Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Tentokrát zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti
MK

Rusko bylo ve strategické pasti. Určitě bylo důležitější, než se dohadovat o Krymu, odvést z Ukrajiny jaderné zbraně. Za to byla garance ukrajinských hranic. Žádné diplomatické vyjednávání o vrácení Krymu Rusku, zvláště pro zájem USA vybudovat v oblasti vojenskou základnu, by nemělo význam.

0 0
možnosti
PM

Fašistka je odepsaná, nepostoupí ani do druhého kola ;-D

1 2
možnosti
DB

proč lidí nechápou, že existují tajné služby a že pracují v utajení, takže se o tom my, normální lidičky, dozvíme vždy až po 20, 50, 70 či více letech, kdy se někdo rozhodne něco odtajnit........anebo také nikdy.......

1 0
možnosti
DH

z toho že nemůže na Ukrajinu určitě bude mít bobky.

3 0
možnosti
EH

Krym nemá cenu řešit, protože každý je přesvědčen o své pravdě a mezinárodní zákon je na straně vítězů.

Anektoval Masaryk Podkarpatskou Rus? Ptal se někdo obyvatel, pod jakým státem chtějí být? Na Krymu se alespoň zeptali a lidé se nerozhodují podle oblíbenosti prezidentů či mezinárodního práva, ale podle toho, pod kým by se mohli mít lépe.

4 0
možnosti
Foto

Jinak je hezké, jak je nám sugerována idea o neplatnosti referenda v GB, které taky neorganizovala EU.

1 0
možnosti
KB

V jedné věci bych s vámi nesouhlasil a to je vztah francouzů k Rusku. Co jsem mohl poznat, tak drtivá většina francouzů nemá k Rusku nějaký zásadně negativní vztah. Historicky totiž Rusko nikdy nebylo vnímáno jako nepřítel (snad kromě napoleonských válek). I v období studené války to byl spíš takový hypotetický nepřítel. Každopádně Rusko jako hrozba není ve Francii vůbec žádné téma.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že ve Francii je dosti vlivná skupina lidí, kteří v sobě nesou vzpomínky na nikdy nesplacené dluhopisy z éry carské Rusi.

0 0
možnosti
Foto

Kde jste přišel na to, že podle mezinárodního práva musí být referendum o secesi organizováno státem, od něhož se daný region odděluje. Naopak podle Charty OSN se může oddělit kdykoliv, když zhorší podmínky. A že by referenda od oddělení Ukrajiny od SSSR byla organizována SSSR, tak to snad se ocitáme někde v říši pohádek.

Na tom Krymu je podstatné hlavně to, že konání referenda o jeho nezávislosti bylo přislíbeno Ukrajinou někdy od počátku 90.let.

4 0
možnosti
PM

Však taky Krym byl skoro úplně nezávislý. Taky tam jezdili Rusové, Ukrajinci, Evropané i Američané.... no teď už tam nejezdí skoro ani ti Rusové. Jistě jsou z toho místní nadšeni :-)

0 0
možnosti
LB

Dobrý den, přečetl jsem si blog, a když se to vezme takto, mělo se uznat referendum v roce 1991 kdy už chtěl Krym zpátky k Rusku a Kyjev tam chtěl poslat armádu aby to změnil. Pak jim z Kyjeva naslibovali spoustu věcí, které postupně změnili a zrušili. Na Krymu je a bylo vždy převážně obyvatelstvo ruského původu a tak se výsledek jakéhokoliv referenda dal očekávat. Podle mě je Krym ruský a už to nikdo nezmění!

6 0
možnosti
BM

Chruščov daroval Krym Ukrajině. To je hezký ale kdo mu dal právo, bylo referendum, nebo to rozhodla Ruská vláda a nebo se rozhodl Chruščov sám?

Po vyhlášení nezávislosti v roce 1991 připadl Krym Kyjevu, i když získal znovu autonomii. Protože většina obyvatelstva mluví rusky, hovoří se zde stále o možnosti připojení k Rusku nebo alespoň zavedení ruštiny jako oficiálního jazyka, zavedení moskevského času a ekonomické nezávislosti na Ukrajině.

3 1
možnosti
JB

J84a26n 36B19u36r48i86a21n

6. 1. 2017 10:20

Neříkáte pravdu. Chruščov nemohl sám o sobě darovat Krym v r. 1954 Ukrajině. SSSR totiž začal vládnout až v r. 1958 - o čtyři roky později. V 54. dělal bylo krátce po Stalinově smrti a šéfoval "pouze" komunistické straně. Ale prezidenta či premiéra dělal někdo jiný.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,63
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články