Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak ještě jeden vstup. Zeman to o koaliční smlouvě velice dobře ví. Je to cílená provokace.

Vzpomenete si na situaci po demisi Nečase, teď je situace obdobná. Předčasné volby nemá v rukou Zeman, ale sněmovna. Tehdy veřejně odpovídal na kritiku, když dal úřednickou vládu i před tím, že doslova prosil, aby se sněmovna dohodla na těch předčasných volbách. A budete se divit, za současných poměrů se může stát, že předčasným volbám se bude bránit ANO. Taková je jeho současná pozice a z jejího hlediska odůvodněná. Dát dohromady potřebný počet hlasů bude velmi obtížné.

0 0
možnosti

Autor mlzi. Predstavme si, ze by prezident Zeman zase nekam spadl a zlomil si nohu.Podle autora by obchod s Cinou zavisel od teto zlomene nohy. Na Slovensku se rika: Smiat sa musi, aj keby otca vesali.

1 4
možnosti

A38l23e23x 82G67r35e83g66o44r

10. 5. 2017 10:39

S tím se dá souhlasit. Jen ty předčasné volby jsou opravdu nesmyslem. Termín v červnu se už asi prakticky nedá stihnout a dělat je v září je už zbytečné. O možnosti voleb o prázdninách se opravdu nedá uvažovat.

2 0
možnosti

P94a28v93e51l 88G67ö89t19z52e

10. 5. 2017 14:30

Nejde o termin, jde o nejkorektnejsi ustavni postup, jak vyresit tuto krizi. Ztotoznuji se s autorem, sepsal to velmi dobre a plne s autorem souhlasim. Naopak nechapu to zaryte setrvavani na stavajici koalici a soucasne nedodrzovani koalicni smlouvy. Tak nejak to vypovida vse a zpusobu, jak CSSD funguje.

4 1
možnosti

Pan Sobotka porušil koaliční smlouvu (nekonzultoval odvolání s předsedou příslušné strany). A co? Je zajímavé, že žádný ze signatářů z toho reálné výsledky nevyvodil - smlouva zatím nebyla nikým vypovězena!

Pokud by některá ze stran smlouvu vypověděla a na základě toho odvolala své ministry, tak co? Premiér navrhne jiné (a prezident je snad - po tanečcích k oslavě své důležitosti - jmenuje). A pokusí se dovládnout s menšinovou vládou. Jsem přesvědčen, že se mu to těch cca půl roku podaří. No a co?

Podstatné je, že do soukromoprávní smlouvy (tedy ani té zvané koaliční) nikomu, kromě signatářů, vůbec nic není. Nikomu!!!

3 3
možnosti

vhledem k tomu, že koaliční smlouva zásadním způsobem ovlivňuje chod státu, tak by do ní mělo něco být všem voličům ;-)

2 1
možnosti

celé je to špinavá hra ze strachu před Babišem a ze strachu před Zemanem a je to boj o pozici ale nejen o pozici svou vlastní ale i o pozice těch, komu Sobotka a Kalousek a další oddaně slouží....a oni nikdy nesloužili lidu..jen sobě a svým přímým nadřízeným, o kterých s ev médiích moc nepíše....jen občas někde nějaká malinkatá zpráva o těch, kdo tahají za provázky v zákulisí.....a ti mají ten největší strach.....jako příklad si jen uvědomte, komu, že Klaus udělil amnestii.....

6 1
možnosti

Máte pravdu - rozdíl tu je. Babiš slouží přímo sobě (má to tedy jednodušší, než ti, kteří - podle Vašeho názoru - slouží jiným).

A komu slouží Zeman. Za prvé samozřejmě své neuvěřitelně velké ješitno, nabubřelosti a aroganci. Komu za druhé? Zkuste si odpovědět na otázku, proč pan Zeman neměl rád (ba nenáviděl) pana Babiše _ j _e_n _d_o _o_k_a_m_ž_i_k_u, kdy ho ten navštívil (dva dny před jmováním vlády). Náhle pan Zeman zapomněl na nepřekonatelnou zákonnou překážku, na všechna předchozí hodnocení a pana babiše jmenoval. Proč ta změna? Jistě jen pochopil, že se mýlil, že? Není to služba vůbec nikomu.

1 1
možnosti
Foto

A kdo má být tedy do těch předčasných voleb ministrem financí?

1 0
možnosti

P97a95v11e70l 59G67ö47t28z31e

10. 5. 2017 14:34

Vlada v demisi. nebyl by s tim zadny problem. Takova ta matra, ze tri a pul roklu babis na ministerstvu bylo OK a poslednich par mesicu je otazka zivota a smrti, je samozrejme nesmysl. Ono treba poslednich par mesicu chovance na vnitru taky lze chapat stejnou optikou. Takto ty veci nejde brat, je potreba to brat jako celek. Ve finale, pokud lidi babise vidi jako zlo, uz ho nezvoli. A pokud vidi jako zlo Sobotku, Chovance a jejich praktiky, nebudou volit CSSD> Proto mame prece volby.

2 0
možnosti
Foto

Konec vlády bude, to je jisté, teď se jen řeší jestli to bude z důvodu odchodu ministrů za ANO a vláda nezíská důvěru v parlamentu nebo podá vláda demisi na popud ministrů z ČSSD. Dnes by se nemělo jednat o cestě do Číny, ale o tom zda je Andrej ochotný být vyhozen s tím, že jej nahradí někdo nominovaný za ANO. Pokud Bohouš přijde za prezidentem s koalicí schváleným nástupcem, nebude mu již nic bránit v odvolání a schválení ministra. Pokud by Babiše jen odvolal, bude Sobotka na koni s tím, že nebude chtít nového ministra nominovat a existuje tu něco jako "vládní usnesení", u kterých bude jeden hlas za ANO sakra chybět. Vládní usnesení může mít i váhu zákona a napáchat dost velké problémy a to Babiš/Zeman koalice nechce připustit. Dnes se bude na popud ČSSD řešit jen Zeman. Takže nakonec vláda skončí, ale důležité je jak se to podá - jestli ten zloduch bude ANO nebo ČSSD.

2 0
možnosti

Nevím, proč by měla vláda pana Sobotky po odchodu šesti ministrů a jmenování jiných žádat o důvěru. Až doposud bylo vyměněno ministrů sedm a žádná žádost o důvěru se nekonala. Klíďo dovládne s menšinovou vládou (pro nedůvěru se zřejmě dost hlasů nenajde).

1 0
možnosti

Premiér navrhne a prezident odvolá. To je celé. Koaliční smlouva je věcí koaličních stran, do které nemá Zeman co kecat. Pokud se někdo domnívá, že smlouva je porušována, vyvolá jednání (dohadovací řízení) a případně smlouvu vypoví. Jestliže ANO křičí o porušování smlouvy, tak ji může vypovědět a z vlády odejít, domluvit ve sněmovně rozpuštění a pak se můžou vypsat nové volby.

Jenže ANO a Babiš se drží vlády zuby nehty, neodstoupí a intrikuje s pomocí jediného pomatence, který na jeho straně zbyl. To dělají jen za cenu porušování ústavy, což je nehorázné.

1 3
možnosti

kdo a kdy porušil ústavu?

1 0
možnosti

Máte pravdu, že řešením jsou předčasné volby. Nicméně tu máme zahájeno prezidentskou kampaň - nic není pro Zemana lepšího, než když to bude trvat dlouho - vše má totiž pevně v rukou.

Žaloba senátorů je zbytečná, jakmile dorazí na ÚS - nejspíše v tom okamžiku odstoupí Babiš, nebo ho odvolá Zeman

Prostě půjde o prefrence - to rozhodne kdy předšasné volby budou či to vydrží do řádných voleb.

0 0
možnosti

Máte pravdu R^ Jenže předčasných voleb se socani i lidovci bojí jako čert kříže, zkrátit si přístup ke korytům, to by tak hrálo.....

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS