Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ofic jazyku je sice 23, pracovni jsou 3 (A, N, F), ale jazykem Soudniho dvora EU je pouze FR. Pravnicky je tedy FR nejdul jazyk EU. Protoze smlouva o brexitu bude vysostne pravnicky text, zda se mi logicke, aby jeho zavazna verze byla v prvni rade ve FR (daji se take ocekavat spory, ktere bude muset ESD resit). A kdyz uz ma byt nejaky text v urcitem jazyce, je asi nejlepsi o nem jednat primo v tomto jazyce, nemyslite?

1 0
možnosti
Foto

Nemyslíme, odcházejí Angličani. Použití francouzštiny je obyčejný truc eurohujerských přiblblíků, kteří si myslí, že ponižováním odcházejících EU posílí. Ne, naopak. Jen to potvrdí to, co už jsem zmínil níže.

1 0
možnosti

A nebylo by lepší, když už angličtinu škrtneme, přeskočit ten mezistupeň zvaný francouzština a trochu s předstihem, ale vzhledem k budoucnosti zcela prozíravě, přejít rovnou na definitivní řešení, tedy na arabštinu?

6 0
možnosti

I68v57o 54M79u48s70i76l

24. 10. 2016 9:04

Pane Bartoňi, členem EU je rovněž Irská republika, která má úřední řeč v tomto státě angličtinu a irštinu.

Z toho plyne , že angličtina bude i nadále jazykem , kterým se bude moci kdokoliv v EU domlouvat.

Vzrůstající počet nenávistních anglofóbů z řad vedení EU, by snad i chtělo tento jazyk přestat používat, ale museli by porušit svá vlastní pravidla.

3 0
možnosti
Foto

EU porušuje vlastní pravidla úplně běžně.

2 0
možnosti

Sice souhlas, ale v EU totalite logiku nehledam, ani necekam.

4 0
možnosti

J21i57r86i 23V10r59a17b10e20c

24. 10. 2016 8:54

Mozna, ze jste si vsiml,ze Junker ma jeho projevy Francousky,Nemecky i Anglicky.Tak co na tom je?To neznamena,ze GB premierka se musi ucit francouzky.

0 0
možnosti
Foto

Jedna z celé řady ukázek toho, že EU nešéfují moudří lidé, ale fanatičtí egoisté, kteří jsou lační druhým pouze šlapat na bábovičky a dokazovat, že ho mají většího.

6 1
možnosti
Foto

A proč ne francouzsky?

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS