Diskuse

EET v Evropě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mel by jste si tenpravy sloupek aktualizovat jnak to jsou bludy.

0 0
možnosti

Vy ale nerozlišujete běžnou evidenci tržeb a on-line elektronickou evidenci tržeb (EET).Ta je fakticky vzácná.

8 0
možnosti

v Cesku je vzdy vsechno ode zdi ke zdi a papezstejsi nez papez.

0 0
možnosti

Jste značně mimo mísu. EET má kromě nás jen jedna jediná země na světě, a to je Chorvatsko. Takže celé Vaše srovnání je nemístné. Předpokládám, že si pletete EET a registrační pokladnu s fiskální pamětí.

9 0
možnosti
Foto

Ještě má údajně EET jako my Mongolsko.

2 0
možnosti
Foto

Je také nutné si uvědomit, že většina živnostníků je od placení daně osobozena. To jsou ti, co si za rok vydělají jenom 400 000 Kč. Takže slibovat si že EET přinese lepší výběr daní je iluze. Nejvíce krátí a obchází daně podnikatelé jako je Babiš.

14 0
možnosti
Foto

V žádné ze zemí, které zavedlo EET se zatím nepodařilo doložit, že nový nástroj proti daňovým únikům skutečně zabral. Dva roky od zavedení pokladen klesl v Chorvatsku počet živnostníků o 28 procent. V Bulharsku během tříletého zavádění o 18 procent a v Portugalsku v prvním roce o 10 procent. Tvrdit, že v Rakousku mají EET (elektronickou evidenci tržeb), není správné. Rakušané tomu říkají „povinné registrační pokladny“ (Registrierkassenpflicht), které se z pohledu počítačových odborníků významně od EET liší. Hlavní rozdíl je v tom, že tamní pokladny fungují „offline“, to znamená, že nemají přímé připojení na finanční úřady, tak jak je to v Česku. Rakouští živnostníci také mají menší náklady. Nemusí platit za připojení k finančním úřadům, zatímco český obchodník se pod pět set korun měsíčně nedostane.

9 0
možnosti

Zase jste mimořádně vtipný.

Podle čeho soudíte, že se český obchodník nedostane pod 500 Kč měsíčně?

A s těmi registračními pokladnami jste sice správně podotkl, že nejsou online pořád ale musí si fiskalizaci pamatovat a odesílají data v dávkách. Navíc je to starý systém a o jeho inovaci právě na online systém se silně uvažuje.

A ještě jeden rozdíl v těch systémech je. Registrační kasy mají i modul, který povinně zaznamenává naskladnění zboží do kasy a to právě z důvodu absence online prodeje. Tedy kasa registruje jak náklady tak tržby.

0 0
možnosti

Samozřejmě by EET bylo zbytečné pokud by všichni byli poctiví. Otázkou je jak toho dosáhnout. Když už EET máme, mohlo by podnikatelům sloužit, třeba, že by za ně daně počítal finanční úřad, nebo že by nemuseli platit za nezaplacené faktury.

0 4
možnosti
Foto

Podle vás je člověk poctivý, když se nechá dobrovolně oloupit?

5 2
možnosti

Na severu a zapade neni tolik podvodniku. Tam staci jen druha paska z regisfracni pokladny.

1 2
možnosti
Foto

Možná by stálo za to ten průzkum trochu rozvést. Pod pojmem EET se u nás myslí jen online zasílání účtenek někam. Tento model z těch zemí používá jen Chrovatsko, Slovensko a Slovinsko a částečně Maďarsko a Rumunsko.

Zbytek zemí používá jen klasické offline registrační pokladny.

6 0
možnosti

Musím vás opravit. Pouze Chorvatsko a Slovinsko. Nikdo další není on-line.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,49
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články