Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stanou se z českých vakcinologů „léčitelé“

Česká vakcinologická společnost nedoporučuje povinné očkování obyvatel proti covidu. Podle předsedy ČLK Milana Kubka by všichni odmítači očkování měli opustit ČLK a stát se „léčiteli“.

Předseda ČLK Milan Kubek v pořadu OVM na ČT dne 28. listopadu 2021 prohlásil, že všichni odmítači očkování z řad lékařů by měli odejít z ČLK a věnovat se „léčitelství“.  V následujícím týdnu média referovala o vyhlášce, která by nařídila povinné očkování všem lidem starším šedesáti let a vybraným pracovním skupinám.  Tu připravuje Ministerstvo zdravotnictví formou vyhlášky.

Roman Chlíbek, předseda České vakcinologické společnosti, pak ovšem přišel s překvapivou informací. Společnost, které předsedá, nesouhlasí s povinným očkováním obyvatelstva kromě určitých profesních skupin, pokud to bude v dané profesní skupině přijato jako doporučení. Česká vakcinologická společnost ČLS JEP nesouhlasí se zavedením povinnosti očkování proti covid-19 u osob ve věku 60+. Naopak zavedení profesního očkování u vybraných skupin považuje za nejvýznamnější součást preventivních opatření profesionálů v době pandemie.

Nová vláda Petra Fialy resp. její předpokládaný ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se již mnohokrát vyjádřil proti povinné vakcinaci.  Vyhláška o povinné vakcinaci, kterou připravuje Adam Vojtěch, tak může být buď zcela zrušena, nebo upravena. Vznikl tak evidentně problém, se kterým přišel předseda ČLK  Kubek – nesouhlasné názory proti povinné vakcinaci jsou v zásadě „nevědecké“ a jejich autoři by měli opustit medicínu a začít se věnovat „léčitelství“. Takový přístup by ČLK připravil o docela dost vakcinologů, co myslíte!

Přesto si dovolím upozornit na jeden velmi zajímavý článek RNDr. Jaroslava Janoška, PhD., který sice není lékař, ale studoval podklady společnosti Pfizer k očkování dětí od pěti do dvanácti let věku.  Článek stojí za přečtení a pro mě, který je příznivcem očkování seniorů proti covidu, z něho společnost Pfizer nevychází vůbec dobře. Jednak je zarážející, že Pfizer jako nežádoucí účinek vakcíny zmiňuje pouze myokarditidu (zánět srdečního svalu) a ostatní možné nežádoucí účinky, které byly pozorovány, ignoruje. Zaujalo mne i to, že jak ve zkoumané skupině očkovaných dětí, tak v kontrolní skupině dětí, nedošlo k žádnému těžkému případu covidu , takže Janošek rozporuje i tezi Pfizeru, že vakcína má v dané věkové skupině účinnost 90%. Janošek na závěr píše (cituji doslova):

Přidám ještě úvahu nad jiným faktem – respirační syncytiální virus (běžné nachlazení) způsobí v US ročně u dětí cca. 500 úmrtí, což odpovídá v české dětské pediatrické populaci asi 12 úmrtím ročně – a o očkování proti tomuto viru se (naštěstí) ani neuvažuje. Úmrtí dětí od 0 do 15 let s onemocněním COVID-19 (bez uvedení doprovodných nemocí a znalosti toho, zda COVID byl skutečně přímou příčinou úmrtí) je v tuto chvíli v ČR za celou epidemii (téměř dva roky) 5, tedy roční úmrtnost dětí s COVIDem je v tuto chvíli přibližně 5x menší než úmrtnost dětí na virus spojený typicky s běžným nachlazením. Nezapomínejme, prosím, navíc na to, že ani oněch pět COVID-pozitivních dětí, které bohužel zemřely, by očkování zachránit nemuselo.

Nejsem neomylný a rád si poslechnu (rozumné) protiargumenty – rád se nechám přesvědčit, že dokument, který ovlivní životy milionů lidí, je skutečně správně konstruován a validní a že se nejedná jen o cílenou manipulaci.

Janošek zcela jistě není neomylný, nicméně co onen pán, co předseda ČLK – ten neomylný je?  Není to náhodou tak, že Kubek zneužívá své postavení v čele ČLK? Docela bych to tak viděl.

Autor: Jan Bartoň | pondělí 6.12.2021 10:00 | karma článku: 37,26 | přečteno: 1220x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Maďarsko není schopné předsedat EU

Evropský parlament opět „zářil“ a schválil rezoluci, která hovoří o „neschopnosti!“ Maďarska předsedat Radě EU. Proti rezoluci hlasoval Alexandr Vondra, lídr kandidátky SPOLU do eurovoleb.

25.4.2024 v 9:00 | Karma: 31,66 | Přečteno: 699x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,35 | Přečteno: 2722x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,80 | Přečteno: 1013x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,00 | Přečteno: 1151x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Je úkolem politiků strašit válkou?

Josep Borrell, takto Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, se pustil do analýzy a výsledkem je další varování před válkou s Ruskem.

11.4.2024 v 8:00 | Karma: 33,11 | Přečteno: 2167x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články