Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pirátka Gregorová považuje za úhlavní nepřátele fašisty a konzervativce

Před sjezdem – piráti ho nazývají „celostátní fórum“, vyšel velmi podnětný rozhovor s kandidátkou na předsedu, či vlastně předsedkyni, Pirátů Markétou Gregorovou. Je to „zábavné“ čtení a současně děsivé.

Jsem velký zastánce svobody a konzervativci jsou moji nepřátelé, říká europoslankyně a kandidátka na předsedkyni Pirátů Markéta Gregorová. „Ráda se zhádám s panem Fialou nebo Jurečkou až na dřeň, protože se domnívám, že brání svobodě části obyvatelstva této republiky se vzít a před státem být rovni, kohokoliv milují,“ řekla v rozhovoru pro iDNES.cz.

Takto začíná článek uvozující rozhovor s kandidátkou na předsedkyni Pirátů Markétou Gregorovou. Probereme některé otázky a odpovědi z rozhovoru:

Otázka: Piráti jsou podle vás na rozcestí, na jakém přesně?
Média často opakují, že ve straně jsou údajně nějaké frakce. Sám Ivan Bartoš na fóru vyzval k tomu, abychom už o těch frakcích nemluvili. Já se domnívám, že je úplně normální, když lidé ve stranách mají nějaké postoje k tomu, jak jít dopředu. Všichni ve straně se shodneme, že jsme Piráti, jakou máme ideologii a co chceme dělat, ale metody, nástroje, sjednocené nemáme, a potom to působí navenek, jako že jsme rozpolcení.

Toto je krásný příklad úhybného manévru v odpovědi. U Pirátů tedy mají lidé různé názory a když se o tom nebude mluvit, tak tam žádné frakce nejsou. To je doslova k popukání, že ano. Jsou to prostě piráti, kteří chápou slova jinak než ostatní.

Otázka: To, že Česká republika patří mezi země, které v Evropě se nejvíce snaží pomáhat napadené Ukrajině, je podle vás správně? Expremiér Andrej Babiš vyčetl premiérovi Fialovi, že hájí primárně zájmy Bruselu a Ukrajiny.
V tom takzvaném Bruselu, tedy na úrovni Evropské unie, se rozhoduje o jedněch z nejdůležitějších věcí pro Evropu a pro Česko. Pokud bude Petr Fiala, co měsíc v Bruselu, tak já mu zatleskám, protože to si myslím, že je pro každý národní stát v EU velice důležité.

Pokud je mi známo, premiér Petr Fiala jezdí na všechna jednání Evropské rady a řekl bych, že je v Bruselu téměř „vařený, pečený“. Zde se opět projevuje pirátské mlžení s pojmy. Nejde totiž ve skutečnosti o to, jak často je premiér v Bruselu, ale zejména o to, jakou politiku tam zastupuje. Očekával bych, že zejména zájmy Česka. Co si myslí Babiš   jako opoziční politik o Fialovi je mi jasné, ale o to také nejde. Co se podpory Ukrajiny týče, je z hlediska vojenské podpory Bruselem naprosto nedostatečná (to už připouštějí i oficiální analýzy, kolik se toho Ukrajině naslibovalo a kolik ve skutečnosti dostala). Navíc, Ukrajina potřebuje finanční pomoc, bez níž není schopná cokoliv zaplatit jak doma, tak v cizině. A řešení ilegální migrace je v zásadě na nule. Frontex je pouhou evidencí, kolik pak že se ilegálních migrantů opět dostalo do EU a paní Gregorová rozhodně nepatří k těm, kteří tuto migraci považují za ilegální.

A na závěr ono „nepřátelství k fašistům a konzervativcům“:

Napsala jste Pirátům, cituji: „Svoboda je pro mě vrcholnou hodnotou a fašisti a konzervativci úhlavními nepřáteli.“
Už nevím, kam jsem to psala.

O kus dále v rozhovoru:

Třeba Petr Fiala, Marek Benda nebo Marian Jurečka by od vás neslyšeli, že konzervativci jsou úhlavními nepřáteli?
Tak ono taky záleží, koho do těch konzervativců přesně jako počítáte.

Občanské demokraty a lidovce.
Ano, já ale netvrdím, že konzervativci jsou úhlavní nepřátelé svobody. Říkám, že já jsem velký zastánce svobody a že konzervativci jsou moji nepřátelé, a to je pravda. Domnívám se, že to, že tato vláda například stále ještě pro mě naprosto neuvěřitelně odmítá manželství pro všechny, je podle mě potlačování svobody LGBT+ lidí. A ano, o tomto se ráda zhádám s panem Fialou nebo Jurečkou až na dřeň, protože se domnívám, že brání svobodě části obyvatelstva této republiky se vzít a před státem být rovni, kohokoliv milují. Vidím rozpor mezi tím, co chce většina občanů České republiky, a tím, jakou vládu máme. Myslím si, že naše vláda je momentálně konzervativnější než společnost.

Takže si to rozeberme. Gregorová považuje fašisty a konzervativce za „úhlavní nepřátele“. Snaží se z toho vyvléci tím, že netvrdí, že konzervativci jsou „úhlavní nepřátelé svobody“.  Takže fašisté jsou její úhlavní nepřátelé a současně úhlavní nepřátelé svobody a konzervativci jsou její úhlavní nepřátelé a současně nejsou úhlavními nepřáteli svobody? To je vskutku originální politický názor. Jak může „demokratka“ současně nenávidět konzervativce, když si současně nemyslí, že jsou odpůrci demokracie? Nenávidí je tudíž proto, že mají jiný názor na řadu politických otázek včetně onoho manželství homosexuálů. Ale to je princip demokracie, že se lidé sdružují do stran podle toho, jaké mají názory a každý skutečný demokrat by toto měl respektovat a nehovořit o „jiných“ demokratech tak, že jsou to jeho úhlavní nepřátelé. To už nemá s demokracií nic společného. Gregorová proto patří do té skupiny „progresivních politiků“, kteří jiné než „progresivní“ názory považují za zcestné a je třeba se s nimi radikálně vypořádat čili česky řečeno – zatnout jim tipec. To už udělali komunisté neblahé to paměti a piráti na tom pracují každý den. A právě tato část názorů Gregorové jasně dokumentuje, že není žádnou demokratkou, ale má povahu diktátorky.

Závěr: Ivan Bartoš zřejmě obhájí pozici předsedy Pirátů. Bohužel, o jeho straně mám velmi jasné mínění. Nebezpeční apologeti  „progresivismu“ , kteří o tom, co je demokracie nemají nejmenší tušení.

Dodatek: Určite by bylo zajímavé znát strany, které Gregorová považuje za "fašistické". Asi bychom se divili ještě více!

 

 

Autor: Jan Bartoň | pondělí 8.1.2024 8:00 | karma článku: 37,94 | přečteno: 1368x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

Tak, jak se podpora TOP 09 dostává hlouběji pod hranici 5 %, zaručující křesla v poslanecké sněmovně, se další osud topky jeví jako skupina „závisláků“ na koalici SPOLU.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 30,28 | Přečteno: 586x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Maďarsko není schopné předsedat EU

Evropský parlament opět „zářil“ a schválil rezoluci, která hovoří o „neschopnosti!“ Maďarska předsedat Radě EU. Proti rezoluci hlasoval Alexandr Vondra, lídr kandidátky SPOLU do eurovoleb.

25.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,63 | Přečteno: 856x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,54 | Přečteno: 2793x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,89 | Přečteno: 1017x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,06 | Přečteno: 1156x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články