Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Spravedlivější byl určitě ten bodový systém za mých mladých let - od zlaté po tuším 6.místo. Jinak nejúspěšnější by byl na medaile CCCP, i když vypadla část RF. Ale jinak - nevím zda má smysl, nejen zdravotní, závodit za hranou kdy plivu krev.

1 0
možnosti

Národní olympijské výbory a sportovní svazy nehodnotí jen podle počtu medailí, ale i podle umístění ve finále jednotlivých soutěží. Např. oštěpaři byli zdánlivě neúspěšní, ale 3 závodníci postoupili z kvalifikace do finále a Bára Špotáková získala ve finále medaili jen o 2 cm před čtvrtou Polkou a 12 cm za bronzovou Jihoafričankou. Za relativně objektivní kritérium bych považoval umístění mezi nejlepšími osmi (finále plavání, atletika atp.) vztažené na procenta národního důchodu věnovaná jednotlivými státy na sport a tělesnou kulturu. ;-)

1 0
možnosti

No, to je opravdu velmi pochybné měřítko.

0 0
možnosti
Foto

Jestli je na místě to adjektivum "výborná" si nejsem zcela jist, když je ona bilance nejhorší v historii. Je taková , jaká je a nemá asi smysl dělat nějaké obecné závěry. V mnohých případech zapracovala smůla či náhoda v náš neprospěch, jindy to bylo opačně, a medailová nadílka byla dvojnásobná. Mnoho negativních komentářů na toto téma zapříčiňují neustále opakovaná očekávání úspěchu favoritů, která se někdy naplní a někdy ne.

0 0
možnosti

Takový koeficient nemá žádný smysl, pokud je na OH omezen počet účastníků z jednotlivých zemí a pokud jednotlivé země mají různá kritéria. Pravda je, že kdo je na OH například třetí, není třetí na světě, protože ti, kdo se na OH kvůli omezení počtu závodníků z jednotlivých zemí nedostali, mohou a často jsou lepší, než ti, kteří se na OH dostali na stupně vítězů. Takže smysl takového přepočtu je nulový.

1 0
možnosti

různá kvalifikační kritéria

0 0
možnosti
Foto

Nejúspěšnější a nejpočetnější byla reprezentace České televize.

3 0
možnosti
Foto

OH v Riu byla pro náš stát nejméně úspěšná od roku 1932. Slováci na tom byli lépe.

0 1
možnosti
Foto

A v Berlíně, Melbourne atd. závodili čeští sportovci? Vždy jsem se domníval, že českoslovenští. Takže musíte sčítat medaile ČR a SR v RIU.

0 0
možnosti
Foto

Mimochodem česká bilance z OH odpovídá tak nějak výši HDP na obyvatele. A dalším výkonnostním ukazatelům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články