičtí experti na to mají leckdy protichůdné názory. Brát nějak vážně veřejné mínění nemá žádný smysl, protože absolutní většina se v tomto problému vůbec neorientuje a řídí se jen tím, jak se přijetí eura momentálně projeví na jejich peněžence. A protože nejznámnější u nás je zkušenost Slováků, kterým zavedení eura přineslo jednorázové zdražení (možná údajné), je většina Čechů proti přijetí eura. Dalším (a nemalým) důvodem nechuti ke společné měně je povinnost sanovat dluhy Řecka, která se týká jen států eurozóny a která je většině našich občanů proti srsti.

0 0
možnosti

V71í84t 47Ž82í13l30a

1. 6. 2017 8:53

Nejdůležitější otázka je, v jakém kurzu by se Euro přijalo!!! POkud by to bylo brzo, cena by se blížila současným +-27Kč a to by nás odsoudilo k "chudobě" na desítky let! A to je ten problém.

Pokud by koruna sílila aspoň o 1Kč ročně, tak za 8-10 let za cenu 15Kč/Euro, to by bylo lepší...:-)

0 0
možnosti

Velmi dobře zpracovaná fakta, ovšem je nutné zdůraznit jak někteří naši vysocí pohlaváři, jako například Klaus mohutně a při každé příležitosti mluvili proti EU a i proti Euru a tak lidem do hlavy nalili nedůvěru a nechuť přijmout euro. A z toho je jen vidět, jak 100x opakovaná lež či nesmysl či manipulace se v hlavách lidí stává pravdou a je jen velmi těžko vymítitelná. A tak dnešní stav odporu proti euru je výsledkem mnohaleté manipulace české populace. A je vidět, jak se zadařilo.

1 0
možnosti

Dnešní stav odporu proti euru není jen výsledkem mnohaleté manipulace, ale především v kontextu s momentálním děním v Evropě, a špatného fungování EU. Měl byste být více tolerantní, a netrvat na tom, že názor Váš a p.Bartoně, je jediný správný. Nebyla jsem pro EU, a nejsem proto ani pro euro. Myslím, že je to i argument na vážkách některých států, které by rády následovaly Británii. Problémy spojené s návratem k národní měně.

0 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,25
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články