Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, co maj některý lidi proti plotum. Má ho každá zahrada. Každej plot je dobrej.

0 0
možnosti

I45v97o 12Ž71á33č55e36k

4. 8. 2016 12:08

"Zemanův plot" by nebyl návratem před rok 1989. Ono totiž hodně záleží na tom, za jakým účelem se co staví a jakým způsobem se to používá. Kdyby byl na našich hranicích s Německem postaven plot, tak ne proto, aby bránil našim občanům legálně vyjet do Německa nebo německým občanům legálně přijet k nám.

1 0
možnosti
Foto

Plot je možná v dnešní době zoufalost, ale je to alespoň nějaké řešení, pořád lepší, než neřešení tzv. "evropských (bůh ví proč) elit"

2 0
možnosti

Přesně tak, ostatně nechápu, co je na tom spoustě intelektuálů k nepochopení. Jednou ze zcela zásadních funkcí států je ochrana vlastních hranic. Každý stát to musí dělat a ten, který to nedělá, má nakročeno k brzkému zániku. Pokud existuje skupina spřátelených států, mohou se dohodnout a společně střežit jen svou vnější hranici a ty vnější ne, pokud si navzájem důvěřují. To je zcela logické a v pořádku, ale MUSÍ být střežena ta vnější hranice. A Schengen je přesně takovýto případ, pouze mám pocit, že ta ochrana vnější hranice nebyla dostatečně akcentována. Netuším, čemu se kdo diví, pokud je dnes po této ochraně voláno.

Samozřejmě, často se mluví obecně o "plotu" jako o symbolu ochraně hranice, což u moře samozřejmě doslova nejde, tady jde o takový "pomyslný" plot, který samozřejmě vypadá tak, že námořní hlídky v době války aktivně brání pobřeží střelbou, v době míru nebo hromadné ekonomické migrace samozřejmě nestřílet, ale na břehu odchytávat, dávat do detence a co nejrychleji zase vyhostit, případně dle Australského modelu shromažďovat na externím místě. Ale pobřežní státy prostě RUČÍ za to, že se nelegálové nebudou na území Schengenu vyskytovat. Nevím, co na tom kdo nechápe. Základní logika pomýlenců je prostě:

1. na moři plot nepostavíme

2. střílet na lidi nemůžeme

3. takže s tím nemůžeme nic dělat a musíme nechat připlouvat každého, jak se mu zlíbí...

Vidí jen tyto 2 extrémy - "pustit každého" vs "každého zastřelit" a nic mezi tím

4 0
možnosti

Samozřejmě, že je lepší "plot" kolem Schengenu, ale řekl bych, že to Zeman myslel tak, že pokud hranice Schengenu nebudou chráněny, tak je jediná možnost chránit hranice naše. Tož asi tak....Jinak lodě s uprchlíkama navracejí Španělé, dělá to i USA s Kubánci, tak nevím, proč k tomu kroku už dáno nepřistoupila EU....vlastně vím - "politická korektnost" Rv

5 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články