Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už Winston Churchill řekl něco v tom duchu: "Kdo nedokáže svou politiku srozumitelně vyjádřit do tří, pěti minut, ten by politiku neměl vůbec dělat.

Rozdíl mezi Babišem a Sobotkou vidím v tom, že:

- Babiš má za sebou reálné životní zkušenosti a své bohatství, a tak v podstatě ke své osobní spokojenosti potřebnou moc již má. A tu politickou používá jako prostředek pro dosažení dalších svých cílů. Přitom ví, že jejich naplnění vede přes reálné zvyšování spokojenosti lidí, voličů, že se s nimi musí o ty své cíle aspoň z části podělit (je to zkrátka obchodník).

- kdežto Sobotka jako takový v podstatě žádnou moc nemá. A tu politickou, co by dočasný papírový premiér, o tu se neustále bojí a třese se, aby ji neztratil. Pro Sobotku moc není prostředek k něčemu dalšímu, vyššímu, ale jen cíl samotný (ostatně jako pro celou jeho stranu). Takže on se s lidmi o žádné své vyšší cíle podělit nemůže, protože je nemá (o ty "šméčka", co jim vyskakují, se dělit nedá, přičemž sami mají stále málo). Lidé ani nestojí o "nějakou politickou moc" (většina s ní ani nakládat neumí), chtějí se mít jen lépe. A že je ochotný jim slíbit a slibuje modré z nebe? Lidé přece vědí, že to jsou jen nereálné sliby a nesmysly.

:-)

1 0
možnosti
Foto

A15l42e69š 53M30e92r42t83a

20. 1. 2017 11:55

Úspěšný přechod ke kapitalismu pod taktovkou Klause;-D. Ani Polsko, ani Maďarsko neprošlo kupónovým experimentem a bankovním socialismem a kapitalismus tam vybudovali taky a bez toho, že by museli sanovat stamiliardové dluhy prostřednictvím konsolidační agentůry.

0 0
možnosti

Tak nějaký ultra pravicový model, který si mnozí z nás představují jako zázračný recept, by Vám nefungoval. Žádné dávky nepracujícím, výrazné snížení daní, platit si doktory, o důchod se postarat sám. A nejde jen o to, že by dotyčný nebyl zvolen.

Blairův model posunout se do středu byl správný, bohužel pro jeho pokračování tam po jeho odchodu nikdo na jeho úrovni nebyl - Brown byl jen stínem bez charismatu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články