Nejvyšší soud USA zrušil povinnou vakcinaci ve firmách

14. 01. 2022 8:35:16
Nařízení amerického prezidenta Joea Bidena o povinné vakcinaci ve firmách narazilo u Nejvyššího soudu USA, který toto nařízení zrušil. Záleží tak na vedení firem, zda budou po svých zaměstnancích očkování požadovat.

V situaci, kdy se jako houby po dešti množí zprávy, které zpochybňují povinnou vakcinaci proti covidu, se rozhodnutí Nejvyššího soudu dalo předpokládat. Nejvyšší soud ve Spojených státech zablokoval protiepidemické opatření administrativy prezidenta Joea Bidena, které požaduje, aby lidé pracující v amerických firmách s více než stovkou zaměstnanců byli očkovaní proti covidu-19, nebo se pravidelně testovali na koronavirus. Soud Bidenově administrativě umožnil pouze prosazovat nařízení o povinné vakcinaci pro část zdravotníků.

K očkování vydala dokonce zprávu i EMA – Evropská léková agentura. Evropská léková agentura (EMA) varovala před posilujícími dávkami vakcíny proti koronaviru. Pokud by se opakovaly v pravidelném intervalu čtyř měsíců, mohly by oslabit imunitní systém a způsobit u lidí únavu. Agentura doporučila, aby podání posilující dávky bylo sezonní –⁠ a to v zimním období, stejně jako u chřipky. .... Varování Evropské lékové agentury přišlo ve chvíli, kdy několik evropských států zvažuje pro své občany druhou posilující dávku vakcíny (celkově tedy čtvrtou), a to kvůli ochraně před variantou omikron.

Vůči přeočkovávání obecně mají pochybnosti i někteří čeští odborníci. Přirozenou vakcínou se podle imunologa Vojtěcha Thona stal sám omikron, který ochrání i před dalšími variantami covidu.Souhlasí s ním i například vedoucí oddělení virologie Centra klinických laboratoří Hana Zelená, podle níž přirozeně prodělaná infekce vždy zaručí nejkvalitnější imunitu.

Všechny výše uvedené informace ovšem stále nebrání politikům řady evropských vlád, zejména Německa a Rakouska, aby dál i za této situace prosazovali povinné očkování proti covidu. Nejjistější a nejrychlejší cesta z pandemie v Německu spočívá v zavedení všeobecné očkovací povinnosti,“ řekl Lauterbach. „Povinné očkování je z lékařského hlediska vhodné. Otázkou ale je, zda je to morálně obhajitelné,“ uvedl. Ve smyslu kategorického imperativu německého filozofa Immanuela Kanta, který jej označil za základ přirozené morálky, to obhajitelné je, poznamenal ministr. „Pokud bychom očkování všichni odmítali, pravděpodobně bychom pandemii nikdy nepřekonali,“ dodal.

Právě politici typu německého ministra zdravotnictví jsou nejzavilejšími podporovateli povinné vakcinace. Ve světle toho, co se dnes o novém viru covidu omikronu ví, je neustálé bušení do povinné vakcinace cestou, která nemá žádný reálný podklad. Jednak se již ví, že omikron způsobuje reinfekce očkovaných, tj. že očkování proti němu pomocí vakcín vyvinutých proti původnímu typu covidu, neúčinkuje. A je zřejmé, že vlády a zejména ministři zdravotnictví se povinnou vakcinací snaží zbavit se milionů dávek vakcín, které byly do EU dovezeny a dříve nebo později jim vyprší termín použitelnosti a budou se muset zlikvidovat. Zejména v této otázce vidím základní motiv prosazování povinné vakcinace.

Jestliže navíc EMA tvrdí. Že další „posilující“ injekce může imunitu člověka spíše zhoršit, je to jen další důkaz souboje mezi vědou a politikou a financemi.

V ranních zprávách na ČT bylo komentováno rozhodnutí Nejvyššího soudu o zrušení povinné vakcinace ve firmách s tím, že dnes v USA leží 150000 pacientů s covidem a epidemie „prudce sílí“. Stačí si jenom uvědomit, že 150000 pacientů s covidem dopovídá na české poměry asi 4000 pacientům, což u nás byl stav ještě před třemi nedělemi. Jasně se tak ukazuje, že propaganda jede na plné obrátky a eskamotérství s čísly a rekordy pokračuje.

Jsem zvědav, jak dopadne výzva českých senátorů za STAN za zrušení povinné vakcinace, když se proti ní postavil ministr vnitra Vít Rakušan. Nová vláda se tak opět nechce vzdát práva vymýšlet „ochrany“ proti covidu a chce nás „utestovat“. Za převažující varianty omikron už tyto metody naprosto ztratily smysl a jen dál tahají peníze ze státního rozpočtu a zdravotního pojištění. V některých školách si musely testy na covid zaplatit z prostředků určených na pomůcky. Takto se bojuje s covidem, a to v situaci, kdy je už deset minut po dvanácté se všemi restrikcemi skončit.

Autor: Jan Bartoň | pátek 14.1.2022 8:35 | karma článku: 33.15 | přečteno: 660x

Další články blogera

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.27 | Přečteno: 409 | Diskuse

Jan Bartoň

České silnice a dálnice – jde o život

Nedávno jsem musel absolvovat několik cest přes celou republiku a potvrdil jsem si, že jízda po českých silnicích i dálnicích chce nejen pevné nervy, ale i hodně štěstí.

26.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 36.77 | Přečteno: 3373 | Diskuse

Jan Bartoň

Babiš je rizikem ... a co z toho vzešlo

Sleduji s hlubokým povzdechem akci „Babiš je bezpečnostním rizikem pro Česko“, která se koná na půdě poslanecké sněmovny. Babiš může být spokojen-nemluví se o ničem jiném než o něm.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 37.81 | Přečteno: 3135 | Diskuse

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 23.10 | Přečteno: 461 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 11 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.27 | Přečteno: 409 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 510 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
VIP
Počet článků 2643 Celková karma 31.22 Průměrná čtenost 2026

Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...