Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zeman je lepší pojistka demokracie než zcela zbytečný senát. A mnohem levnejsi! Nebo je to připraveno pro komika Stredulu? Je mi zle...

0 0
možnosti
MS

Jen k tomu bodu 1)

Nejspíše vám ušel televizní záběr, kde se Zeman vyjadřuje (až příliš okatě škodolibě), že podle koaliční smlouvy musí souhlasit s odvoláním ministra předseda koaliční strany, za kterou je ministr ve vládě. S odvoláním Babiše by tedy musel souhlasit Babiš. Zeman tím dal jednoznačně najevo, že odvolání Babiše nepodepíše, i když podle mého názoru pro prezidenta není koaliční smlouva závazná. I když nemám žádný důvod zastávat se premiéra Sobotky, jsem přesvědčen, že vládní krizi vyhrotil především Zeman tím, že mu "svázal" ruce.

8 1
možnosti
VH

Překládám si Vaše (politicky korektní) „proti lidskosti“ do češtiny jako "prasárna".

3 0
možnosti
Foto

Vaše averze k Sobotkovi (budiž, nic proti ní) vás evidentně ovlivnila při koncipování textu a tak jste velmi nešťastně popsal konání prezidenta v podstatě pozitivně a to považuji za nepřijatelné.

7 1
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi kromě jedné věty. Předčasné volby jsou hloupost. Už to nikdo nedá dohromady v Ústavně možném termínu (do 19.7.) a navíc zde začínají kolidovat ústavně možné termíny pro vypsání předčasných voleb. Předčasné volby by opět mohl Ústavní soud shodit ze stolu jako v roce 2009, kdyby Systém zjistil, že by uspěly strany, které nejsou zcela v souladu s přáním zahraničních protektorů.

2 0
možnosti

Tak neřekl bych, že M. Zeman nemá důstojného, ale spíš vážného protikandidáta a pravděpodobně bude zvolen i podruhé. Pokud se týká říjnových parlamentních voleb očekávám drtivý úspěch Babišova hnutí ANO, proti kterému se ale spojí všechny ostatní strany (po vzoru krajských voleb) a budeme tu mít další absurdní situaci - strana která bude mít v parlamentu cca 80, možná i více křesel, bude v opozici?

2 0
možnosti
VH

A co je na tom absurdního? To se prostě v demokracii s více stranami v parlamentu stává.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,02
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články