Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé argumenty. Hizballáh je dle klasifikace EU teroristickou organizací, protože spolupracuje vojensky s režimem Bašára al Asada, a patrně s Hamásem a dalším organizacemi, ale je zastoupen 12 poslanci v libanonském parlamentu, 2 členové současné legitimní libanonské vlády od roku 2016 jsou rovněž členy Hizballáhu a tak tuto organizaci budeme muset respektovat, pokud nechceme členy parlamentu a vlády zavřít někam do Guantanama. V Trumpově přímé akci moc smyslu nevidím, argumentem Petra Pelikána a dalších členů bývalých protichemických jednotek, bylo, že se nemá smysl útočit na sklady chemických zbraní, pokud tam opravdu chemikálie jsou, protože to zamořuje ovzduší. Jinak samořejmě, zakázané chemikálie používaly příležitostně jak USA, tak Rusko, protože jsou levnější nežli precizní kynetické bomby splňující kritéria moderního cíleného zabíjení teorirstů. Nejlepší je zabít konkrétního teroristu samozřejmě v terénu, ale to příliš ohrožuje vojáky. Samotný bílý fosfor byl dle Washington Post údajně užit Saúdskou Arábií v rámci války v Jemenu. Dodávka měla být údajně vyrobena v USA a ti se pouze rozhodli prošetřit, zda byl bílý fosfor použit nepřiměřeně. USA i Rusko i další zbraňov velmoci disponují klasickými kynetickými zbraněmi, jež zakázané údajně nejsou, ale hodnota bomb je dost drahá, a tak používají čas od času zakázané zbraně chemické.

1 6
možnosti
ON

Libanon je skvělý případ. Válka vyvolaná Sýrií. Aasd likvidující beztrestně nepohodlné libanonské politiky a přes svoji organizaci hizballáh Libanon už dlouho terorizuje a celou dobu je na straně islamistů.

2 1
možnosti
Foto

Souhlas.

Jen bych doplnil, že útok na leteckou základnu není jen signál toho, že použití chemických zbraní nebude Trumpova administrativa tolerovat, ale podle m,ne se jedná o i výrazný signál toho, že US politika v oblasti přestává být bezzubá a nenápadně a plíživě se rozšiřujícímu ruskému vlivu se začíná stavět hráz a protitlak.

9 1
možnosti
Foto

Kontrolní otázka. Pokud Asad nezešílel, proč by chtěl tímto teatrálním způsobem zprovodit ze světa pár desítek vesničanů, žen a dětí, kteří neměli ani nejmenší vojenský význam?

5 3
možnosti
Foto

Článek pana Husáka měl hlavu a patu, o tomto se to říci nedá Rv

8 7
možnosti
Foto

Nevím, jaký má kdo relevatní důkaz, že jedovatý plyn tam rozprášila právě Asadova letadla?

9 1
možnosti
Foto

a má někdo relevantní důkaz, že to byl někdo jiný???

Kolik blogerů-expertů zde, tolik různých názorů.

5 1
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,66
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články